VsiTe: Inženjerski studij s dodatnim aktivnostima

image

Studenti Visoke škole za informacijske tehnologije mogu birati između četiri inženjerska smjera, a pored njih mogu sudjelovati i u dodatnim stručnim radionicama i socijalno osjetljivim projektima.

Koje studijske smjerove nudite i u čemu se vaši programi razlikuju od sličnih programa drugih učilišta? U kojem segmentu vidite vašu prednost u odnosu na konkurenciju?

Imamo stručni preddiplomski i specijalistički diplomski studij. U stručnom preddiplomskom studiju imamo 4 smjera: programiranje, baze podataka i web dizajn, računalni sustavi i mreže i informacijski sustavi. U...

(0 glasova)

VERN PointLab: Središnje mjesto IT i tehničkih studija

image

U akademskoj godini 2013./2014. VERN je pokrenuo laboratorij koji studentima i studenticama s afinitetom za elektroniku, robotiku i informatiku osigurava infrastrukturu i podršku za dodatan razvoj znanja i vještina kroz rad na zanimljivim projektima

Za početak, recite nam što je to PointLab?

PointLab je VERN-ov centar za razvoj kompetencija koji studentima omogućuje razvoj znanja i vještina za uspješnu integraciju u svijet rada. Teoretska znanja s nastave studenti ovdje mogu primijeniti na nekim praktičnim projektima za koje VERN osigurava opremu i...

(0 glasova)

RIT Croatia: IT Stručnjaci spremni na promjene

image

Koje smjerove iz IT-ja nudite i u čemu se vaši programi razlikuju od sličnih programa drugih učilišta? U kojem segmentu vidite vašu prednost u odnosu na konkurenciju?

Preddiplomski stručni studij Informacijskih tehnologija naše diplomce čine svojevrsnim pobornicima korisnika. Za razliku od studija koji su fokusirani na ono što se događa u samom računalu, studij koji nudimo u Hrvatskoj općenito je fokusiran na aspekte između računala i korisnika. Specifično, program je koncentriran na dva glavna područja: baze podataka i mobilne i...

(0 glasova)

FOI: Interdisciplinarni pristup IT studiju

image

Međunarodna suradnja, Erasmus projekti i stručna praksa u više od 500 tvrtki uz dobivanje relevantnih stručnih znanja glavne su prednosti studiranja na FOI-ju.

Koje smjerove iz IT-ja nudite i u čemu se vaši programi razlikuju od sličnih programa drugih učilišta? U kojem segmentu vidite vašu prednost u odnosu na konkurenciju?

Nakon završene srednje škole kandidati mogu upisati sveučilišne preddiplomske studije Informacijski sustavi i Poslovni sustavi. Izvodimo još jedan studij, ali u području ekonomije, studij Ekonomika poduzetništva. FOI izvodi i stručni...

(0 glasova)

FESB Split: Inženjerski studiji za praktičan rad

image

Uz Erasmus + program u kojemu svi prijavljeni studenti sudjeluju u razmjeni, Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje ostvario je suradnju s prestižnim američkim sveučilištem Penn State. Također, istraživačke grupe s FESB-a sudjeluju u projektima velikog CERN-a.

Koje smjerove iz IT-ja nudite i u čemu se vaši programi razlikuju od sličnih programa drugih učilišta? U kojem segmentu vidite vašu prednost u odnosu na konkurenciju?

Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Splitu nudi preddiplomski i diplomski studij Računarstvo, preddiplomski studij Elektrotehnika...

(0 glasova)

FER: Vodeća istraživačka institucija u Hrvatskoj

image

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu je u svojih 60 godina postojanja šest puta izmijenio program, a finalizira se i sedma izmjena, koja predviđa kontinuirano ažuriranje programa u skladu s brzim tehnološkim napretkom.

Koje smjerove iz IT-ja nudite i u čemu se vaši programi razlikuju od sličnih programa drugih učilišta? U čemu vidite vašu prednost u odnosu na konkurenciju?

Značaj i sveprisutnost informacijskih tehnologija u suvremenom društvu prepoznati su već i u samim nazivima preddiplomskih i diplomskih studijskih programa...

(0 glasova)

FERIT: Povezanost fakulteta s IT tvrtkama

image

Na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek tvrtke preko Stup portala mogu izravno oglašavati radna mjesta, stručnu praksu i stipendije. Zasad ga koristi čak 150 poslodavaca. Preko Erasmus + programa fakultet je povezan s preko 40 inozemnih institucija čime se dobiva na mobilnosti i boljoj kvaliteti studija.

Koje smjerove iz IT-ja nudite i u čemu se vaši programi razlikuju od sličnih programa drugih učilišta? U kojem segmentu vidite vašu prednost u odnosu na konkurenciju?

Studentima nakon stjecanja temeljnih teoretskih...

(0 glasova)

VSITE: Studentski projekti s pravim IT tvrtkama

image

Darija Pešut, prodekanica za nastavu na VSITE-u

Značajna je izbornost predmeta. Na stručnom studiju broj izbornih predmeta je značajno veći od obaveznih, a na specijalističkom diplomskom stručnom studiju su svi kolegiji izborni unutar definirane grupe. Visoka kvaliteta nastavnika, bez obzira na relativno nižu životnu dob, također je važan faktor, zbog nešto lakšeg i specifičnijeg načina komunikacije. Visoka škola za informacijske tehnologije ima nekoliko radilišta (na kojima studenti obavljaju vježbe) u renomiranim zagrebačkim IT tvrtkama.

Jednako tako, VSITE je potpisao više...

(0 glasova)

RIT Croatia: Informacijske tehnologije na američki način

image

Jedini američki koledž u Hrvatskoj nudi autentično američko obrazovanje, a jedan od preddiplomskih stručnih studija je i studij Informacijskih tehnologija. RIT Croatia dio je jednog od 10 najvećih privatnih sveučilišta u Americi, Rochester Institute of Technology čiji se visokokvalitetni studiji provode i na kampusima u Dubrovniku i u Zagrebu. RIT je još 1992. godine u SAD-u utemeljio program Informacijske tehnologije kao znanstvenu disciplinu i profesiju te i dalje kontinuirano postavlja trendove u IT industriji. 

Programski jezici i trendovi budućnosti  ...

(0 glasova)

TVZ: Atraktivni studiji koji otvaraju vrata EU

image

Slavica Čosović Bajić, dekanica TVZ-a

Stručni studij informatike i Stručni studij računarstva najatraktivniji su programi za koje svake godine u TVZ-u imaju sve više zainteresiranih kandidata. Stručni studij informatike školuje inženjere informatike za samostalno obavljanje poslova organizacije, primjene i projektiranja naprednih informatičkih tehnologija te koncipiranje i realiziranje dizajnerskih i multimedijskih rješenja. Cilj Stručnog studija računarstva je obrazovanje inženjera računarstva za samostalno obavljanje poslova održavanja, posluživanja i oblikovanja računarskih sustava, manjih mreža, informacijskih sustava i aplikacija kao i njihova korištenja kao...

(0 glasova)

Najnovije tehnologije na Veleučilištu Velika Gorica

image

Veleučilište Velika Gorica osposobljava buduće stručnjake u informacijskim tehnologijama kroz preddiplomski studij Održavanja računalnih sustava, a kasnije je moguća i nadogradnja na specijalističkom stručnom diplomskom studiju Informacijski sustavi.

Uz dosadašnjih opremljenih pet laboratorija za računarstvo, uskoro će studenti dobiti još tri nove računalne učionice s najmodernijom računalnom opremom integriranom u danas popularno oblačno računalstvo (cloud computing). Upravo ta nova tehnologija oblačnog računalstva omogućit će studentima novu dimenziju učenja s bilo koje lokacije, posebno u stjecanju praktičnih vještina u okviru vježbi...

(0 glasova)

Visoka škola za primijenjeno računarstvo, članica Algebra grupe

image

U odnosu na druge škole, studenti kod nas izlaze s diplomom i cijenjenim industrijskim certifikatima, a nastava se održava kroz predavanja vodećih hrvatskih IT stručnjaka iz Algebra grupe i svjetskih tehnoloških tvrtki, poručuje dekan Visoke škole za primijenjeno računarstvo, mr. sc. Mislav Balković.

1. Kad biste razmišljali o nastavku školovanja, zbog čega bi se trebali odlučiti upravo za vaše učilište?

Naš nastavni program orijentiran je na primjenjivost znanja i izgradnju baze za daljnje napredovanje. Prevagu čini interesantna izvedba studija u...

(0 glasova)