VIDEO: Kontaktne AR leće s 14000 ppi zaslonom

image

Tehnološki startup Mojo Vision na ovogodišnjem CES 2020 sajmu predstavio je prototip kontaktnih leća u koje je ugrađen HUD proširene stvarnosti ( AR ) na kojem korisnici mogu dobivati projekcije raznih stvari poput informacija o objektima koji ih okružuju, navigacije, obavijesti, pa čak i holograma u stilu AR i VR headsetova.

Mojo Vision je u kontaktne leće koje ispravljaju vid kao i obične, uspio ugraditi zaslon visoke razlučivosti, koji bi u finalnoj inačici trebao sadržavati gustoću piksela po inču od...

  • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

Facebook odustaje od oglasa u WhatsAppu

image

Kada je Facebook prije dvije godine objavio da namjerava u značajku Status WhatsApp aplikacije integrirati oglase koji su trebali postati glavni oblik monetizacije , mnogi korisnici, ali i osnivači najpopularnijeg servisa koji je 2014. preuzela Zuckerbergova tvrtka žestoko su se pobunili. Čak što više to je navodno natjeralo osnivače WhatsaAppa   Jana Kouma i Briana Actona da napuste tvrtku.  

Prema pisanju Wall Street Journala koji tvrdi da je dobio informaciju iz pouzdanog izvora u Facebooku, najveća društvena mreža je raspustila...

  • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

Huawei nudi 26 milijuna dolara za izradu aplikacija

image

Obzirom da zbog američkog bana više ne smije koristiti Google Play Store, Huawei nudi jako povoljne uvjete developerima kako bi izrađivali aplikacije za njegove telefone.

Na svojem Developer Day događanju u Londonu Huawei je objavio kako je osigurao 26 milijuna dolara za developere u Velikoj Britaniji i Irskoj koji će za njega razvijati aplikacije, a pored toga svim developerima omogućuje da u njegovom storeu prodaju aplikacije uz naknadu od 15%, što znači da će zarađivati više nego da ih prodaju...

  • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

AMD 600 čipseti stižu još ove godine

image

AMD-ova nadolazeća serija čipseta 600 možda nije tako daleko, sudeći prema navodno procurjelim informacijama iz pouzdanih izvora kojima raspolaže DigiTimes . Tajvanski portal tvrdi da mu je izvor odao kako bi novi AMD-ovi čipseti mogli izaći još tijekom ove godine, ili najkasnije 2021.

Prema nedavnom izvještaju China Timesa , u prvom kvartalu ove godine tvrtka ASMedia trebala bi započeti proizvodnju B550 i A520 čipseta iz serije 500, a DigiTimes kaže da je također već dobila narudžbe od AMD-a i za...

  • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

Philipsov ekološki osviješteni monitor

image

MMD , licencirani partner Philips monitora najavljuje lansiranje novog Philips 243B9 LCD monitora. Opremljen USB-C docking postajom, super brzim USB 3.2. utorom i Full HD 1920 x 1080 rezolucijom s IPS tehnologijom, ovaj 24 inčni (60.5 cm) donosi i dozu ekološke osviještenosti , odnosno smanjeni štetni utjecaj na okoliš zahvaljujući svojem SmartErgo Base postolju, PowerSensor opciji za uštedu energije i pakiranjem koje se može reciklirati u cijelosti.

Uz to, zahvaljujući LowBlue opciji, monitor ne šteti očima korisnika, a podesivo postolje...

  • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

VIDEO: Nevidljiva tipkovnica za mobitele

image

Na CES 2020 sajmu nastupio je čak 9 mladih timova iz Samsungovog odjela za istraživanje i razvoj C-Lab , koji su demonstrirali raznovrsne inovacije među kojima se našla i virtualna tipkovnica za pametne telefone pod nazivom SelfieType .

Kako biste mogli koristiti ovu tipkovnicu potrebno je telefon nasloniti na neki predmet poput knjige ili torbe kako bi selfie kamera pokrivala prostor na stolu ispred vaših ruku. AI engine ugrađen u SelfieType potom prepoznaje vaše prste, analizira njihove pokrete i pretvara...

  • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)

VIDEO: Looking Glass predstavio 8K holografski zaslon

image

Nakon što je prošle godine predstavio holografske zaslone se nepomičnim slikama koji djeluju poput zamrznutog akvarija , Looking Glass je na ovogodišnji CES došao s novim ekranom pod nazivom Looking Glass 8K Immersive Display . Za razliku pod prošlogodišnjeg modela, novi holografski zaslon omogućuje prikaz holografskog videa i animacija, a na demonstraciji je posebno upečatljiv bio demo s ručnom svjetiljkom postavljenom na HTC Vive kontroler .

Svjetiljka je osvjetljavala dijelove slike na zaslonu, čime su se stvarali fantastični efekti koji...

  • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Panasonic predstavio prve HDR VR naočale

image

Panasonic je na CES-u predstavio svoje nove VR naočale koje djeluju pomalo u steampunk stilu i prve su u svijetu koje omogućuju HDR kvalitetu slike i uklanjaju " screen door učinak ", jedan od najvećih problema kod svih VR headsetova i naočala koji dovodi do toga da pri gledanju slike vidite tanke linije koje razdvajaju piksele ili subpiksele, odnosno nemate potpuno glatku sliku.

Kao što možete vidjeti na slikama, ovdje se doista radi o naočalama sa zvučnicima u drškama a...

  • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Aplikacija vašu fotku animira i pretvara u lik igre

image

Uz hrpe zanimljivog hardvera i gadgeta na ovogodišnjem CES 2020 sajmu pronašlo se mjesta i za poneku dobru demonstraciju softvera.

Kineska tvrtka  Xiaoxiaoniu Creative Technologies predstavila je svoju Wonder Painter tehnologiju koja funkcionira uz pomoć umjetne inteligencije i omogućuje doista jako zanimljive stvari.

Između ostaloga, moći ćete fotku svojeg čitavog tijela koju snimite kamerom ili mobitelom, ubaciti u softver ili video igru , animirati, obojati, prekriti teksturama i pretvoriti se u igrivi lik kojim možete upravljati na isti način kao...

  • Objavljeno u Novosti
(1 Glasaj)

Okrugli telefon s dva utora za slušalice

image

Postoji li neki razlog da današnji pametni telefoni danas izgledaju onako kako izgledaju, odnosno da moraju biti pravokutnog oblika? Ako pitate ekipu iz tvrtke dTOOR koju su pokrenule dvije dame, današnji telefoni su po tom pitanju dosadni i neinventivni, pa je tako nastao okrugli smartfon po imenu Cyrcle Phone , koji je predstavljen na ovogodišnjem CES-u i za koji bismo mogli slobodno reći da je jedan od najbizarnijih uređaja sajma.

Uređaj radi na Androidu 9 i podržava dvije SIM kartice,...

  • Objavljeno u Novosti
(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed