9 VIDI X mikroračunala za škole na Banovini

image

U sklopu projekta „ RUKSACI MLADIH ISTRAŽIVAČA “ udruge MUZZA , tvrtka VIDI To je donirala 9 mikroračunala VIDI X školama u potresom pogođenim područjima.

Tehnološka medijska kuća VIDI, u suradnji sa tvrtkom Grafik.net, uključila se u projekt pod nazivom „RUKSACI MALIH ISTRAŽIVAČA“ udruge MUZZA i pritom donirala 9 mikroračunala u škole na Banovini.

Projekt „ RUKSACI MLADIH ISTRAŽIVAČA “ namijenjen je za 9 osnovnih školama u Glini, Petrinji i Dvoru na Uni. Riječ je o ruksacima u kojima će...

(0 glasova)

Microsoft kupuje veliku tvrtku za prepoznavanje govora

image

Poznati stručnjak na polju tehnologije prepoznavanja govora i glasovnog upravljanja Nuance uskoro će postati nova akvizicija Microsofta . Ekipa iz Redmonda, koja je nedavno svoje ručice (i novčiće) pružila za kupnju Discorda , prema informaciji kojom raspolaže Bloomberg , sada se sprema potrošiti 16 milijardi dolara na Nuance, tvrtku koja je poznata po aplikacijama za glasovno upravljanje koje se već mogu naći u računalima, ali i u televizorima Samsunga i automobilima BMW-a . Pored toga, Nuance je poznat i po...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

VIDEO: Ovo je novi kampus Rimac Automobila

image

Rimac Automobili su u samo deset godina prerasli iz projekta u garaži u tvrtku koja zapošljava već 1.000 ljudi. Danas tvrtka razvija i proizvodi vlastite automobile i tehnologiju, kao i sustave elektropogona za brojne svjetske proizvođače automobila. Poduzeće je danas jedno od istaknutih u usponu u automobilskoj industriji, koja je u tranziciji prema električnoj budućnosti.

Sukladno svom statusu strateškog partnera velikim tvrtkama kao što su Hyundai, Kia i Porsche , Rimac sada želi okupiti sve svoje zaposlenike i funkcije na...

(1 Glasaj)

Stiže nam eID osobna iskaznica u telefonu

image

Mnogi među nama već dugo se pitaju kada će naš pametni telefon zamijeniti osobnu iskaznicu , putovnicu, vozačku dozvolu i druge identifikacijske dokumente , obzirom da ga već koristimo za bankarstvo , online kupovinu i plaćanja u dućanima.

Njemačka vlada odlučila je ozbiljno krenuti u taj, po mnogima, konačni korak digitalizacije pa je pokrenula projekt Digitalni identiteti koji zajednički razvijaju Vodafone , Bundesdruckerei i Giesecke + Devrient , s ciljem razvoja eID funkcije za pametne telefone.

Jedan od ključnih elemenata...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Serengeti predstavio platformu za brzi razvoj aplikacija

image

FIYU je platforma za brzi razvoj aplikacija koja u sebi ima najbitnije prakse poput agile razvoja, mikroserverskih arhitektura i cloud komponenti, a izrađena je na najmodernijim tehnologijama.

Razvoj krenuo procesima u Serengetiju

Serengeti se dugi niz godina bavi razvojem prvenstveno enterprise softvera i ima ogromnu bazu klijenata. Preduvjeti u razvoju proizvoda za Enterprise segment je da bude brzo i kvalitetno. 'Speed to market' je ključna komponenta u razvoju proizvoda. Osim brzine, jako je bitno da su implementirane agilne prakse. 

Direktor...

(0 glasova)

Hakeri napadaju CoD cheatere malwareom

image

Svi multiplayer gameri dobro znaju kako na svijetu ne postoji gora stvar od varanja u online igrama, a cheatere smatraju dnom dna ljudske rase na internetu.

Borba protiv varanja u igrama je izuzetno teška stvar jer se na netu nalaze čitave web stranice i servisi (čak i na pretplatu) koji stalno nude nove cheatove i načine kako zaobići zaštite developera. Najveći problem je s besplatnim igrama , jer se cheateri ne sekiraju ako njihovi profili budu "banani", obzirom da stalno...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Damir Sabol: Manjak novca me doveo do inovacija i uspjeha

image

Intervju vodio: Tomislav Kotnik

Povodom investicije u dvije globalno uspješne hrvatske tehnološke tvrtke  Microblink  i  Photomath  kroz koju je zaključen  uspješni posao  s američkim investitorima, kratko smo porazgovarali s njihovim osnivačem  Damirom Sabolom , inače serioznim i uspješnim poduzetnikom, čije uspjehe pratimo već 20 godina, da nam odgovori na 5 bitnih pitanja.

Naravno, očekivali smo i dobili zanimljive odgovore koje mogu biti korisni svima koje čeka ovakav proces prodaje djela tvrtke koje su sami osnovali sa željom da tvrtku razvijaju...

(1 Glasaj)

Rimac u Zagrebu otvorio razvojni ured

image

Uspješna hrvatska tehnološka tvrtka Rimac Automobili koja je osim po hiperautomobilima i tehnologijama za električne automobile visokih performansi, poznata i kao poslodavac koji stalno zapošljava nove djelatnike , otvorila je novi razvojni ured u Zagrebu, na adresi Savska Opatovina 36 u kojem već radi oko 400 zaposlenika.

U novom zagrebačkom uredu na 4.400 kvadratnih metara na dva kata smješteni su stručnjaci iz niza različitih i nženjerskih odjela koji rade na razvoju sustava i tehnologije za električne i hibridne modele mnogih...

(1 Glasaj)

New York lansirao prvu digitalnu COVID putovnicu

image

COVID-19 putovnice postale su stvarnost u državi New York u SAD-u, nakon što je njihovo lansiranje objavio guverner Andrew Cuomo .

Digitalna COVID putovnica pod nazivom Excelsior Pass pruža dokaz da je osoba koja je posjeduje cijepljena ili je nedavno imala negativni test na COVID-19.

Kada želite predočiti putovnicu nekome tko vas to zatraži, možete koristiti virtualni novčanik svojeg telefona za Android ili iOS ili isprint QR koda koji prikazuje da ne predstavljate prijetnju od zaraze kada idete na koncert...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)
Pretplati se na ovaj RSS feed