9 VIDI X mikroračunala za škole na Banovini

image

U sklopu projekta „ RUKSACI MLADIH ISTRAŽIVAČA “ udruge MUZZA , tvrtka VIDI To je donirala 9 mikroračunala VIDI X školama u potresom pogođenim područjima.

Tehnološka medijska kuća VIDI, u suradnji sa tvrtkom Grafik.net, uključila se u projekt pod nazivom „RUKSACI MALIH ISTRAŽIVAČA“ udruge MUZZA i pritom donirala 9 mikroračunala u škole na Banovini.

Projekt „ RUKSACI MLADIH ISTRAŽIVAČA “ namijenjen je za 9 osnovnih školama u Glini, Petrinji i Dvoru na Uni. Riječ je o ruksacima u kojima će...

(0 glasova)

VIDEO: Ovo je novi kampus Rimac Automobila

image

Rimac Automobili su u samo deset godina prerasli iz projekta u garaži u tvrtku koja zapošljava već 1.000 ljudi. Danas tvrtka razvija i proizvodi vlastite automobile i tehnologiju, kao i sustave elektropogona za brojne svjetske proizvođače automobila. Poduzeće je danas jedno od istaknutih u usponu u automobilskoj industriji, koja je u tranziciji prema električnoj budućnosti.

Sukladno svom statusu strateškog partnera velikim tvrtkama kao što su Hyundai, Kia i Porsche , Rimac sada želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na...

(1 Glasaj)

Serengeti predstavio platformu za brzi razvoj aplikacija

image

FIYU je platforma za brzi razvoj aplikacija koja u sebi ima najbitnije prakse poput agile razvoja, mikroserverskih arhitektura i cloud komponenti, a izrađena je na najmodernijim tehnologijama.

Razvoj krenuo procesima u Serengetiju

Serengeti se dugi niz godina bavi razvojem prvenstveno enterprise softvera i ima ogromnu bazu klijenata. Preduvjeti u razvoju proizvoda za Enterprise segment je da bude brzo i kvalitetno. 'Speed to market' je ključna komponenta u razvoju proizvoda. Osim brzine, jako je bitno da su implementirane agilne prakse. 

Direktor...

(0 glasova)

Damir Sabol: Manjak novca me doveo do inovacija i uspjeha

image

Intervju vodio: Tomislav Kotnik

Povodom investicije u dvije globalno uspješne hrvatske tehnološke tvrtke  Microblink  i  Photomath  kroz koju je zaključen  uspješni posao  s američkim investitorima, kratko smo porazgovarali s njihovim osnivačem  Damirom Sabolom , inače serioznim i uspješnim poduzetnikom, čije uspjehe pratimo već 20 godina, da nam odgovori na 5 bitnih pitanja.

Naravno, očekivali smo i dobili zanimljive odgovore koje mogu biti korisni svima koje čeka ovakav proces prodaje djela tvrtke koje su sami osnovali sa željom da tvrtku razvijaju...

(1 Glasaj)

Rimac u Zagrebu otvorio razvojni ured

image

Uspješna hrvatska tehnološka tvrtka Rimac Automobili koja je osim po hiperautomobilima i tehnologijama za električne automobile visokih performansi, poznata i kao poslodavac koji stalno zapošljava nove djelatnike , otvorila je novi razvojni ured u Zagrebu, na adresi Savska Opatovina 36 u kojem već radi oko 400 zaposlenika.

U novom zagrebačkom uredu na 4.400 kvadratnih metara na dva kata smješteni su stručnjaci iz niza različitih i nženjerskih odjela koji rade na razvoju sustava i tehnologije za električne i hibridne modele mnogih...

(1 Glasaj)

Telemach uz vizualni rebranding nudi nove tarife

image

Predsjednik uprave Viktor Pavlinić , glavni komercijalni direktor Mislav Galler i glavni direktor za tehniku Nenad Šlibar  iz  Telemacha Hrvatska , održali su konferenciju za medije na kojoj su govorili o završetku procesa rebrandinga koji je krenuo u 11. mjesecu prošle godine i odnosi se na kompletan vizualni identitet, kao i na novu ponudu usluga koje se nude korisnicima.

Ono što je korisnicima najzanimljivije su novi tarifni paketi koji dolaze bez ugovorne obaveze , uz neograničene minute i poruke u...

(1 Glasaj)

Nova stranica Coolinarike koristi pametni algoritam

image

Komičar Ivan Šarić , direktorica Korporativnog marketinga i komunikacija Podravke Marinka Akrap , CEO agencije Human Vanja Bertalan i food & travel bloger Domagoj Sever , održali su online predstavljanje nove, poboljšane i redizajnirane stranice Coolinarika.com , najpoznatijeg hrvatskog portala posvećenog hrani, za koji možemo reći da predstavlja svojevremenu "open-source" online enciklopediju kulinarskih recepata, na kojoj svatko može objavljivati svoje recepte i ponuditi ih velikom broju posjetitelja koji svakodnevno pretražuju ideje što kuhati za svakodnevne i posebne prigode.

U opuštenoj...

(1 Glasaj)

Porsche sad posjeduje četvrtinu udjela u Rimcu

image

Poznati proizvođač automobila Porsche , da sada je u tvrtki Rimac Automobili imao oko 15 posto udjela, no sada je odlučio uložiti dodatnih 70 milijuna eura , čime je postao vlasnik 24% tvrtke iz Svete Nedelje.

Porsche kaže da u Rimac automobile nije investirao isključivo zbog električnih hiperautomobila, jer je hrvatska tvrtka i jedan od vodećih proizvođača dijelova visokih performansi za električne automobile, što uključuje baterije i pogonske sustave.

"Porsche je već obavio prve narudžbe kod Rimca za razvoj inovativnih...

(1 Glasaj)

Kreću kvalifikacije za A1 Adria ligu

image

Više od 6.000 sudionika lani se natjecalo u dvije napete sezone A1 Adria Lige koje je putem digitalnih kanala pratilo više od 130.000 gledatelja . Nakon nekoliko mjeseci online borbe, natjecanje je kulminiralo velikim finalom na Reboot Online Games Weeku , događaju koji se odigrao krajem studenog i na kojem su okrunjeni prvaci šeste sezone natjecanja.

Uz primamljivi nagradni fond od gotovo 200.000 kuna, A1 Adria Liga u 2021.  donosi i neke novitete u samo natjecanje. Pored tri dobro poznata esport...

(1 Glasaj)

Plaću ćete moći primati na Revolut

image

Ukoliko često kupujete online postoji velika vjerojatnost da već koristite Revolut aplikaciju i/ili karticu, kako biste to činili bez naknada i na sigurniji način nego da plaćate standardnom bankovnom karticom.

Ukoliko koristite usluge ove fintech platforme, vjerojatno ste otkrili da Revolutom možete činiti i mnoge druge stvari, uključujući jednostavnu kupoprodaju bitcoina i dragocjenih metala ( zlata ), kao i trgovati dionicama .

Sada je Revolut objavio da postaje prava banka na nekoliko novih tržišta, koja uključuju i  hrvatsko . Obzirom...

(1 Glasaj)