Novi Nokia telefoni su napravljeni da traju

image

Novi modeli Nokia telefona odgovaraju na pokušaje tvrtke da pametne telefone učini pristupačnijim i dugotrajnijim kako bi potaknuli korisnike da dulje zadrže svoj telefon. 

Uređaji prate globalno izvješće o trendovima koje otkriva da 73 posto želi telefone koji mogu izdržati duže vrijeme.

Florian Seiche, CEO, HMD Global:

„Nastojimo prodrijeti u bolne točke korisnika oko izdržljivosti i dugoročnosti uređaja. Napravili smo izvješće o globalnim trendovima i otkrili da 73% korisnika želi zadržati svoj telefon što duže, i da bi ih zadržali...

(1 Glasaj)

Huawei daruje besplatno produljenje jamstva

image

Huawei uvijek brine o svojim korisnicima. Kako bismo ispunili njihova očekivanja i doveli korisničku uslugu na višu razinu, predstavljamo potpuno novu ponudu - Huawei festival servisnih usluga  koja uključuje besplatno produženje jamstva za 180 dana, besplatne bonove za popravke izvan jamstva i popust na zamjenu baterija.“ Izjavio je Liu Guoli, menadžer servisnih usluga.

Garancija – vrijeme je za novi pametni telefon

Jamstvo nije nešto o čemu razmišljamo, sve dok nije potrebno. Ono nam omogućuje bezbrižno korištenja uređaja, jer pokriva...

(1 Glasaj)

LG lansira odlični soundbar nagrađen na CES 2021 sajmu

image

LG Electronics najavio je dolazak soundbara LG Eclair (model QP5 ), svojeg najkompaktnijeg modela dosad, najprije u Sjevernoj Americi, a potom i u drugim regijama diljem svijeta. Riječ je o dobitniku nagrade za inovaciju na ovogodišnjem sajmu potrošačke elektronike CES 2021 , kojeg karakteriziraju snažne performanse, podrška za Dolby Atmos , DTS: X i snažni bas niskih vibracija.

Dimenzije su mu 296 x 59,9 x 126 mm te mu je tako širina triput manja od modela SP8YA, dosad najmanjeg LG-evog...

(1 Glasaj)

Logitech G335: Širenje Color kolekcije

image

Nakon nabavke moćnog gaming laptopa, što nam nedostaje za uživanje u Assassins Creed Valhalla svijetu? Budući da se zvuk na laptopima ne može mjeriti s outputom kvalitetnih gaming slušalica, odgovor je vrlo jednostavan.

Nove slušalice od Logitecha, G335 donose nam i novu, vrlo pristupačnu cijenu s kojom je mogućnost ulaska u Color kolekciju periferije još pristupačniji. Riječ je o novom valu hardverski vrlo atraktivne periferije koja istovremeno dolazi u različitim bojama kako biste ih mogli uskladiti ili miješati po svom...

(1 Glasaj)

MOL Plugee: Aplikacija za punjenje e automobila u Hrvatskoj

image

U Hrvatskoj je sada dostupna aplikacija MOL Plugee , koja omogućuje korisnicima brzu i jednostavnu upotrebu punionica za električna vozila, po povoljnijim cijenama. Korištenje aplikacije moguće je u čak 6 zemalja regije, a u našoj zemlji ovu uslugu moguće je koristiti na prodajnim mjestima Tifona.

Aplikacija omogućava novo rješenje za plaćanje, u sklopu kojeg se u obzir uzima kapacitet automobila za apsorpciju električne energije i koje je stoga još prilagođenije potrebama vlasnika električnih automobila.

U aplikaciji vlasnici električnih automobila mogu...

(1 Glasaj)

Telemach Hrvatska kupuje Optima Telekom

image

United Grupa koja u Hrvatskoj telekomunikacijske usluge pruža pod brendom Telemach, potpisala je kupoprodajni ugovor kako bi preuzela 17,41% dionica od Hrvatskog Telekoma i 36,90% dionica koje su u vlasništvu Zagrebačke banke. 

United Grupa ulaže 130 milijuna eura u modernizaciju mobilne mreže Telemacha Hrvatska kako bi poboljšala kvalitetu, proširila pokrivenost i korisnicima ponudila cjelovito 5G iskustvo. Također, Grupa ulaže 100 milijuna eura u izgradnju optičke mreže na kojoj hrvatskim korisnicima već nudi fiksnu telefoniju i superbrzi širokopojasni Internet s brzinama...

(1 Glasaj)

Hrvatski Span izlazi na Zagrebačku burzu

image

Hrvatska IT kompanija Span d.d., objavljuje da putem javne ponude namjerava prodati 578.200 vlastitih dionica, odnosno 29,50 posto dionica, te uvrstiti sve dionice na Zagrebačku burzu, čime postaje prva hrvatska IT kompanija koja će to napraviti u posljednjih 18 godina.

Nastavno je to na Rješenje Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) od 8. srpnja 2021., kojim je Spanu odobren jedinstveni prospekt u vezi s javnom ponudom i uvrštenjem dionica na uređeno tržište. Slijede razgovori s potencijalnim investitorima, među kojima...

(1 Glasaj)

VSITE: AI i strojno učenje u kolegijima

image

VSITE nudi preddiplomske stručne i specijalističke diplomske stručne studije u IT smjerovima. Na preddiplomskom studiju nastavnici prenose svoje bogato stručno iskustvo i programerske vještine u svim relevantnim programskim jezicima (Python, C, C++, C#, Java,…) kroz vježbe, projekte i seminarske radove. Pri tom je bitno naglasiti da su prije toga dobro upoznali suvremene metodologije razvoja softvera i IT okruženje u kojem se izvode njihove aplikacije. Na specijalističkom studiju pak mogu proširiti i produbiti svoja praktična znanja i unaprijediti programske vještine potrebne...

(1 Glasaj)

VERN’: Međustudijska suradnja i rad na stvarnim projektima

image

Četiri fakulteta i deset preddiplomskih studija trenutačno je u ponudi Sveučilišta VERN’. Ono što ih razlikuje od konkurencije jest prije svega činjenica da se nastavni procesi i metodika nastave kontinuirano razvijaju zadnjih 30 godina prema najvišim kriterijima kvalitete.

Tijekom tog generičkog rasta do najviše akademske razine, odnosno statusa sveučilišta, VERN’ je izgradio znanstvene i poslovne kapacitete za najučinkovitiji prijenos suvremenih znanja studentima i partnersku suradnju s gospodarstvom.

Studij Internet stvari (Internet of Things)

VERN’-ov  Fakultet računarstva i tehnologije, uz studij...

(1 Glasaj)

Pametni AI video nadzor uz Mobotix 7

image

U mnoštvu IP i nadzornih kamera na tržištu teško je naći pravo rješenje ako se gleda isključivo consumer segment. Želite li pouzdaniju i ozbiljniju opciju za video nadzor, tvrtka MOBOTIX, koja je već nekoliko godina pod Konica Minoltom, nudi cjelovito rješenje s vrlo naprednim mogućnostima, koje uključuju i ogromnu količinu featurea vezanih uz umjetnu inteligenciju.

 

AI detekcija lica: Jedan od brojnih modula umjetne inteligencije ima mogućnost prepoznavati lica na ulazu u zgradu

Što je prije - sustav ili kamere?...

(0 glasova)

Njuškalo: AI predaja oglasa i munjevito pretraživanje

image

Njuškalo je već dugi niz godina sinonim za kupovinu i prodaju pa je već postalo uvriježeno da se kod nas kaže “idem potražiti na Njuškalu“ kada se traži apartman na moru, nova grafička kartica ili polovni bicikl za djecu koja ih obično vrlo brzo prerastu. Osim prisutnosti na webu, tu je i mobilna aplikacija Njuškalo koja je jedinstvena na tržištu, a njene napredne funkcionalnosti dolaze još više do izražaja u ljetnim mjesecima.

Nekoliko faktora se poklopilo za to. Prije svega, u...

(1 Glasaj)

RIT Croatia: Visokokvalitetno američko obrazovanje

image

RIT Croatia jedan je od međunarodnih kampusa Rochester Institute of Technology, američkog sveučilišta koje ima više od 135 000 diplomanata. Među njima se nalaze i studenti u Zagrebu i Dubrovniku koji po završetku studija dobivaju dvije diplome, američku diplomu koju dodjeljuje matična institucija u SAD-u i hrvatsku diplomu koju dodjeljuje RIT Croatia.

Konkretan pristup studiranju i razvoju znanja

RIT Croatia uz vrhunske uvjete studiranja u moderno opremljenim prostorima i kvalitetne nastavnike i predavače u svojoj srži ima fokus na studenta...

(1 Glasaj)