VIDEO: Rastavili iPhone 15 Pro na dijelove

image

Ekipa s YouTube kanala PBKreviews , odlučila je zgrabiti alat u ruke i pažljivo rastaviti novi Appleov telefon iPhone 15 Pro kako bi otkrila što se sve skriva "ispod haube" i kolike su mogućnosti popravaka i zamjene dijelova uređaja koji se u Hrvatskoj prodaje po cijeni od 1399 eura.

Na kraju, PBKreviews je novom iPhoneu dao ukupnu ocjenu 7 od 10 za mogućnosti popravljanja i zamjene komponenti, što i nije tako loše za uređaj koji je sve drugo samo ne...

(1 Glasaj)

iPhone 15 i Apple Watch 9 u Zagrebu

image

iStyle je u Zagrebu održao prezentaciju najnovijih Appleovih telefona i satova, a mi smo bili u prilici prvi puta pogledati i isprobati  iPhone 15 Pro i iPhone 15 telefone te Apple Watch 9 i Apple Watch Ultra 2 satove.

Prezentaciju proizvoda demonstrirali su Tomislav Pancirov, Ida Prester i Dora Predojević. Tomislav je predstavio inovativne karakteristike iPhonea 15 serije, naglašavajući svjetlinu zaslona, moćnu kameru i brzi čip. Ida je entuzijastično pokazala akcijsku tipku istaknuvši njegovu praktičnost i mogućnost programiranja prema željama...

(1 Glasaj)

Intel gradi najmoćnije AI superračunalo

image

Intel je najavio jednu od prvih velikih implementacija svojih Gaudi2 akceleratora (slika gore) za radna opterećenja umjetne inteligencije. Superračunalo — izgrađeno u suradnji s Dellom koristit će tvrtka Stability AI , proizvođač generativnog AI-ja za izradu slika Stable Diffusion , za svoje generativne AI aplikacije.

Intelovo novo superračunalo temelji se na najnovijim procesorima tvrtke Intel Xeon Scalable i pokreće čak 4000 Intel Habana Gaudi2 AI hardverskih akceleratora.

Pod pretpostavkom da svaki stroj koristi osam Habana Gaudi2 procesora u OAM obliku...

(1 Glasaj)

Intel predstavio prvi Thunderbolt 5 laptop

image

Intel je najavio Thunderbolt 5 standard i demonstrirao prototip prijenosnog računala i priključne stanice. Thunderbolt 5 obećava značajna poboljšanja u brzini povezivanja i prednostima propusnosti za korisnike računala.

"Thunderbolt 5 će pružiti vodeću izvedbu u industriji i mogućnost povezivanja računala s monitorima, dockovima, pohranom i više. Intel je uzbuđen što nastavlja našu tradiciju liderstva u rješenjima za žično povezivanje. Thunderbolt je sada glavni priključak za povezivanje na mobilnim računalima, a isporuka sljedeće generacije performansi uz Thunderbolt 5 pružit će još...

(1 Glasaj)

Novi Appleovi satovi s najjačim procesorom

image

Apple je osim telefona iz serije iPhone 15 , na svojem rujanskom događanju predstavio i nove Apple Watch satove iz serije Apple Watch Series 9 te novi Apple Watch SE pametni sat.

Apple Watch Series 9 moćniji je nego ikada s novim S9 SiP čipsetom, koji prilično povećava performanse i mogućnosti. Appleov najsnažniji čip za sat donosi poboljšanja za cijeli sustav i potpuno nove značajke, uključujući novu gestu dvostrukog dodira i Siri na uređaju s mogućnošću privatnog i sigurnog pristupa...

(1 Glasaj)

VIDEO: Titan i USB C u novim iPhoneovima

image

Apple “Wunderlust” event iznjedrio je četiri nova iPhonea za boj s konkurencijom kroz sljedećih godinu dana. Novi telefoni dolaze s novim procesorima, novim kamerama i USB-C utorima za punjenje (napokon), donosi portal Mobil.hr .

iPhone 15 i iPhone 15 Plus

Prvo ćemo predstaviti njihove standardne modele – iPhone 15 i iPhone 15 Plus. Ove godine donose nekoliko bitnih novosti koje će itekako cijeniti svi oni koji si ne mogu ili ne žele priuštiti skuplje Pro modele.

 

Velika novost je...

(1 Glasaj)

Fanovi oduševljeni što na iPhone 15 dolazi USB C

image

Zahvaljujući ponajviše pritisku Europske unije, Apple će prema dosadašnjim insiderskim informacijama na novim iPhoneovima koji će se prodavati u Europi, umjesto Lightning konektora koristiti USB-C .

Apple koristi vlastiti Lightning port u svojim iPhone uređajima od 2012, no sada se očekuje da će ga tehnološki div izbaciti s novih telefona u korist naširoko korištenog USB-C konektora za svoju liniju iPhone 15 telefona, koji će biti predstavljeni sutra.

Promjena dolazi nakon što je Europska unija donijela zakon koji prisiljava sve tvrtke...

(1 Glasaj)

Kodiranje korištenjem Code Llama AI modela

image

Zahvaljujući prodoru generativne umjetne inteligencije poput ChatGPT-a , pisanje koda nikada nije bilo lakše nego danas. S pojavom velikih jezičnih modela ( LLM-ova ), za proces kodiranja možemo reći da je postao revolucioniran.

Jedan takav LLM koji je uzburkao tehnološki svijet programiranja je Code Llama , razvijen od strane istraživača Meta Researcha , koji se može uspješno koristiti kao zamjena za ChatGPT-4 u interakciji s vašom vlastitom bazom koda ili GitHub repozitorijima.

Code Llama je LLM otvorenog koda koji je...

(1 Glasaj)

U prodaji prvi E Ink desktop monitor u boji

image

Kineska tvrtka Dasung lansirala je 25,3-inčni monitor koji sadrži E Ink Kaleido 3 color ePaper tehnologiju koja je dostupna u ravnim ili zakrivljenim modelima. 

Dasung je već nekoliko godina u misiji smanjenog naprezanja očiju prilikom gledanja digitalnih zaslona, ​​a Paperlike Color ima za cilj ponuditi, kako kažu, "neusporedivu priliku za uživanje u živopisnim slikama sličnim tradicionalnim LCD zaslonima, dok istovremeno odmara oči i donosi sliku nalik na tiskane novine i časopise".

Monitor ima 25,3-inčni Kaleido 3 E Ink zaslon u...

(1 Glasaj)

Operin gamerski preglednik dobiva AI

image

Nakon što je lansirala Opera One preglednik koji dolazi se generativnim AI značajkama, Opera je sada isti sustav umjetne inteligencije ugradila u Opera GX preglednik namijenjen gamingu .

To znači da će svi korisnici Opera GX browsera imati mogućnost pokretanja Aria AI asistenta ukoliko to žele.

Nakon što aktiviraju AI, dobit će novu naredbenu liniju u koju mogu upisati ctrl+ u Windowsima ili cmd+ na Macu za omogućivanja overlay prozora s Arijom. Zatim mogu postavljati pitanja Ariji vezana uz igranje,...

(1 Glasaj)
Pretplati se na ovaj RSS feed