Najveći rudari bitcoina izgubili milijardu dolara

image

Prema pisanju analitičara Bloomberga , tri najveće tvrtke za rudarenje Bitcoina kojima se trguje na američkom tržištu dionica, izgubile su više od milijardu dolara u drugom kvartalu 2022. Gubici, koji su bili jednaki gubicima kripto mjenjačnica , došli su nakon pada cijena kriptovaluta, što je dovelo do smanjenja vrijednosti udjela tvrtki.

Tri tvrtke, Core Scientific Inc., Marathon Digital Holdings Inc. i Riot Blockchain Inc., objavile su tromjesečna izvješća o zaradi koja pokazuju gubitke od 862 milijuna USD, 192 milijuna USD...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

YouTube pokreće Channel Store za streaming usluge

image

Prema informaciji koju donosi The Wall Street Journal , YouTube radi na internetskoj trgovini u kojoj ćete moći kupovati pretplate za razne vanjske streaming usluge i servise. Platforma za video streaming u vlasništvu Googlea navodno je razvijala " Channel Store " trgovinu kanala najmanje zadnjih 18 mjeseci i trenutno je u pregovorima s potencijalnim partnerskim tvrtkama.

YouTube već daje svojim pretplatnicima na streaming TV koji plaćaju 65 američkih dolara mjesečno mogućnost dodavanja pristupa dodatnim uslugama kao što je HBO Max...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Značajan pad gledanja game streamova

image

Broj gaming sati koji su streamani i gledani na Twitchu, YouTube Gamingu i Facebook Gamingu znatno je pao u drugom kvartalu ove godine u usporedbi s istim razdobljem prošle. Prema livestreaming izvještaju koji donose Streamlabs i Stream Hatchet, u razdoblju između travnja i lipnja, streameri su na glavne tri platforme uživo prenosili 273 milijuna sati svojeg igranja, što je za 19,4 posto manje od drugog kvartala 2021. godine, i 12 posto manje u odnosu na prošli kvartal.

Gledatelji su pratili...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

HBO Max i Discovery Plus se spajaju

image

HBO Max kakav poznajemo uskoro više neće postojati. Na svom prvom događanju s objavom financijskih rezultata, Warner Bros. Discovery najavio je da planira spojiti HBO Max i Discovery+ u jednu uslugu streaminga koja bi trebala debitirati u ljeto 2023. godine.

Vijest stiže neposredno nakon objave financijskih rezultata novospojene tvrtke, odnosno HBO Maxa i Warner Brosa, u kojima se ističe gubitak od 3,42 milijarde dolara u drugom kvartalu ove godine, pa je spajanje svih sadržaja jedini način koji bi tvrtkama možda...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

WhatsApp neće dozvoliti vladama praćenje komunikacija

image

WhatsApp je jedna od najpopularnijih komunikacijskih i chat platformi na svijetu, na kojoj se korisnici osjećaju prilično sigurni zbog end-to-end enkripcije koja onemogućuje presretanje i prisluškivanje tekstualnih, glasovnih i video poruka.

No Meti , koja je već duže vrijeme vlasnik WhatsAppa, glavobolje često stvaraju zakonodavci nekih država koji žele dobiti mogućnost praćenja komunikacija zbog lova na kriminalce, pedofile, teroriste i druge skupine korisnika koji predstavljaju prijetnju po javnu i nacionalnu sigurnost.

Najnoviji takav zahtjev dolazi kroz zakon Velike Britanije pod...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Najveći gubici Intela u proteklim desetljećima

image

Intel je objavio financijski izvještaj prodaje svojih procesora za osobna računala i podatkovne centre, u kojem stoji da mu je u drugom kvartalu prodaja pala za čak 17% u odnosu na isto razdoblje prošle godine, što u novcu iznosi oko 500 milijuna dolara, a to su najveći gubici u odnosu na više desetljeća.

Kao razloge toga pada prodaje Intel navodi "brzi pad gospodarske aktivnosti" uzrokovan inflacijom , geopolitičkim napetostima i rusko-ukrajinskim ratom.

"Rezultati ovog tromjesečja bili su ispod standarda koje...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Mjesečno korištenje Windowsa 11 i dalje u porastu

image

CEO Microsofta Satya Nadela , otkrio je investitorima da Windows 11 i dalje bilježi stalan rast iz mjeseca u mjesec, usprkos stagnaciji PC tržišta u postpandemijskom razdoblju.

"Unatoč promjenama na tržištu osobnih računala tijekom tromjesečja, i dalje vidimo da se povećavaju isporuke osobnih računala nego u razdoblju prije pandemije. Vidimo i veću mjesečnu upotrebu Windows 11 aplikacija, s povećanim vremenom provedenim u kreativnom radu, suradnji, igranju, korištenju medijskih sadržaja i pisanju koda, jer se ljudi oslanjaju na računalo zbog njegovih...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Što Hrvati najviše kupuju online

image

DPDgroup već šestu godinu zaredom provodi istraživanje o navikama e-kupaca – e-shopper barometar . Ovogodišnje istraživanje DPDgroup na bazi 23.394 sudionika iz 21 europske zemlje donosi zanimljive informacije o evoluciji e-trgovine i zaključke o najnovijim trendovima kupovine te navikama europskih i hrvatskih potrošača tijekom 2021.

U 2020. godini zabilježeno je 15 milijuna novih e-kupaca i pandemija je transformirala e-trgovinu koja je u 2021. godini, a i danas postala vitalni dio svakodnevnog života. Svjedoci smo sve većeg razvoja digitalne tehnologije, s...

(1 Glasaj)

Prodaja telefona u padu a Samsung i Apple i dalje dominiraju

image

Tvrtka za analizu tržišta Canalys , objavila je izvještaj o prodaji pametnih telefona za drugi kvartal ove godine, u kojem se može vidjeti da im je prodaja pala za 9 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Što se tiče brandova koji se najviše prodaju, poredak na vrhu je i dalje isti, pa je na prvom mjestu Samsung čiji uređaji čine 21 posto tržišnog udjela, dok je na drugom Apple sa 17 posto .

Zanimljivo je da Samsung dobre...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

TikTok dijeli otkaze širom svijeta

image

Popularna aplikacija za dijeljenje kratkih video filmova TikTok , u posljednjim je godinama stalno bilježila veliki rast korisnika, što je rezultiralo i povećanjem broja zaposlenika.

No, prema izvorima koje citira Wired , to se sada mijenja, jer je aplikacija u vlasništvu kineske kompanije ByteDance već otpustila veliki dio zaposlenika, dok je mnogima drugima rečeno da se pripreme za razgovore s kadrovskom službom (HR-om).

Prema tim informacijama, na glavnoj meti su europski zaposlenici kojima je rečeno da su im radna mjesta...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)
Pretplati se na ovaj RSS feed