VIDEO: AI zaposlenik za uvježbavanje otpuštanja

image

Direktori i šefovi tvrtki sada mogu trenirati otpuštanje ljudi u ultrarealističnom VR softveru pod nazivom Barry koji je proizvela tvrtka Talespin koja razvija VR i AR alate za Fortune 500 partnerske tvrtke među kojima su brojni telekomi, osiguravajuće kuće i financijske kompanije.

Jadni Barry je sredovječni sijedi virtualni zaposlenik na pogon umjetne inteligencije koja mu omogućuje stvaranje emocija i odgovaranje na višestruke scenarije različitim reakcijama. Direktori tvrtki će se pomoću VR headseta naći oči u oči s Barryem kako bi...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)

AI naglas čita knjige glasovima autora

image

Audio knjige koje slušate umjesto da ih čitate nisu nova stvar i vrlo su korisne slijepim i slabovidnim osobama, djeci te dakako ljenčinama kojima je čitanje i okretanje stranica preveliki napor u životu.

Kineska tražilica Sogou na konferenciji China Online Literature+ Conference 2019 predstavila je novi AI sustav za čitanje audio knjiga, koji doslovce čita djela književnika glasovima pisaca.

Na konferenciji su demonstrirali ženski " vokalni avatar " pod nazivom Yanny (slika gore) koji je čitao tekstove iz djela kineskih književnika Yue...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)

Facebookovi zaposlenici vrše transkripciju glasovnih chatova

image

Nakon otkrivenih slučajeva s Google Homeom , Apple Siri i nedavno Microsoftovom Cortanom , digitalnim asistentima za koje je ustanovljeno da imaju zaposlenike koji slušaju privatne razgovore korisnika s ciljem "razvoja prepoznavanja govora", Facebook je Bloombergu potvrdio da također provodi sličnu praksu, odnosno da ju je provodio, jer navodno to više ne čini, upravo zbog navedenih slučajeva.

Čak što više, Zuckerberg i ekipa su priznali da su na svojem platnom spisku imali ljude koji su se bavili transkripcijom glasovnih chatova...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)

VIDEO: Hoćete li piti neozračenu votku iz Černobila

image

Profesor Jim Smith sa Sveučilišta u Portsmouthu napravio je bocu votke korištenjem žitarica i vode iz napuštenih područja oko Černobila za koju tvrdi da je potpuno sigurna i bezopasna za piće, barem što se tiče radijacije , no jetru ćete trebati čuvati kao u slučaju konzumiranja bilo kojih alkoholnih pića.

Smith kaže da u blizini Černobila postoje neozračena područja na kojima je moguća sadnja žitarica za potrebe industrije alkoholnih pića, kao i neozračena voda iz podzemnih rezervoara koji su udaljeni...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)

Kineski digitalni novac je gotovo dovršen

image

Kineska narodna banka objavila je da se njezin virtualni novac "može nazvati dovršenim", što znači da bi se uskoro mogao naći u optjecaju. Treba reći da njihov, nazovimo ga tako, ChinaCoin , neće biti klasična kriptovaluta, jer ga je razvila Kineska narodna banka uz potporu komercijalnih kineskih banaka , pa ne funkcionira kao bitcoin i slične digitalne valute, mada kažu da se djelomično oslanja na sustav blockchaina .

Drugim riječima, mada je Kineska narodna banka najavila svoju digitalnu valutu kao...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)

TV serija Halo dobila svoju Cortanu

image

Mada nam o TV seriji Halo , rađenoj prema čuvenoj franšizi Microsoftovih igara, vijesti dolaze na kapaljku, pa još uvijek ne znamo brojne detalje, Showtime je objavio da će jednu od glavnih uloga, AI hologram Cortanu glumiti Natascha McElhone koja nam je možda najpoznatija po serijalu Kalifornikacija , no imala je zapažene uloge i drugim brojnim serijama i filmovima poput Trumanovog Showa i Solarisa.

Natascha će u seriji glumiti dva lika, Cortanu i dr. Catherine Halsey koja je zaslužna za...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)

VIDEO: Najtopliji srpanj u povijesti mjerenja

image

Europski program Copernicus Climate Change Service (C3S) koji bilježi podatke iz brojnih izvora, uključujući satelitska mjerenja, ukazao je da je srpanj 2019. godine bio najtopliji u povijesti mjerenja. Globalna prosječna temperatura bila je viša za 0,04 Celzijevih stupnjeva od prijašnjeg rekorda, srpnja 2016. te za 2 stupnja viša od prosjeka za srpanj u odnosu na razdoblje između 1980. i 2010. godine. 

Valovi vrućine prilično su pogodili Europu , pa je u Francuskoj zabilježena temperatura od 45,9 C , dok su...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)

Siri više ne sluša snimke seksa

image

Nakon popriličnog skandala s više od 1000 audio snimki korisnika Google Home  pametnog zvučnika koje su procurjele na internet, otkriveno je da Apple također ima praksu da njegovi djelatnici slušaju konverzacije s digitalnom aistenticom Siri, zbog, kako kažu, "poboljšanja konverzacijskih sposobnosti umjetne inteligencije", a to dakako stvara mogućnost da i one završe u javnosti.

Među tim razgovorima se nalaze snimke seksa i povjerljivi razgovori s osjetljivim informacijama, pa je Apple odlučio privremeno onemogućiti svoje djelatnike da ubuduće slušaju Siri.

Apple...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)

VIDEO: Remake Čovjeka koji je pao na Zemlju

image

The Man Who Fell to Earth ( Čovjek koji je pao na Zemlju ) je još jedan od kultnih SF klasika koji će uskoro doživjeti remake u obliku TV serije na CBS All Accessu. Novo izdanje filma iz 1976. godine u kojem je glavnu ulogu vanzemaljca koji želi spasiti svoj svijet odigrao legendarni pjevač David Bowie , producira ekipa veterana iz Star Trek franšize, Jenny Lumet i Alex Kurtzman koji će ujedno biti redatelj.

Kurtzman i Lumet imaju namjeru u...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)

Sami ćemo birati internetsku tražilicu za Android

image

Nakon što je Europska komisija prošle godine žestoko kaznila Google s 5 milijardi dolara zbog toga što je iskoristio svoju tržišnu dominaciju, prisiljavajući proizvođače Android telefona da na svoje uređaje predinstaliraju Googleove aplikacije među kojima je i njegova internetska tražilica , Google je sada odlučio promijeniti tu praksu.

Svi korisnici novih Android telefona u Europskom gospodarskom prostoru EEA (koji obuhvaća nešto više država nego EU), uskoro će prilikom aktivacije uređaja dobiti " ekran izbora ", na kojem će im osim...

  • Objavljeno u Svijet
(0 glasova)
Pretplati se na ovaj RSS feed