Facebook dodaje prepoznavanje lica u Messenger

image

Developerka Jane Manchun Wong otkrila je ranu inačicu značajke Face ID u kodu Facebookove aplikacije Messenger koja vjerojatno funkcionira na isti način kao biometričko otključavanje dostupno u WhatsAppu .

Korisnici će pomoću nove značajke dobiti mogućnost uključivanja autentifikacije sustavom prepoznavanja lica na posebnom ekranu, gdje će odabrati i vrijeme zaključavanja aplikacije od 1 minute, 15 minuta ili 1 sat nakon napuštanja Messengera.

Wong kaže da vaš Face ID neće biti pohranjen na Facebooku, što znači da najveća društvena mreža neće...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

Facebookov robot navigira bez korištenja mape

image

Umjetna inteligencija ugrađena u robote već je i danas u stanju upravljati navigacijom bez korištenja mapa, no do sada je bila prilično loša, pa su se roboti zabijali u prepreke, gubili orijentaciju ili se jednostavno prestajali kretati kada ne bi znali kuda dalje. Facebook vjeruje da su njegovi inženjeri i računalni znanstvenici to uspjeli riješiti pomoću novog algoritma distribuiranog potpomognutog učenja pod nazivom DD-PPO (Decentrialized Distributed Proximal Policy Optimization). Facebook kaže da je njegov navigacijski sustav za robote učinkovit u...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

Canonicalov novi proizvod za distribuciju Android aplikacija

image

Canonical je predstavio svoju novu platformu pod nazivom Anbox Cloud koja se temelji na tehnologiji Anbox, besplatnom sloju kompatibilnosti s otvorenim kodom koji omogućava Androidovim aplikacijama pokretanje na GNU / Linux distribuciji. Temeljen na Ubuntu 18.04 LTS kernelu, Anbox Cloud koristi prednost Canonicalovih sigurnih i izoliranih LXD sistemskih kontejnera kako bi ponudio "lakšu" alternativu za emuliranje Androida u virtualnim strojevima . Pored toga, Anbox Cloud koristi Canonicalov MAAS (Metal as a Service) za daljinsko pružanje infrastrukture te Juju za lako...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

FBI ima softver koji zna sve o vama iz jedne fotke

image

FBI i dalje ima problema s otključavanjem iPhoneova , no savezna kriminalističko-istražna i obavještajna agencija Ministarstva pravosuđa Sjedinjenih Američkih Država nema problema s prepoznavanjem ljudi iz snimki video nadzora i pojedinačnih fotki.

To sve im omogućuje softver koji je razvila tvrtka Clearview AI , čije napredno rješenje za prepoznavanje lica može profilirati gotovo svakoga od nas, a specijalno su ga namijenili policiji i agencijama za suzbijanje kriminala.

Metoda za koju se koristi strojno učenje u stanju je iz jedne fotografije...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

Objavljeno 500 tisuća passworda servera i IoT uređaja

image

Na internetu se ponovno pojavila jedna velika lista provaljenih korisničkih imena i passworda, odnosno pristupnih podataka za Telnet, mrežni protokol unutar IP grupe protokola koji se koristi na Internetu ili u lokalnim mrežama.

Listu je podijelio operater jednog DDoS booter servisa, a pristupni podaci se odnose na više od 515.000 servera, kućnih rutera i IoT uređaja.

Podaci su objavljeni na jednom popularnom hakerskom forumu, a haker koji je došao do njih objasnio je kako mu je to pošlo za rukom. ...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

VIDEO: Kontaktne AR leće s 14000 ppi zaslonom

image

Tehnološki startup Mojo Vision na ovogodišnjem CES 2020 sajmu predstavio je prototip kontaktnih leća u koje je ugrađen HUD proširene stvarnosti ( AR ) na kojem korisnici mogu dobivati projekcije raznih stvari poput informacija o objektima koji ih okružuju, navigacije, obavijesti, pa čak i holograma u stilu AR i VR headsetova.

Mojo Vision je u kontaktne leće koje ispravljaju vid kao i obične, uspio ugraditi zaslon visoke razlučivosti, koji bi u finalnoj inačici trebao sadržavati gustoću piksela po inču od...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

Facebook odustaje od oglasa u WhatsAppu

image

Kada je Facebook prije dvije godine objavio da namjerava u značajku Status WhatsApp aplikacije integrirati oglase koji su trebali postati glavni oblik monetizacije , mnogi korisnici, ali i osnivači najpopularnijeg servisa koji je 2014. preuzela Zuckerbergova tvrtka žestoko su se pobunili. Čak što više to je navodno natjeralo osnivače WhatsaAppa   Jana Kouma i Briana Actona da napuste tvrtku.  

Prema pisanju Wall Street Journala koji tvrdi da je dobio informaciju iz pouzdanog izvora u Facebooku, najveća društvena mreža je raspustila...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

Huawei nudi 26 milijuna dolara za izradu aplikacija

image

Obzirom da zbog američkog bana više ne smije koristiti Google Play Store, Huawei nudi jako povoljne uvjete developerima kako bi izrađivali aplikacije za njegove telefone.

Na svojem Developer Day događanju u Londonu Huawei je objavio kako je osigurao 26 milijuna dolara za developere u Velikoj Britaniji i Irskoj koji će za njega razvijati aplikacije, a pored toga svim developerima omogućuje da u njegovom storeu prodaju aplikacije uz naknadu od 15%, što znači da će zarađivati više nego da ih prodaju...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

AMD 600 čipseti stižu još ove godine

image

AMD-ova nadolazeća serija čipseta 600 možda nije tako daleko, sudeći prema navodno procurjelim informacijama iz pouzdanih izvora kojima raspolaže DigiTimes . Tajvanski portal tvrdi da mu je izvor odao kako bi novi AMD-ovi čipseti mogli izaći još tijekom ove godine, ili najkasnije 2021.

Prema nedavnom izvještaju China Timesa , u prvom kvartalu ove godine tvrtka ASMedia trebala bi započeti proizvodnju B550 i A520 čipseta iz serije 500, a DigiTimes kaže da je također već dobila narudžbe od AMD-a i za...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

Philipsov ekološki osviješteni monitor

image

MMD , licencirani partner Philips monitora najavljuje lansiranje novog Philips 243B9 LCD monitora. Opremljen USB-C docking postajom, super brzim USB 3.2. utorom i Full HD 1920 x 1080 rezolucijom s IPS tehnologijom, ovaj 24 inčni (60.5 cm) donosi i dozu ekološke osviještenosti , odnosno smanjeni štetni utjecaj na okoliš zahvaljujući svojem SmartErgo Base postolju, PowerSensor opciji za uštedu energije i pakiranjem koje se može reciklirati u cijelosti.

Uz to, zahvaljujući LowBlue opciji, monitor ne šteti očima korisnika, a podesivo postolje...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

VIDEO: Nevidljiva tipkovnica za mobitele

image

Na CES 2020 sajmu nastupio je čak 9 mladih timova iz Samsungovog odjela za istraživanje i razvoj C-Lab , koji su demonstrirali raznovrsne inovacije među kojima se našla i virtualna tipkovnica za pametne telefone pod nazivom SelfieType .

Kako biste mogli koristiti ovu tipkovnicu potrebno je telefon nasloniti na neki predmet poput knjige ili torbe kako bi selfie kamera pokrivala prostor na stolu ispred vaših ruku. AI engine ugrađen u SelfieType potom prepoznaje vaše prste, analizira njihove pokrete i pretvara...

 • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

VIDEO: Looking Glass predstavio 8K holografski zaslon

image

Nakon što je prošle godine predstavio holografske zaslone se nepomičnim slikama koji djeluju poput zamrznutog akvarija , Looking Glass je na ovogodišnji CES došao s novim ekranom pod nazivom Looking Glass 8K Immersive Display . Za razliku pod prošlogodišnjeg modela, novi holografski zaslon omogućuje prikaz holografskog videa i animacija, a na demonstraciji je posebno upečatljiv bio demo s ručnom svjetiljkom postavljenom na HTC Vive kontroler .

Svjetiljka je osvjetljavala dijelove slike na zaslonu, čime su se stvarali fantastični efekti koji...

 • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)