Novoosnovani fond ulagat će u domaće startupe

image

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investirati u mlade poduzetnike, startup i scaleup tvrtke kao i daljnje afirmiranje poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj.

Fond će investirati u najbolje i najinovativnije startup tvrtke iz Hrvatske čije polje djelovanja uključuje software, fintech, marketplace, proizvodnju, hardware, IoT i logistiku.

"Startupi trebaju priliku, a upravo je prilika ono što Fil Rouge Capital donosi u Hrvatsku. Osnivači startupa čiji se projekti nalaze u vrlo ranoj i ranoj fazi razvoja te...

(0 glasova)

Pametni dom na Samsungov način

image

Prije nekoliko godina izraz “pametni dom” vezao se isključivo uz nastupe tehnoloških tvrtki na raznim sajmovima i događanjima gdje su pokazivali prototipe pametnih kućanskih uređaja, rasvjete, televizora, hladnjaka i raznih gadgeta, no trebalo je proći dosta vremena dok ideja nije napokon stigla na tržište. Samsungova aplikacija SmartThings najbolje oslikava koliko su se stvari promijenile. Potrošači žele pametne uređaje koji će pamtiti naredbe koje su im date i unaprjeđivati performanse temeljem prethodno datih naredbi, pa su virtualni asistenti prisutni u sve...

(0 glasova)

Alcatel 1S je moderan, brz i isplativ telefon

image

Alcatel 1S je moderan pametni telefon atraktivnog dizajna koji će se bez problema nositi sa svim izazovima svakodnevnog korištenja. Zahvaljujući ugrađenom 8-jezgrenom procesoru i ukupno 3 GB radne memorije sve aplikacije radit će brzo i glatko bez zastajkivanja, a zahvaljujući ugrađenih 32 GB interne memorije prostora za aplikacije, slike i video neće vam nedostajati. Alcatel je s ovim modelom uspio ponuditi specifikacije, mogućnosti i dizajn koji je usporediv s  daleko skupljim midrange telefonima. Napredne fotografske mogućnosti omogućavaju dvije stražnje kamere...

(0 glasova)

Ne čekajte u redovima s QLine aplikacijom

image

Addiko banka uvela je mobilnu aplikaciju QLine putem koje klijenti mogu dobiti svoj redni broj bez potrebe za čekanjem u redu, a u poslovnici borave samo onoliko koliko trebaju kako bi obavili posao.

S QLine aplikacijom Addiko banka klijentima na jednostavan način omogućuje brže i praktičnije obavljanje poslova u poslovnici banke, bez nepotrebnog gubitka vremena čekajući u redu. 

QLine aplikacija je jednostavna za korištenje i dostupna je svima. Sve što korisnik treba jest skinuti QLine (proizvođač NOVI IS) Android ili...

(0 glasova)

U Pakracu održana velika regionalna HIFI izložba

image

Ovogodišnji Multipak događaj u Pakracu ponovno je pokazao kako se jedan mali grad u zapadnom dijelu Slavonije može pretvoriti u veliki regionalni centar kulturnih događanja.

Zahvaljujući entuzijazmu i predanom radu Božidara Savija (Robertoshop), Jelene Hihlik (Muzej Grada Pakraca), Monike Lucić Fider (Gradska knjižnica Pakrac) i ostalih organizatora Multipak je donio zanimljiva događanja na brojnim lokacijama u gradu, uključujući radionice , izložbe , predavanja , projekcije , koncerte i ostala multimedijalna zbivanja.

Jedna od posebno zanimljivih stvari je bila i velika...

(1 Glasaj)

Philips Ambilight UHD Android TV serije 7304

image

Zahvaljujući 4K UHD rezoluciji i najnovijem tehnološki najnaprednijem procesoru slike P5, serija Philipsovih televizora UHD LED Smart 7304 donosi oštru i jasnu sliku prirodnih boja. Poseban doživljaj prilikom gledanja filmova i slušanja glazbe donosi  tehnologija Ambilight, a Android OS omogućava jednostavnu i brzu navigaciju, upravljanje putem glasovnih naredbi te pristup svim najpopularnijim sadržajima i aplikacijama.

Philipsova serija 7304 UHD LED Smart televizora vizualno impresivan dizajn kombinira s naprednim tehnološkim značajkama  poput 4k rezolucije koja omogućava iznimno jasnu i oštru sliku,...

(1 Glasaj)

A1 slavi 20 godina na tržištu

image

Kao jedna od najvećih greenfield investicija, A1 se profilirao kao jedan od vodećih hrvatskih telekoma, pri čemu su 20-u godišnjicu proslavili predstavljajući rezultate neovisnog međunarodnog istraživanja P3. A1 osvojio je certifikat P3 Best in Test za najbolju mobilnu mrežu u Hrvatskoj, a novinarima su se na svečanosti pohvalili CEO Jiry Dvorjančanský , predsjednik Uprave A1 Hrvatska i Tomislav Makar , glavni direktor za tehniku A1 Hrvatska.

Tomislav Makar je naglasio: "Kontinuirano investiramo u razvoj mobilne mreže, a jedna od posljednjih...

(1 Glasaj)

Konica Minolta na krilima digitalne transformacije

image

Digitalna transformacija ne mijenja samo način na koji koristimo usluge, već i način na koji sami radimo. Kao što je umjesto odlaska u poslovnicu banke, dovoljno na zaslonu pametnog telefona upaliti aplikaciju, tako nije više nužno ograničiti rad u uredu na striktnu lokaciju tvrtke. U vrijeme pametnih telefona, tableta i laptopa otvara se mogućnost slobodnog rada u pokretu.

Čak i ako u stilu digitalnih nomada odemo na drugi kraj svijeta, digitalna revolucija omogućuje nam sve mogućnosti pravog ureda, kakvog poznajemo...

(1 Glasaj)

Porsche i Hyundai podupiru razvoj hrvatske autoindustrije

image

U sjedištu tvrtke Rimac Automobili u Svetoj Nedelji okupilo se mnoštvo političara i predstavnika autoindustrije, kako bi podržali inicijativu Mate Rimca koji želi da Hrvatska razvije novu autoindustriju.

Zahvaljujući međunarodnim priznanjima i ugledu koje su stekli Mate Rimac i njegova tvrtka, Thomas Schemera , izvršni potpredsjednik odjela za proizvode iz tvrtke Hyundai Motor Group i Lutz Meschke , zamjenik predsjednika i član Izvršnog odbora tvrtke Porsche AG, došli su razgovarati s premijerom Plenkovićem i ministrima Vlade RH o potencijalima razvoja...

(1 Glasaj)

Apple Pay dostupan u Hrvatskoj

image

Hrvatski Appleovci (ujedno i korisnici  Mastercard kartica ) od danas mogu plaćanja obavljati putem Apple Paya .

Uz iPhone i Apple Watch korisnici mogu koristiti Apple Pay i tako plaćati u trgovinama, restoranima, taksijima, na samoposlužnim aparatima i drugim lokacijama. Pri kupnji uz Apple Pay u aplikacijama ili u Safariju nema potrebe za ispunjavanjem obrazaca ili ponovnim upisivanjem informacija o dostavi ili naplati. Svaka Apple Pay kupnja je autentificirana prepoznavanjem zjenice oka ili otiska prsta uz Face ID , Touch...

(0 glasova)

Microsoft i Intel će i dalje podržavati Huaweijeve laptope

image

Svima nam je poznato da je Donald Trump potpisao dekret kojim se američkim kompanijama zabranjuje suradnja s Huaweijem po pitanjima softvera i hardvera.

Obzirom da Huwaei u svojim laptopima koristi Android i Windowse 10 , mnogi su postavljali pitanje hoće li i dalje dobivati nadogradnje na svojim postojećim uređajima, odnosno hoće li ih dobivati i na novim prijenosnicima.

Microsoft je povukao Huaweijeve prijenosnike iz Microsoft Storea , no prema izvorima kojima raspolaže PCWorld sada ih je odlučio vratiti i osigurati...

(0 glasova)

Huawei reže narudžbe najskupljih telefona

image

Prema najnovijem izvještaju Digitimes Researcha , Huawei je znatno srezao narudžbe svojih high-end telefona, jer tvrtka očekuje veliki pad prodaje u nadolazećim mjesecima zbog američkog "bana".

Huawei predviđa da će mu prodaja pasti za 60 posto , pa je odlučio smanjiti narudžbe uređaja, a prvi su se na meti našli najbolji i najskuplji flagship modeli, među kojima su uređaji serija P30 i Mate 30 .

Huawei se nada da će uskoro znatno smanjiti ovisnost o američkim kompanijama, pa se trudi...

(1 Glasaj)