VIDEO: App pronalazi Samsung gadget i ako je isključen

image

Samsung je do sada korisnicima nudio značajku Find My Mobile , koja je omogućivala pronalazak njegovih uređaja, ali isključivo telefona.

Sada je lansirao aplikaciju Samsung SmartThings Find , koja mogućnosti potrage i pronalaska nestalih ili otuđenih gadgeta proširuje na sve Galaxy uređaje, uključujući tablete , pametne satove , pa čak i pojedinačne slušalice .

Aplikacija koja dolazi predinstalirana na odabranim Galaxy uređajima s Adroidom 8 ili novijim Googleovim OS-om, a uskoro će se proširiti na brojne druge Samsungove Gadgete, koristi...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

VIDEO: Lisa predstavila RX 6000 grafičke kartice

image

CEO AMD-a dr. Lisa Su i njezina ekipa održali su online predstavljanje novih grafičkih kartica s GPU-ima arhitekture Big Navi , koje su potpunosti fokusirane na performanse.

Nove kartice koriste i sada potpunu RDNA 2 arhitekturu, te je riječ o tri predstavljene grafičke kartice visokih performansi. Sve koriste GDDR6 RAM memoriju, te su otisnute na 7nm FinFET proizvodnom procesu kao i prijašnji modeli, pa sva poboljšanja dolaze direktno sa strane arhitekture, kao i povećanja samih čipova.

Čitavo AMD-ovo predstavljanje novih...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Windows 10 nadogradnja onemogućuje reinstaliranje Flasha

image

Microsoft je lansirao opcijsku Update Catalog nadogradnju koja uklanja Adobe Flash s Windows 10 računala i sprječava njegovu ponovnu instalaciju. Kao što smo naveli, zasad se radi o opcijskoj nadogradnji, koju možete ali ne morate instalirati, no jasno upućuje na ono što će se desiti kada 2021 . Microsoft definitivno " ubije " Flash.

Također valja naglasiti da nadogradnja ( KB4577586 ) uklanja samo inačicu Flasha koja je ugrađena (bundleana) u Windowse 10, a ne samostojeću koju ste si možda...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

AMD kupuje Xilinx za 35 milijardi dolara

image

AMD-ova šefica Lisa Su objavila je da se AMD nalazi u kupnji proizvođača FPGA Xilinxa za 35 milijardi dolara u dionicama. Ovaj posao će AMD-ovo ukupno adresirano tržište (TAM) pogurati na 110 milijardi dolara, a zajedno će imati 13.000 inženjera i više od 2,7 milijarde dolara za investiranje u istraživanje i razvoj.

Nakon dovršetka akvizicije, AMD-ovi dioničari će u združenoj kompaniji imati oko 74 posto dionica, dok će dioničari Xilinxa posjedovati 26%.

Lisa Su će i dalje voditi združenu kompaniju...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

WhatsApp napokon ugradio dugo očekivanu značajku

image

WhatsApp se u posljednje vrijeme trudi donositi nove značajke koje će dodatno privući nove korisnike (i zadržati stare), pa je tako sada donio novu opciju za utišavanje obavijesti , ili kako to popularno kažemo, " mjutanje " koja je po nama trebala biti od početka ugrađena u aplikaciju.

U prijašnjim inačicama WhatsAppa na mobilnim uređajima, kada ste htjeli utišati obavijesti, odnosno "mjutati" neki kontakt, imali ste opcije da ga ugasite na 8 sati, jedan tjedan ili jednu godinu . Nakon...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Samsung se udružio s Hiyom protiv prevarantskih poziva

image

Samsung na svojim novim telefonima već posjeduje značajku Smart Call koja korisnicima omogućuje da u postavkama poziva aktiviraju opciju " Caller ID and spam protection ", koja će im pomoći u otkrivanju "sumnjivih poziva" koji bi mogli biti povezani s prijevarama i spamom.

Sada je Samsung potpisao petogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu s tvrtkom Hiya , pa će svoj sustav za sigurne pozive proširiti uslugom Hiya Connect , odnosno softverom koji detaljno i „duboko“ analizira brojeve s kojih vam dolaze...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

VIDEO: WhatsApp omogućuje šoping direktno iz chata

image

Facebook stalno traži načine kako proširiti poslovne modele u svojim servisima i aplikacijama, a sada priprema nadogradnju WhatsApp aplikacije koja će korisnicima pružiti više mogućnosti za kupnju proizvoda raznih tvrtki direktno iz chatova.

To će funkcionirati na taj način da ćete u chatu s agentom tvrtke partnera WhatsAppa saznati ima li u ponudi proizvod koji tražite, a potom ćete ga iz aplikacije moći direktno naručiti iz kataloga na isti način kao što funkcionira online kupnja preko web shopova , kao...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Devolver Digital postao vlasnik Croteama

image

Kada smo prošli mjesec uživali u razvaljivanju čudovišta u Serious Samu 4 na izvrsnom zakrivljenom AOC monitoru (slika gore), nismo ni slutili da će Croteam ući u sastav jednog od najvećih svjetskih izdavača igara, Devolver Digitala . Najpoznatiji hrvatski game developer objavio je kako su ekstremno sretni i ponosni što postaju dio obitelji Devolver Digitala, s kojim su povezani još od prvih dana Serious Sam franšize.

Prije deset godina Croteam je odabrao upravo Devolver Digital za partnera i službenog izdavača...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Video pozivi dolaze na WhatsApp Web

image

WhatsApp koji se nalazi u vlasništvu Facebooka, istražuje kako poboljšati iskustva korisnika aplikacije za poruke, što ne uključuje isključivo mobilne uređaje, već i web aplikaciju za one koji koriste računala.

Ekipa s portala WABetaInfo je u nadogradnji WhatsAppa s oznakom 2.2043.7 otkrila mogućnost uspostavljanja video poziva putem WhatsApp Weba , čime će web aplikacija dobiti još jednu značajku s mobilne aplikacije.

U ovom trenutku nova značajka još nije aktivirana (provjerili smo), no WABetaInfo kaže da bi nam trebala stići vrlo...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Nova aplikacija omogućuje streaming Xbox igara na iPhone

image

Ovo nije isto kao Microsoftov xCloud servis koji omogućuje game streaming direktno sa servera , jer ovaj "remote play" omogućuje samo povezivanje s Xbox konzolom, a ne s xCloudom, što je slično Sonyevom PS4 Remote Playu koji je također dostupan za Android i iOS.

Aplikacija će podržavati igre s Xbox One i Xbox Series X/S konzola, no starije Xbox 360 i Xbox igre se neće moći streamati na Android ili iOS/iPadOS uređaje.

Aplikacija omogućuje pristup Xbox konzoli putem Wi-Fi ,...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Intel prodaje svoj NAND Flash biznis Korejcima

image

Južnokorejska tvrtka SK Hynix objavila je da je uspjela postići dogovor s Intelom o kupnji njegovog biznisa s NAND Flash memorijom i pohranom. Ova akvizicija dijela Intelovog poslovanja je „teška“ 9 milijardi dolara, a uključuje Intelov biznis s NAND SSD-ovima , NAND komponentama i waferima, kao i Dalian NAND tvornicu memorije u Kini, zajedno sa svim zaposlenicima koji tamo rade.

Akvizicija neće uključiti Intelove brze Optane SSD-ove, budući su oni zajednički proizvod Intela i Microna koji ih u cijelosti proizvodi,...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Amnesia: A Machine for Pigs je free

image

Ljubiteljima mračnih horror avantura,  Epic Games Store nudi jedan biser za besplatno preuzimanje i igranje - Amnesia: A Machine for Pigs , pod uvjetom da ga "claimate" do 22. listopada ove godine i ubacite u svoj library u Epic Games Launcheru putem ove poveznice .

Iako se radi o igri iz 2012. godine, vjerujemo da malo zastarjeli engine i vremešna grafika igračima neće uopće smetati, jer se radi o žanru koji ne ovisi o ljepoti, već je namijenjen fanovima mračnih...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)