Pošta u Zadru mijenja kriptovalute

image

Nalazite se u Zadru i spiskali ste svu lovu koju ste ponijeli na ljetovanje? Sjetili ste se doduše da u svojem digitalnom novčaniku  posjedujete nešto malo Bitcoin novčića koje ste čuvali za slučaj hitnosti, ali nemate pojma gdje ih utopiti za kune i podmiriti račun u hotelu bez pranja suđa.

Ne očajavajte, jer svi domaći i strani korisnici svoje kriptovalute sada mogu promijeniti u kune u zadarskim  poštanskim uredima , u nekoliko jednostavnih koraka. Nakon podnošenja zahtjeva skenira se QR...

(0 glasova)

YouTube Music u Hrvatskoj konkurencija Deezeru

image

Deezer je u Hrvatskoj dobio žestoku konkurenciju u obliku YouTube Music Premium servisa koji vam omogućuje da za 60 kuna mjesečno slušate glazbu koju preferirate bez reklama te bez potrebe da budete stalno spojeni na mrežu, što znači da ćete ju moći slušati i offline putem aplikacije. Postoje dva načina offline slušanja. Prvi je da uključite smart downloads , pa će aplikacija automatski preuzimati glazbu koja se temelji na vašoj povijesti slušanja, a drugi je da sami izaberete playliste, pjesme...

(0 glasova)

Prvi elektrotehnički hackathon u Hrvatskoj

image

U sklopu studentskog natjecanja Elektroboj, 1. lipnja 2019. godine se na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva (dvorane A201, A202 i A211) održava prvi  elektrotehnički hackathon u Hrvatskoj.

Natjecanje će se održati na temu Life Hacks što znači da natjecatelji mogu donijeti bilo kakav već postojeći proizvod te ga unaprijediti, a poseban naglasak se stavlja na maštovitost i domišljatost. Natjecatelji su obvezni ponijeti vlastito prijenosno računalo, dok komponente, poput senzora i opremu za rad dobivaju na samom natjecanju.

Natjecanje počinje u...

(0 glasova)

HTC Vive i Vive Pro u prodaji u Hrvatskoj

image

HTC Vive je objavio dostupnost Vive i Vive Pro headsetova kod ovlaštenih partnera Links i Hangar 18 . Kod njih ćete HTC Vive platiti po preporučenoj cijeni od 4.999 kuna , dok ćete "profesionalni" Vive Pro platiti 11.499 kn . Uz kupovinu svakog Vive uređaja do kraja godine HTC osigurava 6 mjeseci besplatne pretplate na VivePort Infinity , što znači  neograničen pristup u više od 600 aplikacija i igara.

Vive

HTC Vive uključuje headset s dva 9,14 cm (3.6'') OLED...

(1 Glasaj)

4000 studenata na sajmu poslova

image

Dvodnevni sajam poslova na Fakultetu elektrotehnike i računarstva  JobFair privukao je više od četiri tisuća studenata i 115 poduzeća .

Osim njih, sajam poslova pod medijskim pokroviteljstvom naše izdavačke kuće VIDI posjetili su ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak , ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić te rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras .

Tijekom sajma poslova, poslodavci su se studentima predstavljali na radionicama i prezentacijama.

"Posjetio sam nekolicinu predavanja na ovogodišnjem Job Fairu. Dojmio me se način na...

(1 Glasaj)

Predstavljena VAR tehnologija za HNL

image

Najveći svjetski stručnjak za VAR tehnologiju, tehnički direktor IFAB-a i poznati nogometni sudac David Elleray , sudjelovao je na konferenciji Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je predstavljena VAR tehnologija koji bi uskoro trebala stići na sve stadione Prve hrvatske nogometne lige i poboljšati "pravednost" sudačkih odluka te smanjiti mogućnosti manipulacija rezultatima zbog "ljudskog faktora".

Projekt uvođenja VAR tehnologije financiran je sredstvima iz Fifnog Forward programa, što je detaljnije objasnila voditeljica odjela međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac :

"Uvođenje VAR...

(1 Glasaj)

Hyundai i Kia ulažu 600 milijuna kuna u Rimca

image

Hyundai Motor Company i Kia Motors Corporation zajedno su uložili 600 milijuna kuna (80 milijuna eura) u tvrtku Rimac Automobili . Izvršni potpredsjednik Hyundai Motor Group Euisun Chung i Mate Rimac službeno su potpisali suradnju prilikom Chungovog posjeta Rimac Automobilima u Svetoj Nedelji.

Hyundai je odlučio ostvariti suradnju s Rimcem jer planira provesti " elektrifikaciju ", obzirom da se obvezao da će do 2025. godine na tržište dovesti čak 44 električna i hibridna modela svojih automobila.

Hyundai Motor, Kia Motors...

(0 glasova)

ODI: Bez znanosti nema budućnosti

image

Zamislite kako bi svijet izgledao bez nekih od najvećih otkrića hrvatskih znanstvenika. Bez modela atoma i teorije sila Ruđera Boškovića , izmjenične struje  Nikole Tesle , bez električne žarulje Franje Hanamana ili pak bez antibiotika azitromicina kojeg su 80-tih godina prošlog stoljeća razvili hrvatski znanstvenici ili nekih drugih izuma. A zamislite svijet bez interneta, umjetne inteligencije, mobilnih uređaja…

Nezamislivo, zar ne? Kad postavimo ovakva pitanja, neupitna je tvrdnja da budućnosti nema bez znanosti i inovacija. Na Ruđeru čak više od...

(1 Glasaj)

11 medalja za hrvatske mlade robotičare u Austriji

image

Ukupno 147 timova okupilo se 25. i 26. travnja u Innsbrucku na otvorenom međunarodnom prvenstvu Austrije u robotici - RoboCup Junior Austria 2019 . U jakoj konkurenciji, uz nas i domaćina nastupili su i robotičari iz Italije, Slovenije, Švicarske, Meksika, BiH i Jordana .

Sudjelovalo je čak 27 hrvatskih ekipa i sveukupno gledajući postignuti su izuzetni rezultati u skoro svim kategorijama - osvojeno je 11 medalja ! Tako su naši mladi robotičari i njihovi mentori još jednom pokazali i dokazali...

(2 glasova)

Roditelji ne znaju što im djeca gledaju na internetu

image

A1 Hrvatska napravio je istraživanje s agencijom IPSOS na uzorku od 600 ispitanika vezano uz navike roditelja oko nadgledanja korištenja digitalnih tehnologija kod njihove djece. Podaci istraživanja govore kako čak 92 posto roditelja ne koristi aplikaciju za zaštitu djece i siguran pristup internetu. Uz to, od te skupine čak 93% niti ih ne želi koristiti. To je pokazatelj kako su ljudi nedovoljno upućeni s opasnostima i prijetnjama kojima djeca mogu biti izložena na internetu. 

Tim povodom u Muzeju iluzija na...

(1 Glasaj)

VIDEO: 750 milijuna kn za hrvatske sunčane elektrane

image

HEP je na predstavljanju projekta Sunčane elektrane – Energija prirode objavio kako će do 2023. godine investirati 750 milijuna kuna u sunčeve elektrane , koje će hrvatskom energetskom sustavu osigurati godišnje oko 20 MW energije, dok je do 2030. godine planirana realizacija projekata sunčanih elektrana ukupne snage od 350 MW .   

Prve sunčane elektrane u ovom velikom investicijskom ciklusu biti će Kaštelir, Cres, Vis i Vrlika Jug , ukupne snage 11,6 MW i vrijednosti 80 milijuna kuna, kao što...

(1 Glasaj)

Ugasite svjetla za Sat za planet Zemlju

image

Sutra, odnosno 30. ožujka 2019. u 20:30 sati ugasite svjetla u kući kako biste se uključili u globalnu inicijativu " Sat za planet Zemlju ", koja je prerasla u najveći globalni pokret za podizanje svijesti o štetnosti klimatskih promjena . Ove godine akcija će se provesti u više od 180 zemalja , uključujući Hrvatsku , pa će središta više od 7500 svjetskih gradova biti u mraku, baš kao i 2000 svjetski poznatih znamenitosti.

WWF je ovogodišnju akciju proveo uz moto...

(1 Glasaj)