Google olakšava označavanje privremeno zatvorenih tvrtki

image

U ovo vrijeme dok su mnoge trgovine zatvorene, osim onih koje imaju posebnu dozvolu za rad poput dućana s prehranom, benzinskih crpki i kioska, mnoge tvrtke nisu previše oduševljene što se u Googleovim pretragama i kartama još uvijek nalaze podaci da su im dućani otvoreni i da rade po redovnom radnom vremenu. Kako bi tvrtkama olakšao da njihovi dućani i poslovni prostori budu označeni kao privremeno zatvoreni , Google je objavio upute koje će im to značajno olakšati putem ove...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Plex zbog koronavirusa nudi besplatnu Live TV uslugu

image

Plex se pridružio tvrtkama koje korisnicima u izolaciji nude besplatne sadržaje svojih komercijalnih usluga. Poznati kućni multimedijalni centar kojeg neki nazivaju " Kodijem bez piratstva ", omogućuje vam 3 mjeseca besplatnog korištenja svoje Live TV značajke bez kupnje Plex Pass pretplate koja to inače omogućuje korisnicima, no kompatibilni tuner i antenu ćete i dalje trebati, a ponuda ne uključuje DVR značajku.

Ukoliko vas gledanje televizijskih programa u ponudi Plexa ne zanima, uvijek ga možete koristiti za koristiti za dijeljenje sadržaja...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Platforma potpore regionalnim zajednicama u Europi

image

Europski odbor regija (OR) definirao je Akcijski plan za pružanje potpore i pomoći lokalnim i regionalnim vlastima na prvoj liniji borbe protiv pandemije izazvane koronavirusom .

Plan od pet točaka uključuje pokretanje platforme za razmjenu kako bi se lokalnim i regionalnim čelnicima pomoglo da razmjenjuju informacije o svojim potrebama i rješenjima te kako bi se poboljšala uzajamna potpora među lokalnim zajednicama diljem Europe.

Njime će se usto članovima OR-a omogućiti pružanje povratnih informacija o mjerama koje je EU već uveo,...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

VIDEO: Utrke pravih vozača postale najgledaniji eSport

image

Kružne NASCAR utrke su jedan od najpopularnijih i najpraćenijih sportova u SAD-u, a kako je zbog koronavirusa otkazano i to natjecanje, mnogi fanovi su bili jako razočarani. NASCAR i TV mreža Fox Sports odlučili su stoga eksperimentalno pokrenuti prvu sezonu eSport NASCAR utrka u kojoj sudjeluju samo pravi vozači utrka pod nazivom eNASCAR iRacing Pro Invitational Series , kako bi vidjeli hoće li to privući gledatelje na gledanje utrka na Fox Sports 1 TV kanalu.

Kako se pokazalo iz prve...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Najbolji streaming servisi za filmove i serije

image

Iako ne u okolnostima koje nam se osobito sviđaju, ostanak doma u karanteni sada ne mora biti tako naporan. Pred vama je golemi svijet mogućnosti i zabave i ako niste tip za gaming, postoji niz fenomenalnih streaming servisa za filmove, serije, dokumentarce i stand up komediju. Ako imate noviji televizor, za najjače servise imate dedicirane aplikacije, a Netflix na većini daljinskih upravljača ima i svoju posebnu tipku. Pa, s obzirom da je upravo Netflix postao svojevrsni sinonim za streamanje serija...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

I Facebook smanjuje kvalitetu videa u Europi

image

YouTube, Amazon, Apple TV+, Disney+ i Netflix već su najavili smanjivanje kvalitete videa u Europi zbog povećanja zahtjeva za video streamingom sadržaja od strane europskih korisnika uslijed pandemije koronavirusa COVID-19, koja je izazvala masovni ostanak korisnika kod kuće.

Njima se sad pridružuje i Facebook , koji također planira reducirati kvalitetu videa u Europi, s ciljem smanjenja optrećenja internetskih providera, što je za Endgadget potvrdio glasnogovornik najveće društvene mreže.

Facebook kaže da će svaki video imati manju potrošnju podataka, no korisnici...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Facebook ponudio Messenger vladama zbog koronavirusa

image

Facebook Messenger lansira program za pomoć UN-u, vladama i zdravstvenim organizacijama koje na redovnoj bazi dijele informacije u koronavirusu s javnosti.

Ideja je spojiti developere Messengera s vladinim organizacijama kako bi razvijali aplikacije i botove s ciljem dijeljenja redovno ažuriranih informacija u vezi pandemije i odgovarali na najčešće postavljana pitanja (FAQ).

Prvi korisnik nove značajke je Argetinsko ministarstvo zdravlja koje je naručilo izradu aplikacije koja može odgovarati na pitanja javnosti o koronavirusu i i donositi službene i točne savjete 24...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Facebook daje 1000 dolara bonusa zaposlenicima

image

Sada nam je već svima poznato da će epidemija koronavirusa osim zdravstvene krize izazvati i velike financijske posljedice koje bi svijet mogle dovesti do recesije . Usprkos raznim državnim mjerama kojima se poslodavce poreznim rasterećenjem i novčanom pomoći stimulira da ne otpuštaju radnike i smanjuju plaće, širom svijeta se bilježe negativni trendovi koji ukazuju da su na vrhu lista za odstrel upravo radna mjesta .

Šef Facebooka Mark Zuckerberg čini nešto potpuno drugačije u odnosu na sve druge poslodavce, pa...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Proslava male mature u Minecraftu

image

U borbi protiv širenja koronavirusa najvažnija stvar je distanciranje između ljudi, a među prvima kojima su uvedene takve mjere su učenici i studenti.

To ujedno znači da se otkazuju razne školske i studentske proslave poput matura i promocija , no kao što je to slučaj s koncertima, kazališnim predstavama i konferencijama, takva događanja se polako sele u online okruženje.

Japanski učenici jedne osnovne škole ne žele se odreći proslave male mature , pa su se dosjetili da se virtualno okupe...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Koronavirus tracker inficira telefone ransomwareom

image

Aplikacija za praćenje širenja koronavirusa pod nazivom CovidLock k oja bi vam trebala otkriti u kojem dijelu svijeta, države, grada ili kvarta postoji najveća opasnost da se zarazite koronavirusum, odnosno koja područja su "sigurna", zapravo služi za zarazu pametnih telefona korisnika ransomwareom .

Nakon instalacije ransomware zaključa uređaj i izbaci poruku u kojoj kaže da za otključavanje trebate platiti "otkupninu" od 100 američkih dolara u protuvrijednosti u bitcoinu, za što imate 48 sati vremena, jer će vam u nakon toga...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Appleov WWDC 2020 će biti digitalna konferencija

image

Bez obzira na to što mnogi stručnjaci predviđaju da će oko lipnja ove godine epidemija koronavirusa biti nadvladana u čitavom svijetu, Apple ne želi ništa riskirati, pa je odlučio da se njegova WWDC 2020 konferencija za developere održi isključivo u digitalnom obliku.

"Mi donosimo WWDC 2020 ovog lipnja na inovativni način milijunima developera širom svijeta, spajanjem čitave developerske zajednice u jedno novo iskustvo", pište Appleov potpredsjednik za globalni marketing Phil Schiller .

Sve informacije vezane uz WWDC 2020 i o...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Antiterorističko praćenje protiv koronavirusa

image

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu objavio je planove po kojima bi u borbi protiv koronavirusa Izrael mogao koristiti "digitalne antiterorističke metode praćenja" kako bi se locirali ljudi koji su bili u kontaktu sa zaraženim osobama. Netanyahu nije precizirao o kakvim se metodama konkretno radi, ali stručnjak za privatnost Avner Pinchu upozorava da bi to moglo uključiti praćenje telefona građana u realnom vremenu kako bi se otkrilo kršenje karantene , ili praćenje " metapodataka " da se ustanovi gdje su pacijenti s...

 • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)