VIDEO: Izradite jednostavno svoju igru s LEGO kockicama

image

Poznati proizvođač game enginea Unity udružio se s tvrtkom Lego u izradi Lego Microgame alata koji vam omogućuje slaganje virtualnih kockica za potrebe izrade igara na vrlo jednostavan način.

Microgame je besplatan i ne traži nikakvo predznanje o kodiranju ili programiranju igara na bilo koji način jer ćete sve naučiti jednostavnim praćenjem Unity tutoriala.

Jednom kada dizajnirate mapu igre prema svojem guštu, na nju možete postavljati Lego figurice koje mogu trčati, skakati i uništavati prepreke u vašem novom virtualnom svijetu,...

(1 Glasaj)

LG Tone Free antivirusne slušalice imaju ANC

image

LG-eve najnovije Tone Free FN7 bežične "in-ear" slušalice, osim kutije za punjenje s UV zračenjem koje ubija sve viruse i bakterije, dobile su još jednu zanimljivu i možda važniju značajku, sustav za aktivno poništavanje pozadinske buke.

Svaka slušalica posjeduje 3 mikrofona koji prate i poništavaju zvučne valove iz svih smjerova, što vam omogućuje uživanje u slušanju glazbe bez povećanja jačine. 

Dizajn je sličan FN6 modelu, uključujući navoje koji omogućuju čvršće brtvljenje uha za maksimalno smanjenje pasivnog zvuka, pa LG tvrdi...

(1 Glasaj)

VIDEO: AI modul za uzgoj crva za zdravija jaja

image

Bivši studenti Cambridgea Charles i Jo Mear , pokrenuli su tehnološki startup Better Origin za uzgoj ličinki, a njihov prvi proizvod je automatizirani modul za uzgoj smješten u kontejner koji se može transportirati na farme pilića, nesilica i peradi općenito.

Ideja mladih inovatora je u nastojanju da se za uzgoj peradi čim više smanji korištenje smjese koja najviše sadrži soju i poveća udio ličinki insekata koje su prirodni i zdravi izvor proteina. Insekti su najčešća hrana ptica u prirodi, no...

(1 Glasaj)

VIDEO: Novi trailer druge sezone The Mandalorian

image

Disney je lansirao novi trailer druge sezone serije The Mandalorian, koja će biti dostupna za streaming putem Disney+ platforme.

Mandalorijanac i Baby Yoda se vraćaju 30. listopada ove godine na Disney+ platformu koja nažalost još uvijek nije službeno dostupna u Hrvatskoj, no ako ne želite čekati dvije godine dok je ne omoguće, možete se snaći preko nekog VPN-a tipa EspressVPN ili NordVPN .

Ukratko rečeno, Mandova letjelica Razor Chest je progonjena od strane stormtroopera, švercera, kriminalaca i drugih svemirskih probisvijeta,...

(1 Glasaj)

NASA i Nokia rade 4G mrežu na Mjesecu

image

NASA je odabrala poznatu finsku kompaniju Nokiu kao partnera za izradu 4G LTE mreže na Mjesecu prije kraja 2022. godine. Osim za potrebe komunikacije i slanja podataka, 4G mreža će služiti za praćenje vitalnih podataka svih pojedinih astronauta i za daljinsko upravljanje robotima i senzorima na Mjesečevoj površini.

Mjesečeva 4G mreža je dio programa Artemis , čiji su glavni ciljevi povratak čovjeka na Mjesec 2024. godine i uspostavljanje stalne baze do 2028. godine. Za razne projekte u programu Artemis NASA...

(1 Glasaj)

VIDEO: Victa DDU je gliser i podmornica

image

Tvrtka SubSea Craft iz engleskog Hampshirea, već nekoliko godina razvija jedinstveno vojno gliser-podmornica plovilo koje ponajviše podsjeća na ona iz filmova o Jamesu Bondu .

Plovilo pod nazivom VICTA DDU na površini može ploviti poput glisera brzinom oko 40 čvorova uz domet od 250 nautičkih milja i prevoziti 8 operativaca (dva člana posade i 6 ronioca). Nakon urona pretvara se u podmornicu koja se pod vodom može kretati brzinom od 6 čvorova , uz domet do 25 nautičkih milja.  ...

(1 Glasaj)

VIDEO: YouTuber napravio funkcionalni lightsaber

image

Kanađanin James Hobson , čiji YouTube kanal the Hacksmith ima više od 10 milijuna pretplatnika, stalno se trudi dovesti popularne stvari iz znanstvene fantastike u stvarnost.

Njegov najnoviji proizvod je prvi "pravi" i funkcionalni lightsaber bez kojeg ne možete zamisliti niti jednog poštenog Jedi viteza.

Pravi lighsaber iz Star Warsa bi prema zamisli Georgea Lucasa trebao stvarati plazmeno polje održavano magnetizmom koje djeluje poput čvrste svjetlosne zrake dužine od 1 metra koja izlazi iz drške dužine oko 27 cm.

Hobson...

(1 Glasaj)

Mjerite više s Index S2 pametnom vagom

image

Index S2 pametna vaga s novom funkcijom grafikona koji prikazuje fluktuaciju težine, poboljšanom preciznošću i raznim biometrijskim podacima kako za ozbiljne sportaše, tako i za sve one koji brinu o svojem zdravlju. Podaci se sinkroniziraju putem Wi-Fi veze s računom na Garmin Connect aplikaciji i korisnici mogu na jednom mjestu pregledati sve svoje detaljne zdravstvene podatke.

 Za svakodnevno korištenje, nova funkcija grafikona koji prikazuje trend fluktuacije težine pomaže korisnicima da ne budu obeshrabreni svakodnevnim fluktuacijama u težini. Na zaslonu se...

(1 Glasaj)

Google predstavio AI robote za inspekciju usjeva

image

Googleova ili Alphabetova istraživačka grupa X - The Moonshot Factory , predstavila je prve prototipe robota koji se razvijaju u okviru projekta, odnosno novoosnovane tvrtke pod nazivom Mineral . Roboti se razvijaju specijalno za autonomni nadzor usjeva na poljoprivrednim zemljištima, kako bi poljoprivrednicima pomogli u uzgoju različitih kultura.

Roboti su opremljeni brojnim senzorima, kamerama različitih valnih dužina svjetlosti i umjetnom inteligencijom , pa prema riječima Googlea, "dok poljoprivrednici mogu imati informacije o sadržaju tla ili vremenu, robot je dizajniran da...

(1 Glasaj)

VIDEO: Mikrofon s glasovima iz World of Warcrafta

image

Mikrofoni tvrtke Blue su među najpoznatijima među " profesionalnim streamerima " zbog svoje kvalitete, a najnoviji među njima pod nazivom Yeti X World of Warcraft Edition , specijalno je namijenjen game streamerima iz WoW miljea.

Mikrofon dolazi s ugraviranim runama u stalku i audio softverom koji vam omogućuje da na svoj glas stavite modulacijski efekt koji će vam omogućiti da govorite glasovima orka , gnoma i drugih specifičnih rasa i likova sa strane Horde ili Alijanse .

Blue naglašava da...

(1 Glasaj)

VIDEO: Kreće treća sezona Star Trek Discovery

image

Ako ste pratili drugu sezonu serije Star Trek: Discovery do kraja, sigurno se sjećate da je Discovery odletio u budućnost , što nas je prilično zaintrigiralo, jer smo odmah pomislili kako bi bilo fora da se ekipa iz prošlosti poveže s nekim poznatim facama iz kronološki "budućih" Star Trek serijala.

Mada za to postoji mala mogućnost, prema do sada viđenim materijalima, prva časnica Burnham i ekipa vjerojatno se neće družiti s Picardom, Seven of Nine, Datom i Odom, već će...

(1 Glasaj)

Vojska testira AR naočale za pse

image

Američka vojska razvija projekt AR naočala za pse , koji će realizirati istraživački odjel Army Research Office u suradnji s tvrtkom Command Sight , koja će izraditi naočale.

Ideja projekta je da vodiči pasa daju upute za kretanje vojnim psima pomoću pokazivača smjera koji će se projicirati na stakla naočala, dok će vodič istovremeno imate pregled svega što vidi pas na svojem zaslonu tableta.

Na taj način psi će moći obavljati razne zadaće poput otkrivanja eksploziva bez rizika po živote...

(1 Glasaj)