Magenta poklanja do mjesec dana neograničenog interneta

image

Magenta 1 Hrvatskog Telekoma  obilježava pet godina postojanja. Čak  266 000 korisnika  koristi pogodnosti Magente 1. Povodom toga, Magenta 1, od 20. travnja, za svoj peti rođendan, daruje svoje nove i postojeće korisnike brojnim pogodnostima.

Tako će svi privatni pretplatnici mobilne telefonije u razdoblju  od 20. travnja do 20. svibnja imati na raspolaganju neograničeni mobilni   Internet . Neograničeno surfanje u ovom razdoblju bit će dostupno i na 5G mreži svim korisnicima koji imaju 5G kompatibilan uređaj.

Oni koji tek...

(1 Glasaj)

AI hrvatskog Microblinka brži od Applea i Googlea

image

Hrvatska tvrtka Microblink , koja se bavi razvojem rješenja temeljenih na računalnom vidu i umjetnoj inteligenciji , izdala je priopćenje u kojem navodi kako ulazi u novu fazu razvoja u kojoj će dodatno ubrzati razvoj svoje napredne AI platforme za računalni vid, kao i komercijalizaciju postojećih i novih proizvoda za čitav niz industrija, s ciljem udvostručenja prihoda u narednim godinama.

Za realizaciju ambicioznih planova iz Microblinka najavljuju i udvostručenje broja stručnjaka. Kompanija trenutno ima 111 stalno zaposlenih, a samo prošle...

(1 Glasaj)

VIDEO: Infobip kupio developersku Shift konferenciju

image

Uspješna hrvatska tvrtka Infobip koja je prema godišnjim ROCCO izvještajima 4 puta za redom proglašavana najboljim pružateljem A2P SMS usluga na svijetu, nakon preuzimanja konkurentske američke tvrtke OpenMarket za 300 milijuna dolara, kupila je jedan hrvatski biznis, najveću developersku konferenciju u jugoistočnoj Europi, splitski Shift.

Ideja Infobipa je da od Shifta stvori najveću developersku konferenciju na svijetu , pa će konferenciju koja će od sada nositi naziv Infobip Shift , proširiti svijetom, prvo na SAD , pa zatim Latinsku Ameriku...

(1 Glasaj)

Huaweijeve privatne mreže transformiraju obrazovanje

image

Huawei je na konferenciji o Industrijskoj digitalnoj transformaciji 2021. predstavio sveobuhvatno inteligentno rješenje za privatne mreže i rješenje za pametne učionice kojima želi modernizirati obrazovanje i poslovanje diljem svijeta, a ujedno je pozvao partnere širom svijeta da iskoriste mogućnosti koje im donosi ICT te zajednički promoviraju razvoj ponude rješenja za privatne mreže.

Huaweijevo rješenje za privatne mreže omogućuje sveprisutnu povezanost, korištenje inteligentnih proizvoda i rješenja te konvergirane i dijeljene podatke. Huawei je počeo 2018. godine s implementacijom privatnih mreža u...

(1 Glasaj)

Bosch zaradio 4 milijarde eura od softvera za Industriju 4.0

image

Od 2011. godine Bosch je generirao više od četiri milijarde eura od prodaje softvera Industrije 4.0 , od čega je više od 700 milijuna eura ostvareno samo u 2020. godini. U Boschevim postrojenjima diljem svijeta preko 120.000 strojeva i 250.000 uređaja sadrži značajku povezivosti, a na sajmu Hannover Messe Bosch predstavlja otvorenu kontrolnu tehnologiju koja podržava 5G i upravljanje energijom utemeljeno na umjetnoj inteligenciji za klimatski neutralnu proizvodnju.

Ono što je započelo 2011. kao „nov njemački projekt” sada ima globalni...

(1 Glasaj)

Visa Inovacijski Program dolazi u Hrvatsku

image

Visa Innovation Program, kolaborativna platforma za partnerstvo u regiji jugoistočne Europe, namijenjena fintech startupovima, bankama i iskusnim poduzetnicima, širi se na više tržišta,  uključujući Hrvatsku kako bi surađivala sa što širim spektrom fintech kompanija.Prijava u program omogućit će tvrtkama pristup većem fondu resursa, mreži stručnjaka i mentora te bolje iskorištavanje poslovnih mogućnosti.

Prijave su otvorene su do 15. travnja. Startupovi s etabliranim timovima i aktivnim proizvodima ili rješenjima za osnaživanje malih i srednjih poduzeća, otključavanje novih tokova plaćanja, dizajniranje novih...

(1 Glasaj)

4K performanse i ray tracing u laptopima

image

Promjene u generaciji grafičke arhitekture uvijek su donosile puno novih stvari, često se usredotočujući više na poboljšanja vezana za performanse grafičkih čipova, a malo manje na njihovu učinkovitost. Takva je strategija već dugo praktična za proizvođače, no donedavno je većina kupaca koji igranje shvaćaju ozbiljno bila usmjerena na segment stolnih računala, gdje učinkovitost nije problem kad uzmemo u obzir snažnija napajanja i moderne sustave za hlađenje. Međutim, kako sve više kupaca posljednjih godina razmišlja o prijenosnom računalu , cijeli segment...

(1 Glasaj)

Višeslojna sigurnost udaljenog rada

image

Pandemija je promijenila naše radne navike. Sve veća i trajnija dislociranost djelatnika donijela je značajne promjene na planu zaštite podataka. Sigurnosna rješenja više ne mogu biti centralizirana, kada sve više ljudi, pa i oni koji barataju najosjetljivijim podacima, radi od kuće. Pitali smo stručnjake iz dvije zagrebačke tvrtke koje od 2020. surađuju na polju sigurnosnih rješenja, STORM Computers i Avola Solutions, kako rješavaju te izazove.

STORM tradicionalno nudi velik broj IT rješenja, dok je Avola brzorastući sigurnosni specijalist te je...

(1 Glasaj)

Poznati dobitnici nagrada za najbolje rime

image

Žiri uredništva časopisa VIDI odabrao je najbolje sudionike nagradnog natječaja povodom 300. broja časopisa VIDI - " Izmisli dobru rimu i otjeraj zimu ".

Kao što možete vidjeti, zima je uspješno otjerana, a mi smo odabrali 30 najboljih stihoklepaca koji će svojim trudom i zalaganjem osvojiti vrijedne nagrade.

Vjerujemo da smo posebno razveselili Martinu Jurinu , koja je zahvaljujući pjesmici u kojoj se žali na svojeg dečka koji se igra na PlayStationu, osvojila ultimativno PC gaming računalo vrijedno 25.000 kuna...

(1 Glasaj)

Novi ugovor: Ericsson Nikola Tesla i A1 Hrvatska

image

Potpisivanjem novog petogodišnjeg okvirnog ugovora Ericsson Nikola Tesla i A1 Hrvatska nastavljaju dugogodišnju uspješnu suradnju. Ovim ugovorom Ericsson Nikola Tesla ostaje isporučitelj radijskog dijela mobilne mreže A1 Hrvatska.

Gordana Kovačević , predsjednica Ericssona Nikole Tesle izrazila je zadovoljstvo potpisanim ugovorom te istaknula veliki značaj strateške suradnje s A1 Hrvatska koja traje već 22 godine, odnosno od ulaska ovog inovativnog operatora na hrvatsko tržište. „A1 Hrvatska je jedan od ključnih hrvatskih operatora zahvaljujući i našoj uspješnoj suradnji koju oduvijek karakterizira uvođenje...

(1 Glasaj)