VIDEO: U drugoj sezoni Picarda vraća se originalni Q

image

Prva sezona serije Star Trek: Picard donijela nam je neke poznate likove (i glumce) iz prijašnjih Star Trek serijala poput Date i Seven Of Nine , a u drugoj će se pojaviti i misteriozni entitet Q kojeg će ponovno tumačiti glumac John de Lancie .

Kako se čini, Q će u novom serijalu imati značajnu ulogu, jer se u teaseru gotovo ništa drugo ne komunicira osim Picardove kuće i igraće karte dama herc koja gori i za sobom ostavlja samo...

(0 glasova)

VIDEO: Beosound Emerge je zvučnik dizajna knjige

image

Bang & Olufsen (B&O) je veliko ime u svijetu zvuka i poznat je podjednako po proizvodima s vrhunskim zvukom i vrhunskim dizajnom.

U suradnji s londonskom dizajnerskom agencijom Layer , B&O je proizveo zvučnik inspiriran onim što svi posjedujemo na polici, knjigom . Njegov novi tanki Beosound Emerge zvučnik doista djeluje poput knjige, dok istovremeno nudi odličan zvuk i sve opcije povezivosti koje biste očekivali od njega, no da biste ga mogli staviti na svoju policu pokraj Rata i mira...

(1 Glasaj)

Stiže prva velika nadogradnja PS5 sustava

image

Od 14. travnja ove godine dostupna je prva velika nadogradnja softvera sustava za PS5 , koja dolazi zajedno s novim nadogradnjama za PS4. Uz mnoge druge značajke, nadogradnja donosi mogućnost prenošenja vaših PS5 igara na USB proširenu pohranu i dijeljenje gameplaya između korisnika PS5 i PS4 konzola.

Vjerojatno najzanimljivija nova značajka ove nadogradnje je proširenje pohrane PS5 konzole pomoću kompatibilnih eksternih USB diskova , što će vam omogućiti da svoje igre prebacujete na vanjske USB uređaje i potom ih vraćate...

(1 Glasaj)

Službena FIA reli igra se vraća kao WRC 10

image

Dok se FIA ​​Svjetsko prvenstvo u reliju ( FIA World Rally Championship ) priprema za proslavu svoje 50. sezone 2022. godine, NACON i razvojni studio KT Racing najavljuju WRC 10 , najnoviji nastavak franšize službenih video igara reli prvenstva.

Nadovezujući se na uspjeh WRC 9 , u kojem se svakodnevno odigra preko 200.000 specijalnih natjecanja, francuski studio i izdavač dodaju niz poboljšanja i novih značajki za ovo obljetničko izdanje. NACON navodi da ćete s WRC 10 proživjeti najintenzivnije trenutke svih...

(1 Glasaj)

Google Play video napušta LG i Samsung TV

image

Google je odlučio "ubiti" Google Play Movies i TV aplikaciju za Samsung, LG i Vizio televizore, kao i za Roku uređaje.

To znači da od 15. lipnja ove godine, korisnici više neće moći pristupiti softveru na tim platformama, a umjesto toga moći će svoje sadržaje koje su kupili gledati putem YouTubea .

Svi Google Play krediti, odnosno novac koji je povezan s računima korisnika, ostat će na platformi, što će im omogućiti kupovanje novih filmova i TV serija.

Valja naglasiti...

(1 Glasaj)

Apple Arcade servis dobio 30 novih igara

image

Apple je objavio kako je u bazu igara Apple Arcade servisa dodao novih 30 naslova koji uključuju NBA 2K21 Arcade Edition, Star Trek Legends i The Oregon Trail . Time je servis koji je lansiran 2019. godine došao na brojku veću od 180 naslova.

To znači da ćete po cijeni od 39,99 kn mjesečno imati mogućnost igranja velikog broja igara bez dodatnog plaćanja, a Apple je uz nove naslove dodao i dvije nove kategorije Timeless Classics i App Store Greats...

(1 Glasaj)

Laser za sigurno povezivanje putnika u zrakoplovima

image

Airbus u suradnji s nizozemskom orgaizacijom TNO i Nizozemskom svemirskom agencijom razvija prototip laserskog komunikacijskog terminala. Projekt je dio programa Europske svemirske agencije za sigurne laserske komunikacijske tehnologije pod nazivom ScyLighpod i bavi se optičkom, kao i kvantnom komunikacijom.

Optičke komunikacijske tehnologije koje koriste lasere nude neviđene brzine prijenosa i sigurnost podataka, jer je optičku komunikaciju izuzetno teško presresti, jer u usporedbi s radio frekvencijama koristi puno uže zrake.

Demonstrator laserskog komunikacijskog terminala koji su razvili Airbus i partneri bit...

(1 Glasaj)

Huawei 5G i Harmony OS u električnom autu

image

AlphaS HBT

Huawei 5G i Harmony OS u električnom autu

Kineski proizvođač Arcfox lansira električni autonomni auto u partnerstvu s Huaweijem.

Kineski proizvođač električnih automobila Arcfox najavio je novo luksuzno vozilo AlphaS HBT koje će sadržavati tehnologiju i opremu koju će proizvesti Huawei . Huaweijev sustav pod nazivom Huawei HI kombinira njegovu HiCar tehnologiju pametnog zaslona s lidarom, Harmony OS operativnim sustavom i 5G povezivošću kako bi automobilu omogućio autonomnu vožnju razine 3 , što znači da će tijekom autonomne vožnje...

(1 Glasaj)

Netflix dobiva ekskluzivna prava na Sonyeve filmove

image

Najpoznatiji video streaming servis Netflix potpisao je ugovor sa Sonyem na 5 godina , koji će mu za 1 milijardu dolara donijeti ekskluzivna prava na sve Sonyeve filmove, počevši od 2022. godine.

Prema tvrdnji Hollywood Reportera, taj će skupi ugovor Netflixu donijeti brojne vrhunske kino filmove, uključujući Morbius , Uncharted , Bullet Train i nastavak crtića Spider-Man: Into the Spider-Verse , koji je 2019. godine osvojio Oskara za najbolji animirani film.

Osim para, ugovor Sonyu donosi i obećanje Netflixa da...

(1 Glasaj)

VIDEO: FPS u kojem imate motornu pilu umjesto noge

image

Ljubitelji ultranasilnih pucačkih igara iz prvog lica vjerojatno će biti oduševljeni novim naslovom developera Trigger Happy Interactive pod nazivom Turbo Overkill , koji možemo nazvati indie FPS-om u svijetu cyberpunka .

Igra koja donosi štimung legendarnih pucačina poput Duke Nukema 3D , Quakea i Serious Sama smještena je u futuristički, neonom osvijetljeni okoliš grada pod nazivom Neo-paradise i koliko nam se čini nema gotovo nikakvu smislenu priču. Vaš lik je ubilački stroj kojem je jedina zadaća pomesti sve gadove koji...

(1 Glasaj)

VIDEO: Novi gaming telefon ima touch odziv od 720 Hz

image

Mada je Lenovo na hrvatskom tržištu mobilnih telefona dostupan samo s Motorola brandom, možda bi uskoro trebao krenuti i s uređajima vlastitog branda jer bismo njegov novi Legion Phone Duel 2 telefon vrlo rado voljeli vidjeti u našem Vidilabu .

Lenovo ovaj uređaj s punim pravom naziva "gaming telefonom", jer dolazi s 8 " octa-triggers " virtualnih tipki koje bi nam trebale stvoriti osjećaj držanja gamepada u ruci, kao što tvrde u online predstavljanju uređaja koje možete pogledati u ovom...

(1 Glasaj)

TikTok dodaje nove interaktivne glazbene filtere

image

Društvena videokomunikacijska platforma TikTok koja je najpopularnija među tinejdžerima širom svijeta, dobiva novu nadogradnju pod nazivom "Immersive Music Creative Effects", odnosno glazbene filtere koji će joj pružiti još veću interaktivnost.   

Prvi od njih, Music Visualizer , već je dostupan za upotrebu i uključuje softver za praćenje ritmova u stvarnom vremenu koji će animirati filtar u ritmu pjesme. Možete mu pristupiti preko kartice Creative Effects. U osnovi stvara ljubičastu pozadinu s nekoliko planeta rasutih po nebu, a poligonalni krajolik u...

(1 Glasaj)