Microsoftovi AI alati transformiraju obrazovanje

image

Umjetna inteligencija ima potencijal transformirati obrazovanje na različite načine, kao što su razvoj novih alata, pomoć pri kreiranju sadržaja, poboljšavanje studentskih servisa, jednostavnije kreiranje rasporeda i mnogi drugi. Microsoft nudi širok spektar rješenja koja studentima i edukatorima omogućavaju da koriste umjetnu inteligenciju i poboljšaju svoja iskustva učenja i podučavanja.

Tim Microsoftovih stručnjaka na čelu sa CTO-om za obrazovanje Serenom Sacks – Mandel nedavno je posjetio Sveučilišta u Zagrebu, Ljubljani i Mariboru da s njima podijeli kako Microsoft pomaže studentima i...

(0 glasova)

PROZA Station prvi na svijetu dobio cerifikat IEC 62351

image

Ugledna njemačka certifikacijska kuća TÜV NORD dodijelila je društvu KONČAR - Digital certifikat o usklađenosti sa zahtjevima najnovijih međunarodnih standarda za kibernetičku sigurnost u sustavima upravljanja kritičnom infrastrukturom.

Time je KONČAREV PROZA Station postao prvo SCADA rješenje na svijetu usklađeno s međunarodnim standardom za kibernetičku sigurnost IEC 62351. Predsjedniku i članu Uprave KONČAR – Digitala, Goranu Leciju i Stjepanu Sučiću certifikat je uručio njemački veleposlanik Christian Hellbach , a svečanoj dodjeli prisustvovali su predsjednik Uprave KONČARA Gordan Kolak te zamjenik...

(1 Glasaj)

Dekan Bilas: Izazovi očuvanja digitalnog suvereniteta

image

Očuvanje digitalnog suvereniteta i nastavak razvoja izvrsnosti ključni su naglasci s ovogodišnjeg svečanog obilježavanja Dana Fakulteta elektrotehnike i računarstva (FER), najvećeg obrazovnog, istraživačkog i inovacijskog središta u području tehničkih znanosti u Hrvatskoj. 

Dekan FER-a prof. dr. sc.  Vedran Bilas s okupljenima je podijelio kako FER nastavlja razvijati izvrsnost i inovativnost u nastavi i istraživanjima i povezivati se sa zajednicom, međutim upozorio je i na izazove koji se nalaze pred Hrvatskom. „ P laće koje doktorandi i mladi istraživači mogu dobiti...

(1 Glasaj)

Državnim oblakom do učinkovitijeg sustava

image

Uspostava centra dijeljenih usluga ( CDU ) svojevrsni je kamen temeljac digitalne infrastrukture zemlje. CDU objedinjuje svu državnu infrastrukturu i sve podatke kojima raspolažu tijela javne uprave, smještajući ih na jedno mjesto – u državni oblak. Kroz CDU, državna IT infrastruktura de facto postaje centralizirana, što znači da se njome učinkovitije upravlja, ali i lakše razvija.

CDU platforma, koja raspolaže s impozantnih više od 50 TB radne memorije, što je ekvivalent memoriji više od 6000 prosječnih računala, pruža ključne informacijske...

(1 Glasaj)

Hrvatski satelit na bjelovarskoj tehnološkoj konferenciji

image

Ove godine, na datum 9. prosinca , održat će peta B:IT.con konferencija u Domu kulture Bjelovar. " Misija B:IT.con konferencije je jednostavna - okupiti stručnjake i entuzijaste iz IT-a i tehnološkog svijeta kako bismo potaknuli razmjenu znanja, iskustava i suradnju na mnogim područjima unutar ove dinamične industrije ", navode organizatori s Veleučilišta u Bjelovaru, i sve zainteresirane upućuju da pogledaju program i ostale informacije na stranici www.bitcon.hr

Na konferenciji će 8 predavača prezentirati ukupno 8 tema u jednom slijedu. Predavači...

(1 Glasaj)

FER dodijelio Zlatne diplome i nagradio najbolje studente

image

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva ( FER-u ) održana je svečana sjednica Fakultetskog vijeća, u sklopu koje su dodijeljene brojne nagrade i priznanja bivšim i sadašnjim studentima, te zahvalnice srednjim školama za istaknuti doprinos u srednjoškolskom obrazovanju. 

Uvodnim govorom okupljenima se obratio dekan FER-a prof. dr. sc.  Vedran Bilas , istaknuvši kako   Fakultet brižno njeguje odnose sa zajednicom diplomiranih inženjera, kao mjesto okupljanja, suradnje i pomoći. 

U proteklih sto godina na Fakultetu je diplomiralo preko 25.000 inženjera koji...

(1 Glasaj)

Zaronite s Garminovim Descent Mk3 na 200 metara

image

Garmin predstavlja ronilačka računala iz serije Descent Mk3 i odašiljač Descent T2 s poboljšanom SubWave sonarskom tehnologijom koja će, putem nadolazeće softverske nadogradnje, dodati mogućnost komunikacije ronioca međusobno i pomoć roniocima uz nadzor tlaka u boci.

Descent Mk3 serija, izrađena s naglaskom na ronjenje kao primarnom svrhom, dolazi u dvije veličine – 43mm i 51mm – s opcijama za integraciju zraka na oba modela, sa živopisnim zaslonom osjetljivim na dodir AMOLED tehnologije, ima vodonepropusno kućište koje omogućava ronjenje do 200 metara...

(1 Glasaj)

AI automatski procjenjuje štetu na autima

image

Croatia osiguranje uvodi sofisticirani digitalni sustav koji povezuje rad rotacione 360° view mehaničke platforme, 3 kamere koje fotografiraju vozilo u visokoj rezoluciji u širokom planu i zoom kadru, kalkulacijskog sustava za detekciju oštećenja i kalkulaciju popravaka.

Ovo Croatijino napredno rješenje omogućava da vozači ne izlaze iz vozila, a šteta je procijenjena za manje od tri minute , što je pet puta brže od dosadašnjeg klasičnog načina.

Sustav raspoznaje oštećenja odnosno njihov intenzitet te cijelo vrijeme uči na milijunima case-ova koji...

(1 Glasaj)
Pretplati se na ovaj RSS feed