IBM: Prosjek troškova hakiranja veći od 4 milijuna dolara

image

Prema globalnoj studiji IBM Securitya , prosječna cijena proboja u zaštićene sustave tvrtki prešla je iznos od 4,2 milijuna dolara. Studija je obuhvatila 500 organizacija i tvrtki širom svijeta u razdoblju od svibnja 2020. do ožujka 2021. godine, a IBM-ovi istraživači su proučavali aktualne upade i izvještaje o troškovima sigurnosnih incidenata.

Što se tiče skale napada, identificirano je 14 tvrtki koje su pretrpjele najveće štete od upada u svoje sustave, koje su napadi koštali od 52 milijuna dolara za 10...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Xiaomi se ugurao na drugo mjesto po prodaji telefona

image

Prema izvještaju koji donosi Omdia , globalno tržište pametnih telefona bilježi godišnji rast od 17,4%, što znači da je u prvoj polovici godine u svijetu prodano 651,8 milijuna jedinica, za razliku od istog razdoblja prošle godine kada ih je isporučeno 555,4 milijuna.

Na vrhu poretka po prodaju telefona I dalje se nalazi Samsung koji je zabilježio rast od 5,6 posto, a najveća promjena dolazi na drugom mjestu koje sada pripada Xiaomiju koji je ostvario fantastičan rast od 72,9 posto I...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Hrvatskom kruži lažna poruka koja vam krade novac

image

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti ( HAKOM ), na svojoj je Facebook stranici objavila upozorenje o novoj internetskoj prijevari koja se plasira putem poveznica u porukama koje u posljednje vrijeme kruže među hrvatskim građanima, a "glume" kao da ih je poslala Hrvatska pošta .

U porukama koje vam mogu doći u mailovima ili porukama na Whatsappu i drugim chat aplikacijama, stoji obavijest o čekanju vaše pošiljke na carini pošte zbog neplaćenih uvoznih troškova od 6,35 kuna , koja će...

(1 Glasaj)

Splitska letjelica traga za izgubljenim ljudima

image

Da na mladima svijet ostaje nije samo jedna od floskula, posebice kada je riječ o mladim i perspektivnim ljudima koji svoja znanja i vještine predočavaju u kvalitetne start-upove. Korijeni jedne takve priče sežu unazad nekoliko godina kada je na splitskom FESB-u skupina mladih aero entuzijasta, koji danas čine start-up tvrtku Alpha Sagittarius , zajedničku strast usmjerila u razvoj bespilotne letjelice VECTOR V-3M, pod brand imenom ”Aero-Navis Systems”.

Ambiciozna ekipa svojim je trudom i marljivim radom pronašla rješenje pitanja gladi u...

(1 Glasaj)

1 Gbps optika i za sela od 10 kuća u Istri i Primorju

image

Hrvatska tvrtka 3t.Cable i slovenska Vahta udružile su se prije nekoliko godina kako bi razvile projekt Rural Networks (RUNE), čiji je cilj bio izgraditi optičku mrežu za do 110.000 kućanstava u ruralnim područjima Istre i Primorja .

Projekt koji je od Europske komisije 2019. godine osvojio nagradu European Broadband Award već se opasno zahuktao i radovi su na mnogim mjestima dovršeni pa korisnici u dostupnim područjima već mogu naručivati priključak i dogovarati usluge s teleoperaterima koji su se uključili u...

(1 Glasaj)

Zarađujte dok učite izrađivati videoigre

image

U tijeku su prijave za novu generaciju šestomjesečnih edukacija koja se održava u poduzetničkom inkubatoru PISMO . Edukacije su besplatne , polaznici su za vrijeme učenja plaćeni , a organizatori tvrde da čak 66% nezaposlenih polaznika po završetku edukacije pronađe posao .

U inkubatoru PISMO u  Novskoj , specijaliziranom za gaming industriju već je nekoliko godina moguće naučiti raditi s tehnologijama potrebnim za izradu videoigara, programirati, ali i stvarati grafičke elemente i zvuk i to kroz dva programa - Unitiy...

(1 Glasaj)

Kontrola zračnog prometa proširuje se na svemir

image

Američka Savezna uprava za civilno zrakoplovstvo FAA , koja je zadužena za kontrolu zračne plovidbe, ozbiljno je shvatila nedavne letove Virgin Galactica i Blue Origina koji otvaraju vrata novom obliku zračnog prometa koji će uskoro masovno dovoditi ljude u svemir .

Agencija je objavila da otvara novi centar u Houstonu u koji će instalirati novu tehnologiju kako bi mogla pratiti komercijalne svemirske misije koje se lansiraju iz Teksasa i Novog Meksika .

Mada je naš planet dobro pokriven kontrolom zračne...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Cyber alijansa EU i NATO protiv kineskih hakera

image

Prema tvrdnji CNBC-a , na inicijativu NATO-a  i EU, širom svijeta se okuplja velika koalicija čija uloga će biti borba protiv sve više rastuće sigurnosne prijetnje koja dolazi od strane kineskih hakera.

Nova koalicija pod nazivom Cybersecurity Alliance trebala bi se uhvatiti u koštac s problemima hakiranja zaštićenih sustava od strane kineskih hakerskih skupina, koje su prema izvještajima agencija CISA, NSA i FBI, podržane od strane kineske države.

Glavni okidač koji je pokrenuo osnivanje nove alijanse je bio napad na...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Tencent kupuje studio Sumo za više od milijardu dolara

image

Kako se čini, ova gamedeveloperska godina će biti jedna od najvećih po pitanju akvizicija . Veliki Tencent koji mlati velike pare na naslovima COD Mobile i PUBG Mobile , odlučio je kupiti britanskog developera Sumo Group , tvrtke koja je zaslužna za naslove LittleBigPlanet 3, Crackdown 3 i Sackboy .

Za preuzimanje Sumoa, kineskom konglomeratu neće biti teško iskeširati čak 1,26 milijardi dolara. Time Tencent potvrđuje da je trenutno najveća gaming kompanija na svijetu koja ima udjele kod brojnih velikih...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Malezija uništava kriptorudarske farme parnim valjkom

image

U malezijskom gradu Sarawaku, vlasti su u jednoj policijskoj akciji zatvorile i uništile 1.069 ilegalnih farmi za rudarenje kriptovaluta.

Ako se pitate što su napravili sa zaplijenjenom opremom, ona je uništena u jednom potezu jer su na cestu postavili sva računala, grafičke kartice i ASIC sustave za kriptorudarenje i onda preko njih prešli parnim valjkom .

Rudare je vlastima prijavio distributer električne energije Sarawak Energy Berhad , optuživši ih za krađu struje koju su koristili za svoje operacije i to...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)
Pretplati se na ovaj RSS feed