Nvidia Titan AI GPU će potući RTX 5090

image

Poznati leaker RedGamingTech , na YouTubeu je objavio svježe informacije vezane uz nove Nvidijine grafičke kratice serije RTX 50, za koje tvrdi da dolaze iz pouzdanih izvora.

Prema toj informaciji, Nvidia neće u novoj seriji RTX 50 grafičkih otključati puni potencijal Blackwell čipa, jer već radi na novoj grafičkoj kartici pod nazivom Titan AI temeljenoj na Blackwellu koja će pružiti najviše performanse, te će nadmašiti čak i nadolazeću GeForce RTX 5090 grafičku karticu.

Prije dolaska Titan AI grafičke koja bi...

(0 glasova)

Kvantni čip s najboljim performansama na svijetu

image

Engleska tvrtka Oxford Ionics koja se bavi razvojem kvantne tehnologije, demonstrirala je kvantni čip za koji tvrde da dolazi s najboljim performansama na svijetu, a može proizvesti u velikom obimu u standardnom pogonu za proizvodnju poluvodiča.

Izgradnja stabilnih kvantnih računala visokih performansi veliki je izazov. Zahtijeva stvaranje qubita visokih performansi i načina za njihovu kontrolu na skalabilan način. Samo je jedna tehnologija takozvanih "zarobljenih iona", pokazala performanse potrebne za izgradnju korisnog kvantnog računala. Međutim, do sada je bilo teško skalirati...

(0 glasova)

VIDEO: Trenirajte AI model lokalno uz AI Top Utility

image

Gigabyte je lansirao AI Top Utility softver koji će vam pomoći za treniranje i fino podešavanje vlastite umjetne inteligencije koji radi uz Gigabyteove matične ploče, GPU-ove, SSD-ove i napajanja.

Drugim riječima, Gigabyte vam omogućuje da umjesto korištenja udaljenog podatkovnog centra za obuku AI modela, koristite novi uslužni alat s Gigabyteovim preporučenim hardverom, čime ćete moći trenirati i fino podešavati AI modele s 236 milijardi ili više parametara, kao što možete vidjeti u ovom videu .

Gigabyte AI Top Utility alat...

(0 glasova)

HMD Skyline je telefon posvećen samopopravcima

image

Europska unija je u posljednjih nekoliko godina jako posvećena problematici "ugrađenih kvarova" i nemogućnosti samopopravaka bijele tehnike i elektroničkih uređaja pa se pripremaju zakoni koji će od proizvođača tražiti brojne mjere kako bi nam uređaji radili bolje i trajali duže.

Mada se mnogi proizvođači odupiru tim pravilima koja će trebati poštivati ako žele prodavati svoju robu u EU, neki se sve više trude da im proizvodi traju duže zahvaljujući modularnosti dizajna zbog koje mnoge dijelove poput ekrana mobitela možemo mijenjati...

(0 glasova)

Claude chatbota možete isprobati na Androidu

image

Ako vas zanima generativna umjetna inteligencija ugrađena u AI asistente , postoji velika mogućnost da na svojem telefonu već imate ChatGPT i Gemini, a sada vam se pruža prilika da isprobate i Claude .

Naime, tvrtka Anthropic je nakon web, iOS i MacOS platforme, dovela svojeg AI asistenta i na Android platformu, pa ga možete besplatno preuzeti s Google Play trgovine, instalirati i potom chatati s njim ili mu postavljati neka teška pitanja.

Anthropic tvrdi da je njegov chatbot na...

(0 glasova)

Pametni prsten detektira fibrilaciju atrija

image

U trenutku dok još očekujemo priliku testirati novi, nedavno predstavljeni pametni prsten Samsung Galaxy Ring , tvrtka Ultrahuman koja proizvodi prsten za praćenje zdravlja Ring AIR, najavila je pokretanje platforme PowerPlugs , koja korisnicima donosi aplikacije kojima omogućuje široki spektar praćenja brojnih zdravstvenih stanja, uključujući unos kofeina, jet lag i ovulaciju, a s aplikacijom AFib Detection , Ring AIR je postao prvi pametni prsten na svijetu koji može otkriti fibrilaciju atrija s nepravilnim srčanim ritmom. 

"Izradili smo PowerPlugs kako bi...

(0 glasova)

AMD uvodi staklene podloge na procesore

image

Absolics , američka podružnica južnokorejskog SKC-a, 2022. godine je izvršila značajno ulaganje od približno 222 milijuna dolara u tvornicu u Covingtonu, Georgia, posvećenu proizvodnji staklenih podloga za procesore.

Nedavno je tvrtka najavila dovršetak tvornice i početak masovne proizvodnje prototipova, a za novu tehnologiju koja će zamijeniti plastične podloge zainteresirani su svi veliki igrači na tržištu, uključujući Intel, a prema novim informacijama kojima raspolaže časopis Business Korea , AMD ih planira ugrađivati u svoje procesore između 2025. i 2026. godine.

Staklene...

(0 glasova)

Kineski OS ima AI pomoćnika i lokalnu LLM podršku

image

Takozvana AI računala su jedan od glavnih trendova u posljednjih nekoliko mjeseci i odražavaju nastojanja proizvođača da uvođenjem velikih jezičnih modela umjetne inteligencije direktno na hardver, ponovno potaknu potražnju za osobnim računalima.

Kineski proizvođači koji su suočeni s američkim sankcijama, prisiljeni su razvijati vlastita rješenja razvojem operativnih sustava koji neće zaostajati za zapadnim u pogledu AI PC-ja.

OpenKylin , kineski OS otvorenog koda koji se temelji na Linuxu , upravo je objavio ono što naziva operativnim sustavom za računala s...

(0 glasova)

Novi Samsungovi sklopivi uređaji

image

Samsung je na svom događaju Galaxy Unpacked 2024 , osim linije nosivih proizvoda , predstavio i nove preklopne uređaje, odnosno telefone Galaxy Z Flip6 i Z Fold6.

Galaxy Z Flip 6 i Galaxy Z Fold 6 najtanji su i najlakši modeli u svojim preklopnim linijama dosad, a Samsung kaže da su izdržljiviji nego ikada.

Oba telefona imaju Armor Aluminium kućište i Corning Gorilla Glass Victus 2 zaštitno staklo, a pokreće ih moćan Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 čipset, koji kombinira...

(0 glasova)

Galaxy Ring i Galaxy Watch7 su novi nosivi uređaji

image

Samsung je na svojem novom Unpacked događanju između ostaloga predstavio nove nosive proizvode, namijenjene prvenstveno obogaćivanju zdravlja, fitness i welness iskustva.

Ključna stvar koja povezuje sve nove proizvode je umjetna inteligencija za koju kažu da omogućuje poboljšanje digitalnog zdravlja, pružanje personaliziranih uvida i prilagođenih zdravstvenih iskustava koja, kako kažu, " omogućuju sveobuhvatnije razumijevanje sebe kroz holistički pristup svakodnevnom blagostanju ".

Dobivanje točnih, detaljnih i naprednih informacija o osobnom zdravlju ključni je čimbenik u ovom procesu, a to omogućuju Samsungove inovacije...

(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed