VIDEO: Mali Instax Pal fotić omogućuje kasniji ispis

image

Fujifilm je odlučio lansirati novu minijaturnu instant kameru Instax Pal koja vam stane u dlan, no nema mogućnost ispisivanja fotki jer je pisač odvojen od nje i spaja se putem Bluetootha kada korištenjem Pal aplikacije želite isprintati željene slike.

To znači da kupnjom Instapax "paketa" uz kameru sa senzorom od 4,9 MP , po cijeni od 200 američkih dolara dobivate i Link 2 pisač, a aplikacija za pametne telefone će vam omogućiti da fotke prije ispisivanja uredite, obrežete i poboljšate...

(1 Glasaj)

Neuralink dobio dozvolu za testiranje na ljudima

image

Neuralink , jedna od tvrtki koje je pokrenuo Elon Musk s ciljem da ljude pretvori u kiborge koji će imati ispomoć računala direktno priključenog na mozak za medicinske i druge potrebe, dobila je dozvolu za testiranje eksperimentalnog PRIME (Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface) sučelja na ljudima za potrebe opsežne studije, od američke agencije za hranu i lijekove FDA .

Cilj prve studije na ljudima će biti procjena sigurnosti i funkcionalnosti implantata ( N1 ) i kirurškog robota ( R1 )...

(1 Glasaj)

Revolucionarni cement koristi elektrolizu umjesto peći

image

Tvrtka Sublime Systems  kaže da je spremna za početak proizvodnje " zelenog cementa " na velikoj skali, koji zadovoljava sve industrijske standarde.

Proces izrade cementa koji ne stvara ugljični otisak temelji se na elektrolizi na sobnoj temperaturi umjesto peći na fosilna goriva, koristeći niz ulaznih materijala bez ugljika.

Tradicionalni procesi proizvodnje betona rezultiraju tonom CO2 za svaku proizvedenu tonu cementa, a budući da se proizvodi oko 4,1 milijardu tona na globalnoj razini, to znači da cement ima veliki udio u...

(1 Glasaj)

VIDEO: Otvara se prva tvornica humanoidnih robota

image

Tvrtka Agility Robotics , koja je izradila dvonožnog Digit robota "šljakera, objavila je da otvara prvu tvornicu dvonožnih robota na svijetu, iz koje će godišnje izlaziti oko 10.000 humanoidnih robota.

Tvornicu koja se nalazi u Salemu, u američkoj saveznoj državi Oregon, uspoređuju s prvom Fordovom tvornicom za serijsku proizvodnju automobila, koja je dovela do velike revolucije u autoindustriji i učinila automobile široko dostupnim.

Drugim riječima, RoboFab tvornica Agility Roboticsa trebala bi dovesti do velikog iskoraka u proizvodnji radnih dvonožnih robota...

(1 Glasaj)

VIDEO: Honda u koferu

image

Početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća, Honda je lansirala kompaktni sklopivi električni skuter Motocompo koji nije zabilježio neke velike prodajne rezultate jer je djelovao poput čudnog motocikla za djecu.

Sada je američka podružnica Honde odlučila redizajnirati taj skuter, opremiti ga električnim pogonom i malo mu promijeniti ime u Motocompacto . Skuter koji sklopljen djeluje poput kofera prodavat će se od studenog ove godine po cijeni od 999 američkih dolara i omogućit će vam s jednim punjenjem domet do 20 km ,...

(1 Glasaj)

VIDEO: Gitarska pedala stvara apsolutnu tišinu

image

Većina ljudi koji sviraju električnu gitaru koristi razne pedale koje poboljšavaju zvuk, čine ga čišćim ili žešćim, dodaju razne efekte i distorzije, a Boss je sada lansirao novu pedalu pod nazivom NS-1X koja predstavlja "gate" i prigušivač pozadinske buke s velikim mogućnostima podešavanja.

Za NS-1X, Boss je iskoristio svoju tehnologiju takozvane "višedimenzionalne obrade" koja analizira ulazni signal na više razina u stvarnom vremenu kako bi uklonio šum bez utjecaja na prirodni ton i osjećaj sviranja gitare ili basa, a pedala...

(1 Glasaj)

VIDEO: Leteća hitna pomoć budućnosti

image

Tvrtka Jump Aero predstavila je svoju A1 Pulse letjelicu s vertikalnim uzlijetanjem i slijetanjem (eVTOL) koja prevozi jednog putnika (pilota), a namijenjena je dovođenju djelatnika na mjesta hitnih medicinskih intervencija., kao što možete pogledati u ovom videu .

Kada je na tlu, letjelica sjedi s nosom i osam električnih propelera okrenutih prema gore. Polijeće okomito poput helikopter a, ali se naginje bočno u vodoravnu orijentaciju nakon što dosegne visinu krstarenja. Strukturni elementi između podupirača tada služe kao dvokrilna krila, omogućujući...

(1 Glasaj)

Lasersko napajanje energijom iz zraka

image

Jedna od ideja Nikole Tesle koje izumitelj iz Smiljana nikada nije ostvario je bežična energija koja će kroz zrak napajati sve uređaje, vozila i strojeve na Zemlji.

Dugo je vremena prošlo dok nismo dobili bežično punjenje telefona i drugih gadgeta, no to je sve još uvijek jako daleko od Tesline vizije.

Američka vojna znanstvena agencija DARPA sada pokreće program pod nazivom POWER (Persistent Optical Wireless Energy Relay), koji se odnosi na letjelice koje služe kao releji koji će laserima prenositi...

(1 Glasaj)

Sve što trebate znati o USB-C kod iPhone 15

image

Otkriveni na Appleovom događaju Wanderlust u utorak 12. rujna, ova četiri telefona (iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max) sada će se puniti i omogućavati prijenos podataka putem najčešće korištene fizičke veze na pametnim telefonima.

Apple je možda bio spor u donošenju ove odluke, ali to je značajna promjena. Stoga ćemo u ovom članku objasniti što je USB-C , zašto je važan za iPhone i kakve su razlike između standardnih i Pro modela.

Također...

(1 Glasaj)

Ray tracing na iPhone 15 Pro modelima

image

Apple je privukao pažnju na svojem događaju Wanderlust predstavivši A17 Pro čip koji pokreće nove iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modele - konkretno, podržavat će hardverski ray tracing u mobilnim igrama.

Ako nikada prije niste čuli za ray tracing, ono čini osvjetljenje u 3D-renderiranom prizoru izgledom nevjerojatno stvarnim. Uključivanje ray tracinga u stvarnom vremenu bilo je nešto poput svetog grala za najbolje PC igre, gdje se svaka sličica(do 30 sličica u sekundi i čak više) dramatično osvjetljava...

(1 Glasaj)

VIDEO: Vozačica od nule do stotke za manje od sekunde

image

Članovi kluba Academic Motorsports Club Zurich ( AMZ ) koji čine studenti s ETH Zuricha i Sveučilišta primijenjenih znanosti i umjetnosti u Luzernu, provodili su svaku slobodnu minutu radeći na svom električnom automobili koji su nazvali mythen , a sada je Guinnessova knjiga rekorda potvrdila da oborio prethodni svjetski rekord ubrzanja za električna vozila.

U švicarskom inovacijskom parkuu Duebendorfu, njihov je trkaći automobil ubrzao od nula do 100 km/h za samo 0,956 sekundi , postigavši ​​ovaj podvig na udaljenosti od...

(1 Glasaj)

Boeing radi hiperzvučni presretač

image

Boeing će po narudžbi Američke vojne znanstvene agencije koja financira projekt s više od 70,5 milijuna dolara, razviti i testirati tehnologije za prototip hipersoničnog presretača za DARPA-in program Glide Breaker.

Boeing će izvršiti računalnu analizu dinamike fluida, testiranje u zračnom tunelu i procjenu učinaka interakcije aerodinamičkog mlaza tijekom testova leta.

"Hipersonične letjelice i projektili su među najopasnijim prijetnjama koje se brzo razvijaju s kojima se suočava nacionalna sigurnost", rekao je Gil Griffin , izvršni direktor u Boeing Phantom Works Advanced...

(0 glasova)