Budite dio spektakla na Digital Takeoveru

image

Suosnivač globalnog diva Netflix, hrvatski kraljevi startupova, digitalni genije iz LEGO svijeta i svjetska food futuristica, državnici, predavači, stručnjaci, vizionari, inovatori, tehnološki izumitelji, financijski i digitalni eksperti – sve njih okuplja 13. ožujka na Zagrebačkom Velesajmu  najveći regionalni digitalni summit & expo   Digital Takeover . Jedinstveni događaj takve vrste u Hrvatskoj dovodi najveće stručnjake iz svijeta biznisa i tehnologije, a rekordan broj posjetitelja će u više od 13 sati bogatog programa kroz inspirativna predavanja i aktivan networking čuti najbolje poslovne prakse ovih renomiranih svjetskih...

(0 glasova)

Ericssonov šef ne vidi korist od Huaweijevih problema

image

CEO Ericssona Borje Ekholm izjavio je za CNBC  na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu kako nije istina da njegova tvrtka ima koristi od američke kampanje protiv konkurenta Huaweija, jer ta situacija zapravo ima negativni utjecaj na čitavo tržište.

U intervjuu je također rekao da da je ova situacija umjesto koristi za Ericsson stvorila nesigurnost na tržištu, što je općenito utjecalo na smanjenje investicija.

S druge strane Ekholm se usprotivio tvrdnjama da Huaweijevo isključenje s tržišta koči napredak u 5G tehnologijama,...

(0 glasova)

Galaxy S10 i Note10 su obilježili 2019 godinu

image

U rastućoj industriji pametnih telefona svaki mjesec predstavljaju se novi uređaji, no samo oni najkvalitetniji uspijevaju privući pažnju i svojim performansama zaslužiti povjerenje korisnika. Među njima su i uređaji iz Samsung Galaxy S10 i Galaxy Note10 serije , koje su se tijekom 2019. godine istaknule vrhunskom kvalitetom softvera, hardvera i dizajna.

Vizualno privlačan Quad HD+ AMOLED Infinity-O zaslon osigurao je Galaxy S10+ uređaju sigurno mjesto na mnogobrojnim top listama najboljih pametnih telefona za 2019. godinu, dok je DisplayMate , tvrtka...

(0 glasova)

Potpuno nova dimenzija gledanja televizije

image

Osluškujući želje korisnika, Samsung je usmjerio napore kako bi QLED tehnologiju učinio još boljom, a zaslone većima. Odlazak u kino postaje tek prigoda za druženje s prijateljima, dok se gledanje omiljenih TV serija i filmova na Samsung QLED televizorima smatra istinskim doživljajem jer nema vidljivih piksela bez obzira koliko ste blizu ekrana. Naime, QLED televizori imaju Direct Full Array tehnologiju, koja restrukturira panele televizora tako da pozadinsko osvjetljenje prolazi kroz panel sa svjetlima ravnomjerno na zaslon pružajući oštre slike s...

(0 glasova)

Plaćanje nosivim uređajima sve popularnije

image

Upotreba nosivih uređaja za plaćanje ( wearables ) nastavlja svoj rast u Europi jer korisnici brzo i lako integriraju ovaj relativno novi način plaćanja u svoj svakodnevni život. Ovogodišnji podaci o transakcijama pomoću nosivih uređaja, kojima je plaćanje dostupno u 26 zemalja Europske unije, pokazuju osmerostruko povećanje u odnosu na 2018. godinu. Ovaj je trend široko prihvaćen diljem Europe jer je preko 30 različitih vrsta nosivih uređaja, a predvodnik u broju transakcija je Nizozemska.

Trećina svih transakcija pomoću nosivih uređaja...

(1 Glasaj)

COOL TECH IDEA za GuideB bicikl vodič

image

Na velikoj gala svečanosti u Hotelu Esplanade dodijeljene su VIDI e-novation Awards 2019 nagrade za najbolje hi-tech projekte. Deseteročlani žiri imao je težak zadatak odabrati najbolje među rekordno pristiglih 50 prijava.

Nisu se svi odlični projekti probili do glavnih nagrada, no onim perspektivnim rješenjima koji imaju šanse razviti se u odlične proizvode posebnu je nagradu COOL TECH IDEA dao časopis VIDI.

Upravo jedan od projekata koji ima veliku šansu razviti svoj puni potencijal je i GuideB - bicikl vodič mladog...

(1 Glasaj)

COOL TECH IDEA za eAgrar

image

VIDI e-novation natječaj vratio se na velika vrata. Tehološka medijska kuća VIDI u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te poznatim tehnološkim tvrtkama Rimac automobili , ByteLab i drugima nakon osmogodišnje je pauze ponovno organizirala natječaj za hi-tech inovacije . Deseteročlani žiri nakon više mjeseci i nekoliko krugova žiriranja odabrao je među 50 prijavljenih projekata najbolje.

Nisu se svi odlični projekti probili do glavnih nagrada, no onim perspektivnim rješenjima koji imaju šanse razviti se u odlične proizvode posebnu je nagradu COOL...

(1 Glasaj)

COOL TECH IDEA za AIR-RMLD rješenje

image

Tehnološka medijska kuća Vidi nastavlja 20-godišnju tradiciju VIDI AWARDS-a i nakon osmogodišnje pauze na inzistiranje javnosti ponovno je pokrenut natječaj za najbolje hi-tech inovacije VIDI e-novation . Nagradu koju su u prošlosti dobivali pojedinci iz sad uspješnih tvrtki kao što su Rimac automobili , Nanobit i Bytelab ove je godine bilo iznimno teško dodijeliti. Čak 50 projekata je stiglo na natječaj i deseteročlani žiri kroz nekoliko je krugova žiriranja imao zahtjevnu zadaću odabrati najbolje.

Nisu se svi odlični projekti probili...

(1 Glasaj)

COOL TECH IDEA za Gamechuck Arcade

image

VIDI e-novation natječaj vratio se na velika vrata. Tehnološka medijska kuća VIDI u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te poznatim tehnološkim tvrtkama Rimac automobili, ByteLab i drugima nakon osmogodišnje je pauze ponovno organizirala natječaj za hi-tech inovacije. Deseteročlani žiri nakon više mjeseci i nekoliko krugova žiriranja odabrao je među 50 prijavljenih projekata najbolje.

Nisu se svi odlični projekti probili do glavnih nagrada, no onim perspektivnim rješenjima koji imaju šanse razviti se u odlične proizvode posebnu je nagradu COOL TECH IDEA...

(1 Glasaj)

COOL TECH IDEA za inovaciju MAKABIFUN

image

VIDI e-novation natječaj vratio se na velika vrata. Tehnološka medijska kuća u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te poznatim tehnološkim tvrtkama Rimac automobili, ByteLab i drugima nakon osmogodišnje je pauze ponovno organizirala natječaj za hi-tech inovacije. Deseteročlani žiri nakon više mjeseci i nekoliko krugova žiriranja odabrao je među 50 prijavljenih projekata najbolje. Nisu svi kvalitetni projekti mogli proći kroz žestoki filter žirija. Za one projekte koji imaju zanimljive koncepte i za koje smo procijenili da bi se mogli razviti u...

(1 Glasaj)

COOL TECH IDEA za Silver monitor pametnu narukvicu

image

Tehološka medijska kuća VIDI u suradnji s Institutom Ruđer Bošković te poznatim tehnološkim tvrtkama Rimac automobili, ByteLab i drugima nakon osmogodišnje je pauze ponovno organizirala VIDI e-novation natječaj za hi-tech inovacije. Deseteročlani žiri nakon više mjeseci i nekoliko krugova žiriranja odabrao je među 50 prijavljenih projekata najbolje.

Nisu se svi odlični projekti probili do glavnih nagrada, no onim perspektivnim rješenjima koji imaju šanse razviti se u odlične proizvode posebno je priznanje pod nazivom  COOL TECH IDEA dao časopis VIDI.

Među...

(1 Glasaj)

Nagrada za društvenu korisnost µScope rješenju

image

Tehnološka medijska kuća Vidi u suradnji s Institutom Ruđer Bošković organizirala je VIDI e-novation Awards natječaj za najbolje hi-tech inovacije. U 20-godišnjoj tradiciji VIDI Awardsa posebno mjesto ima nagrada za inovacije koja se nakon osam godina vraća na velika vrata.

Deseteročlani žiri ove je godine imao težak zadatak odabrati najbolje projekte među vrhunskih 50 prijava.

Nagradu za društvenu korisnost osvojilo je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli za µScope , prvi hrvatski 3D printani mikroskop . „Zahvalni smo žiriju što je...

(1 Glasaj)