Google Stadia: Klik na link umjesto instalacije igre

image

Servisi za game-streaming i igranje igara u oblaku dobili su konkurenciju u vidu Google Stadia platforme, koju je Google predstavio na svojoj GDC konferenciji za developere u San Franciscu.

Tijekom demonstracije, Google je prikazao kako izgleda high-end gaming u 4K rezoluciji i  60 fps , koji se streama preko Googleovih servera i omogućuje igranje na bilo kakvom uređaju sa zaslonom, što uključuje telefone, tablete, laptope, desktop računala i televizore .  

To znači da za igranje ne trebate nikakvu konzolu ili...

(0 glasova)

Intel radi superračunalo koje će raditi na egzoskali

image

U jesen prošle godine SAD je napokon pretekao Kinu izradivši najjače svjetsko superračunalo pod nazivom Summit , koje je u stanju izvoditi 200.000 bilijuna kalkulacija u sekundi, no Amerikanci tu ne namjeravaju stati, jer je ministar energetike Rick Perry objavio da će Intel i Cray Computing izraditi prvo superračunalo u SAD-u na egzoskali , koje će biti u stanju izvoditi trilijun instrukcija u sekundi (milijun milijuna milijuna).

Računalo pod nazivom Aurora naći će se u Argonne National Laboratoriju u Čikagu...

(0 glasova)

Većina antivirusa za Android ne radi dobro

image

Svatko će vam reći da je vrlo pametno na Android telefon instalirati neku antivirusnu aplikaciju, kako biste se dodatno zaštitili od malicioznog softvera. Prema testovima koje je provela nezavisna organizaciju za usporedbu sigurnosnih rješenja za računalne i mobilne platforme AV-Comparatives , šansa da ste si instalirali potpuno beskorisnu aplikaciju prilično je velika. Nakon što su testirali i usporedili čak 250 antivirusnih aplikacija za Googleovu mobilnu platformu, stručnjaci su otkrili da njih 80 zadovoljava osnovne standarde zaštite, što znači da samo...

(0 glasova)

VIDEO: Robotska ruka piše, crta, gravira i igra šah

image

Jedan od posebno uspješnih tehnoloških crowdfunding projekata na Indiegogou je Hexbot , modularna robotska ruka koja može pisati, crtati, gravirati laserom te s vama igrati šah i druge igre na ploči. Projekt je prikupio traženih 50 tisuća dolara za samo 5 minuta , a u trenutku pisanja ovog teksta skupljeno je 1693% više nego što su tražili, odnosno ukupno 857.195 dolara ili 5.616.752 kn , pa će se u listopadu ove godine isporučivati svima koji su u kampanju uplatili 349...

(0 glasova)

Huawei bi mogao napustiti Android i Windowse

image

U SAD-u se i dalje ne stišava hajka na Huawei kojeg optužuju da je špijunirao za kinesku vladu i kršio sankcije protiv Irana, iako za većinu optužbi još uvijek ne postoje nikakvi dokazi.

U razgovoru za njemački Die Welt , Huaweijev šef mobilne divizije Richard Yu Chengdong odbacio je sve optužbe i izjavio da se Huawei ne boji da će mu ovaj slučaj uništiti poslovanje jer se njegovi proizvodi ne prodaju samo u SAD-u, dok u drugim zemljama prodaja ide...

(0 glasova)

Probleme s Facebookom nije izazvao DDoS napad

image

Tijekom jučerašnjeg dana mnogi korisnici širom svijeta imali su problem s logiranjem u Facebook , pa su svijet obišle vijesti o "najvećem padu Facebooka u povijesti", a neki  su tvrdili da je to rezultat masovnog koordiniranog DDoS napada, u kojem su korištena kompromitirana računala milijuna korisnika putem kojih su serveri Facebooka "bombardirani" posebno složenim zahtjevima koji su izazvali preopterećenje do te mjere da je pristup stranici i korisničkim profilima bio onemogućen.

Facebook je vrlo brzo priznao probleme u radu najveće...

(0 glasova)

VIDEO: Microsoft xCloud želi postati Netflix u gamingu

image

Streaming takozvanih AAA igara s PC-a i high-end konzola na mobilne uređaje mogao bi postati jedna od najvažnijih stvari u budućnosti gaminga. Sony je nedavno lansirao PS4 Remote Play aplikaciju za iPhoneove i iPadove (koja je već postojala za Android), a Google bi idući tjedan trebao lansirati svoju streaming uslugu Project Stream koja će high-end gamingu pružiti veću mobilnost.

Kako bi nas podsjetio na svoj projekt xCloud koji se također odnosi na streaming igara , Microsoft je snimio interni intervju...

(0 glasova)

Googleovo prepoznavanje govora radi offline

image

Googleov AI tim na svojem je blogu objavio kako je nadogradio prepoznavanje govora u Gboard tipkovnici značajkom koja omogućuje prepoznavanje po sistemu jednog po jednog slova onako kako su izgovorena, a to sada radi direktno na pametnom telefonu bez potrebe za online servisom u oblaku .

Google kaže da je htio napraviti prepoznavanje govora koje će biti dovoljno kompaktno da može raditi direktno na telefonu, kako korisnici ne bi više morali ovisiti o često nepouzdanim ili nedostupnim Wi-Fi ili mobilnim...

(0 glasova)

Glatko scrollanje iz Edgea stiže u Chromium Edge

image

Kada je Microsoft najavio da će njegov Edge preglednik ove godine prijeći na Googleov Chromium engine, izjavio je da će od toga koristi imati čitav web i svi drugi preglednici , uključujući Chrome.

Kako se čini, u tome ima nešto istine, jer će jednu od glavnih značajki Edgea, glatko scrollanje ( smooth scrolling ) na web stranicama, Google dovesti u sve preglednike koji se temelje na Chromiumu, uključujući one koji rade na Windowsima, Linuxu, Chrome OS-u i Androidu .

"Scrollbar...

(0 glasova)

Nvidia nudi milijardu više od Intela za Mellanox

image

Dokaz da Nvidia želi sve više konkurirati Intelu možda leži u najnovijoj informaciji (čitaj glasini) koju donosi Calcalist , koji kaže da je iz pouzdanih izvora dobio informaciju da je poznati proizvođač grafičkih kartica dao svoju ponudu za kupnju izraelske tvrtke Mellanox, proizvođača čipova koji je najpoznatiji po svojim mrežnim tehnologijama i tehnologijama računalstva visokih performansi ( HPC ).

Prema tom izvoru Nvidia je navodno ponudila 7 milijardi dolara za Mellanox, odnosno milijardu više od onoga što je prema nekim...

(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed