VIDEO: Shakespeareova Oluja kao VR predstava

image

Prošle godine prilično pažnje u VR svijetu je privukla igra The Under Presents u kojoj su se povremeno pojavljivali živi glumci, što je predstavljalo novost u VR gamingu .

Studio Tender Claws koji je zaslužan za tu igru, usko će lansirati novu VR predstavu koja će taj koncept još malo proširiti.   

Ovaj puta će se raditi o adaptaciji drame Oluja (The Tempest) velikog Williama Shakespearea , koja će radnjom i pričom povezati zbivanja iz originalne drame s današnjim vremenom.

Radnja...

(0 glasova)

VIDEO: Lamborghinijeva jahta ima 4000 konja

image

Na sam spomen imena Lamborghini odmah nam se javlja asocijacija o talijanskom proizvođaču najljepših i najbržih sportskih automobila, no sada je poznati brand odlučio isploviti na more.

Nakon što se udružio s talijanskim proizvođačem luksuznih jahti The Italian Sea Group , Lamborghini je proizveo gliser-jahtu pod nazivom Tecnomar for Lamborghini 63 , koja se temelji na njegovom automobilu Lamborghini 63 , koji predstavlja pravu ikonu mnogim kolekcionarima skupih jurilica.

Kako bi brzina i dalje ostala zaštitni znak branda Lamborghini, jahta...

(1 Glasaj)

Windows 10 Prime Video nudi offline gledanje

image

Amazon je napokon omogućio preuzimanje i korištenje svoje Amazon Prime Video aplikacije korisnicima Windowsa 10 . Jedna od najzanimljivijih značajki je mogućnost preuzimanja sadržaja za naknadno gledanje bez potrebe za stalnom internetskom vezom, što će se posebno dopasti onima koji puno putuju.

U settings izborniku aplikacija vam za preuzimanje sadržaja nudi tri postavke kvalitete: "Good," "Better" i "Best."  Ukoliko odaberete najveću kvalitetu (best), morate računati s time da će vam jedan sat neke serije ili filma potrošiti oko 2,4 GB...

(1 Glasaj)

BMW prodaje pretplatu za komfor u autu

image

Servisi koje nude svoje usluge po sistemu mjesečnih ili godišnjih pretplata već su dobro poznata stvar u svijetu multimedije i gaminga, no kada to uvodi proizvođač automobila, redi se o nečem potpuno novom.

Zamislite situaciju. Kupili ste novi BMW i u njemu je već ugrađena kompletna oprema koja uključuje ConnectedDrive povezivost, grijanje sjedala, sustav za asistenciju u vožnji, entertainment i sve druge manje ili više pametne sustave.

Međutim, da biste sve to mogli koristiti, morat ćete uzeti pretplatu od BMW-a,...

(1 Glasaj)

I Samsung prodaje punjač koji ubija koronu

image

Ovih dana smo pisali o UV Sanitizeru , uređaju koji prodaju tvrtke Mophie i InvisibleShield za dezinfekciju pametnih telefona UV svjetlom koje ubija sve viruse i bakterije, uključujući i COVID-19 .

Najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu Samsung, također je odlučio lansirati jedan takav proizvod koji dolazi u obliku kućišta u koje umetnete svoj telefon ili neki drugi predmet poput naočala ili in-ear slušalica, zatvorite poklopac i uključite dezinfekciju UV svjetlom koje će u roku od 10 minuta pobiti sve...

(1 Glasaj)

Igrali smo The Last of Us: Part II

image

The Last of Us: Part II prati protagoniste Joela i Ellie u potrazi za lijekom protiv infekcije, koja je zarazila svijet 2013. godine. Nakon što su zajedno pobjegli iz bolnice, jer je Ellie kao lijek morala umrijeti na operacijskom stolu, radnja nastavka nas stavlja u njene cipele, sad će odrasle djevojke, četiri godine nakon događaja iz jedinice. Zreliji i ambiciozniji, nastavak The Last of Us: Part II je labuđi pjev PlayStationa 4 na zalasku, jednako kao što je to bio...

(1 Glasaj)

VIDEO: AI robotica u glavnoj ulozi hollywoodskog filma

image

Prema pisanju Hollywood Reportera , producenti filmova Top The Bone i Loving Vincent iz tvrtke Bondit Capital Media , odlučili su financirati prvi film sa AI glumcem (glumicom) pod imenom Eric a i za to zadovoljstvo će uložiti 70 milijuna dolara u produkciju.

Film pod jednoslovnim nazivom b će se temeljiti na priči Erica Phama, Tareka Zohdya i Sama Khozea, a radnja će pratiti znanstvenika koji otkriva prijetnju povezanu s projektom čiji cilj je bio stvoriti savršenu ljudsku DNK ,...

(1 Glasaj)

Vježbajte svoj mozak igrom za Nintendo Switch

image

Kako ne biste pomislili da je Nintendo Switch konzola dobra samo za gubljenje vremena uz Zeldu, Nintendo vam nudi igru koja će vam izoštriti reflekse, poboljšati memoriju i uvježbati vas u matematici na zabavni način.

Igra pod nazivom Dr Kawashima's Brain Training , koja se u prvoj inačici pojavila još na Nintendo DS konzoli namijenjena je svima i bit će zabavna i korisna čak i onima koji ne vole video igre jer predstavlja neku kombinaciju logičkih igara i testova inteligencije,...

(1 Glasaj)

Uređaj za UV dezinfekciju vašeg telefona

image

Pametni telefoni su omiljeno stanište bakterija, virusa i drugih mikroorganizama, pa ukoliko ih redovno ne čistite i dezinficirate predstavljaju veliki rizik od zaraze. Tvrtke Mophie i InvisibleShield smatraju da korisnici nedovoljno vode brigu oko higijene uređaja koji više puta dnevno drže prislonjenim na lice , pa su izradile specijalni uređaj pod nazivom UV Sanitizer , koji će vaš telefon dezinificirati UV svjetlom i eliminirati sve sićušne nevidljive životinjice s njegove površine.

Uređaj koji dolazi u obliku kutije s poklopcem u...

(1 Glasaj)

COD Mobile je najpopularnija mobilna igra na svijetu

image

Kineski distributer i proizvođač igara Tencent , koji najviše uspjeha ima s licenciranjem, konvertiranjem i preradom tuđih računalnih igara i franšiza na mobilne platforme, ima puno razloga za veselje, jer je njegova igra COD: Mobile za koju je platio licencu Activisionu postala najpopularnijom mobilnom igrom na svijetu s više od 250 milijuna preuzimanja za Android i iOS. Igra koja je u potpunosti besplatna za igranje i preuzimanje, a može se igrati i na PC-u pomoću Tencentovog službenog GameLoop emulatora, ujedno...

(1 Glasaj)

VIDEO: Top najave s EA Play Live

image

Obzirom na otkazivanje najvećih svjetskih gaming sajmova poput E3-a zbog pandemije, mnogi veliki izdavači i developeri su se okrenuli online konferencijama i prezentacijama. Među njima je i veliki Electronic Arts, koji je na svojoj EA Play Live konferenciji donio nekoliko doista zanimljivih objava, mada se niti jedna ne može nazvati nekim spektakularnim iznenađenjem, jer smo za većinu toga već znali. Što se tiče samog formata EA Play Live konferencije, moramo priznati da nam je uvelike nedostajala prezentacija pred publikom, jer...

(1 Glasaj)

Igrali smo hrvatski horror Saint Kotar

image

Hrvatski game studio Red Martyr Entertainment na Kickstarteru je pokrenuo crowdfunding kampanju kojom želi financirati dovršetak svoje point'nclick avanture  Saint Kotar: The Yellow Mask koju nazivaju psihološkim horrorom . To znači da i sami možete sudjelovati u razvoju igre ukoliko u domaće developere uložite najmanje 3 eura , dok ćete za 15 eura dobiti key za preuzimanje čitave igre kada izađe na PC, Mac, Linux, PlayStation, Xbox i Nintendo Switch platformama. Ukoliko kampanja na Kickstarteru u sljedećih mjesec dana prikupi...

(1 Glasaj)