Sony traži PS5 beta testere

image

Sony je nedavno izdao ažuriranje firmarea PS5 konzole koje poboljšava opću stabilnost sustava i rad DualSense kontrolera, no do kraja godine planira izdati "pravu" veliku nadogradnju koja bi još više trebala poboljšati korisničko iskustvo. Mada ne govore o čemu će se konkretno raditi, između ostaloga očekujemo podršku za 1440p rezoluciju, kao i podršku za novi PSVR 2 headset (ili kako će se već zvati), koji bi trebao stići na tržište krajem godine.

Sony kaže da će svi oni koji upadnu...

(1 Glasaj)

VIDEO: Windows 11 donosi mnoštvo promjena

image

U trenutku dok Microsoft samo podiže hype korisnika indirektnim teaserima koji upućuju da je u izradi novi operativni sustav Windows 11 , koji će službeno biti predstavljen 24. lipnja ove godine (navodno), na internetu su se pojavili prvi neslužbeni materijali koje donose dežurni " leakeri ".

Po nama je najnovije iznenađenje u tome što će se novi Microsoftov OS doista zvati Windows 11, što znači da u vodu padaju sve bivše izjave glavonja iz Redmonda koji su se zaklinjali da...

(1 Glasaj)

Lansirana Microsoft Edge 92 Beta za Android

image

Nakon najnovijih ažuriranja na Windows, Linux i Mac platformama , Microsoft se fokusira na peglanje Edge preglednika za Android i iPhone ekosustav.

Stoga je ovaj tjedan ekipa iz Redmonda lansirala prvu beta inačicu Edgea 92 za Android, omogućujući korisnicima da isprobaju promjene (na bolje) koje donosi novi build prije nego što izađe finalna verzija.

Treba reći da je ovaj beta build namijenjen isključivo testiranju preglednika, pa Microsoft poziva sve zainteresirane da ga isprobaju i pošalju mu "feedback" kako bi preglednik...

(1 Glasaj)

Trojanac krade bankovne podatke glumeći antivirus

image

Kako najlakše zamaskirati svoj maliciozni softver da zarazite čim veći broj uređaja naivnih korisnika Android telefona? Tvorci malwarea po imenu TeaBot su našli jednostavno rješenje, zamaskiravši virus u poznato antivirusno rješenje Kaspersky , a da stvar bude još bizarnija, to je otkrio ljutiti konkurent Kasperskog, Bitdefender .

Drugim riječima, ako preko nekog oglasa ili bannera na web stranici ili u emailu dobijete preporuku da si na telefon instalirate Kaspersky Free Antivirus ili Kaspersky Internet Security for Android , nemojte ni...

(1 Glasaj)

Pristup Facebook podacima bez otključavanja telefona

image

Nepalski stručnjak za računalnu sigurnost Samip Arya l , ugodno se iznenadio kad je od Facebooka dobio nagradu u visini od 3.000 dolara ( 18.553 kn ) za video u kojem je najvećoj društvenoj mreži pružio dokaz koncepta o sigurnosnoj ranjivosti u Facebookovoj video chat značajki Messenger Rooms .

Aryal je otkrio način da pristupom malicioznim računom u chat u Messenger Roomsu i pozivom u sekciji Invited Users može targetirati telefon korisnika čiji zaslon je zaključan i kroz nekoliko sekundi...

(1 Glasaj)

Razer napravio mali moćni 130 vatni GaN punjač

image

Prema mišljenju mnogih stručnjaka, budućnost elektronike leži u galijevom nitridu (GaN), odnosno poluvodiču poput silicija koji donosi manji električni otpor, što omogućuje smještanje više GaN tranzistora po jedinici površine u odnosu na silicij, čime automatski pruža veće sposobnosti uređajima manjih dimenzija poput punjača.  

Razer je na virtualnom E3 2021 sajmu osim novog Blade 14 gaming laptopa predstavio i svoj 130W GaN punjač, koji dolazi u veličini od samo 32 x 77 x 62 mm , što ga čini dovoljno...

(1 Glasaj)

VIDEO: Blade 14 je prvi Razerov laptop s Ryzenom

image

Razer je predstavio svoj novi Blade 14 gaming laptop, koji po prvi puta koristi AMD-ov procesor, konkretno AMD 5900HX . Kada je Razer prvi puta predstavio Blade 14, u njega su ugradili sedmu generaciju Intelovih procesora i Nvidijinu GTX 1650 grafiku, pa je doista zanimljivo da nekoliko hardverskih generacija kasnije odlučuje uskrsnuti laptop s Ryzen procesorom, kojem će grafiku pružati najmoćnija Nvidijina RTX grafika do RTX 3080 , kao što možete vidjeti u ovom videu .

Što se dizajna tiče,...

(1 Glasaj)

Hakeri pokrali podatke zaposlenika McDonaldsa

image

Još jedan poznati svjetski brand McDonald's našao se pod hakerskim napadima na zaštićene mreže i servere, što je dovelo do curenja i krađe podataka zaposlenika, poslovnih kontakata i općih informacija o restoranima.

Podaci korisnika su također pokradeni na nekim područjima poput Južne Koreje i Tajvana , dok u SAD-u navodno nisu. U Tajvanu je napad prouzročio i gubitak osobnih podataka poput imena i i kontaktnih informacija.

McDonald’s je povodom ovoga izjavio da je vrlo brzo zatvorio "rupe" kroz koje su...

(1 Glasaj)

Predstavljen Corsair Vengeance i7200 Series gaming PC

image

Corsair je predstavio svoje novo high-end gaming računalo Corsair Vengeance i7200 Series , koje se već nalazi u prodaji po cijeni od 3.299,99 američkih dolara na više.

Računalo dolazi s Intelovim procesorima najnovije generacije, Intel Core i9-10850K, Intel Core i7-10700K, Intel Core i7 11700K, ili Intel Core i9-11900K , no za alternativu se nude i AMD-ovi Ryzen 5, 7 i 9 procesori.

Što se grafike tiče, ona uključuje Nvidijine grafičke kartice RTX 3070, RTX 3080, RTX 3090 i RTX 3060...

(1 Glasaj)

Ukradeni izvorni kodovi za FIFA 21 i Frostbite Engine

image

Jedan od navećih game developera i izdavača na Svijetu, Electronic Arts , našao se na udaru nepoznate hakerske skupine, koja je s njegovih servera ukrala oko 780 gigabajta podataka, među kojima se nalaze izvorni kod za igru FIFA 21 i Frostbite engine koji pokreće čitav niz AAA igara, uključujući Battlefield, Dragon Age, Need for Speed, FIFA, Madden, Medal of Honor, Star Wars Battlefront i Star Wars: Squadrons naslove.

EA kaže da napad na svoju mrežu istražuje i tvrdi da napad...

(1 Glasaj)

ALPACA napad prijeti HTTPS protokolu

image

Grupa istraživača za računalnu sigurnost s tri njemačka sveučilišta otkrila je ranjivost u TLS (Transport Layer Security) protokolu koja bi pod određenim okolnostima mogla omogućiti napadačima da zaprijete HTTPS konekcijama slanjem podataka na email servere.

Kada posjećujete stranice zaštićene HTTPS protokolom, vaš preglednik ne prosljeđuje podatke web serveru dok ne potvrdi digitalni certifikat web stranice. To hakerima onemogućuje praćenje ili promjenu protoka podataka između vas i web stranice prikupljanjem autentfikacijskih kolačića ili pokretanjem malicioznog malwarea.

No istraživači u svojem izvještaju...

(1 Glasaj)

PS5 dobio novu nadogradnju koja poboljšava performanse

image

Sony je objavio dostupnost softverske nadogradnje s oznakom 21.01-03.20.00 namijenjene PS5 konzolama, koja bi trebala poboljšati općenite performanse, ali i donijeti neka druga poboljšanja.

Između ostaloga, novi firmware ažurira softver bežičnog kontrolera DualSense radi poboljšanja stabilnosti, osigurava da igre skrivene na PS4 ostaju skrivene na PS5 i čini postupak kopiranja igara s USB memorije na konzolu stabilnijim.

Budući da Sony uvijek preporučuje upotrebu najnovijih dostupnih ažuriranja firmwarea, spremite datoteku .PUP koja se može preuzeti na ovoj poveznici , formatirajte USB...

(1 Glasaj)