VIDEO: Vanjska klima bez potrošnje struje

image

Izraelska tvrtka Green Kinoko se priprema za prve javne demonstracije čistog vanjskog rashladnog sustava pod nazivom Kensho, koji bi mogao biti idealan za terase restorana i kafića u najtoplije dane godine, a sigurno bi dobro došao i u našim dvorištima i balkonima. 

Ono što je najvažnije, za razliku od drugih rashladnih sustava i klima uređaja, Kenshov sustav ne troši energiju , a tajna leži u tekućem dušiku . Standardni spremnici koji drže ovu hladnu tekućinu na -196 °C pune se...

(0 glasova)

VIDEO: Futuristički Lincoln s igračkom umjesto volana

image

Na Tjednu automobila u Montereyu, Lincoln je otkrio model L100 , svoj futuristički koncept "elektrificirane mobilnosti", koji crpi inspiraciju iz prve luksuzne limuzine tvrtke, modela L iz 1922 . godine. 

U svojoj objavi Fordov luksuzni brand Lincoln kaže da kao i njegov prethodnik prije Velike depresije, model L100 pokazuje šokantan stupanj raskoši. “Tehnologije baterijskih ćelija i pakiranja sljedeće generacije, isporučit će revolucionarnu gustoću energije", navodi Lincoln, no ne govori ništa o tome o kakvoj se tehnologiji radi i koliki će...

(1 Glasaj)

Solarne slušalice se mogu napajati noćnom lampicom

image

Poznati sportski brand Adidas , udružio se s tvrtkom Zound Industries kako bi napravili Adidas RPT-02 SOL on-ear slušalice koje se mogu puniti prirodnim ili umjetnim svjetlom . Nove slušalice imaju mogućnost reprodukcije glazbe od čak 80 sati s punom baterijom, dok ih ujedno odlikuje i mogućnost punjenja u bilo koje doba dana i noći (uz barem svjetlo noćne lampice), a izrađene su od kombinacije reciklirane plastike i najlona.

Traka za glavu RPT-02 SOL slušalica izrađena je od vrlo fleksibilnog...

(1 Glasaj)

Solarna fasada zgradi stvara višak energije

image

Australska arhitektonska tvrtka Kennon predstavila je planove za novi ambiciozan projekt u Melbourneu. Nazvana 550 Spencer , poslovna zgrada od osam katova proizvodit će više električne energije nego što joj je potrebno, koristeći vrhunsku solarnu fasadu sastavljenu od 1.182 solarna panela.

Dizajn 550 Spencera nije slučaj jednostavnog postavljanja standardnih solarnih panela na fasadu, poput Međunarodne škole u Kopenhagenu. Umjesto toga, njegova će solarna fasada izgledati poput stakla, ali će skupljati energiju iz sunčevih zraka pomoću 1.182 integrirana solarna panela. Kennon...

(1 Glasaj)

VIDEO: Kineski nebeski vlak levitira bez struje

image

Nova testna dionica Sky Traina u južnoj Kini donosi prvi transportni sustav maglev na svijetu koji koristi trajne magnete umjesto elektromagneta . Sposoban je držati svoje viseće vagone ispod tračnica neograničeno vrijeme i to bez ikakvog napajanja . "Nebeski vlak" je razvijen u suradnji kineskog sveučilišta  Jiangxi University of Science and Technology i državne kompanije China Railway Science & Industry Group.

Prednosti maglev sustava javnog prijevoza prilično su jasne. Gotovo su nečujni, potrebno im je malo održavanja i eliminiraju otpor...

(1 Glasaj)

VIDEO: Stoffel Vandoorne osvojio prvenstvo Formule E

image

Drugim mjestom u jubilarnoj 100. utrci E-Prix Formule E, Stoffel Vandoorne osigurao je naslov pobjednika Svjetskog prvenstva Formule E u sezoni 8.

Vozač Mercedes-EQ-a uspio je osvojiti trofeje za tim u oba vozačka i timska prvenstva jer je njegov kolega pilot iz Silver Arrowsa Nyck de Vries bio branitelj naslova u seriji. Iako Vandoorne na zadnjoj utrci nije bio dorastao pobjedniku 16. kola Edoardu Mortari , plasman na postolje bio je dovoljan da zadrži svog jedinog izazivača za naslov prvaka...

(1 Glasaj)

VIDEO: Xiaomi predstavio robota šljakera prije Tesle

image

Elon Musk je najavio da će u rujnu ove godine predstaviti svojeg prvog humanoidnog robota Optimusa , koji je dizajniran da zamijeni ljude u poslovima za koje danas kronično nedostaje kadrova.

Kako se čini, Xiaomi je preduhitrio Teslu jer je predstavio CyberOne robota "šljakera", koji neodoljivo podsjeća na Optimusa, a Kinezi to uopće ne doživljavaju kao kopiranje, jer su s njime u javnost zapravo izašli prije Muska i ekipe.

Xiaomi CyberOne visok je 177 cm , težak 52 kg ,...

(1 Glasaj)

VIDEO: Naoružani roboti psi čuvaju Cape Canaveral

image

Svemirski odjel američke vojske US Space Force , započeo je testirati četveronožne robote tvrtke Ghost Robotics za potrebe stražarenja, nadzora i inspekcija u svojem svemirskom centru u Cape Canaveralu .

Za potrebe testiranja angažirana su dva Vision 60 Q-UGV robota koji se mogu konfigurirati na više načina i opremati raznom vrstom opreme, uključujući snajperske puške i eksplozivne naboje, kao što možete vidjeti u ovom videu .

Za osnovne potrebe Space Forcea, roboti psi su opremljeni raznim vrstama optičkih i akustičkih...

(1 Glasaj)

Motor koji možete spojiti na svaki SUP ili kajak

image

Startup iz Portlanda osnovan od entuzijasta vodenih sportova, razvio je HydroJet pogon, koji bismo mogli nazvati električnim mlaznim motorom koji se može spojiti na standardne supove, daske za surfanje i kajake.

Drugim riječima, ako vas veslanje u nekom trenutku prestane oduševljavati, sada ćete si moći pružiti mlazni pogon, koji se može spojiti na brojna plovila koja nisu zamišljena za motorni pogon.

Uređaj težine od 15 kg uključuje jedan vodeno hlađeni električni mlazni motor. Trenutna verzija HydroJeta pričvršćena je za stražnji...

(1 Glasaj)

VIDEO: Dron za otkrivanje podvodnog blaga

image

Brojne dokumentarne serije na TV-u posvećene su potrazi za potopljenim galijama, podmornicama, gusarskim brodovima i vrijednim metalima koje su prenosili, no pronalazak nečeg vrijednog poput španjolskih srebrnjaka ili zlatnih poluga prilična je rijetkost, ponajviše zbog toga što ne postoje tehnologije koje bi nam mogle otkriti one stvari koje su zakopane ispod površine morskog dna.

Floridski startup Seafarer Exploration vjeruje da ima najboljeg robotskog tragača za potopljenim blagom u vidu novog drona pod nazivom SeaSearcher kojeg je razvio inženjer Tim Reynolds...

(1 Glasaj)

Prvi robotski brod za čišćenje mina ulazi u operativu

image

Mada se na autonomnim ratnim brodovima i čamcima u američkoj mornarici radi već duže vremena, prvi funkcionalni ratni ploveći robot neće biti torpedni čamac, razarač ili krstarica već brod za čišćenje mina pod nazivom UISS (Unmanned Influence Sweep System). Brod se u testiranju se pokazao učinkovitim u magnetskom i elektroakustičnom detektiranju podvodnih mina, uz eliminiranje rizika od stradanja ljudi i drastično manje troškove korištenja i održavanja.

Ovo je ujedno prvi autonomni robotski brod koji je dobio Initial Operating Capability (...

(1 Glasaj)

VIDEO: Menadžerski mod za opušteno igranje FIFA Mobile

image

EA Sports je izdao novi mod za igru FIFA Mobile za iOS i Android pod nazivom Manager Mode . Ako biste više voljeli nadgledati svoj nogometni tim nego upravljati svakim korakom i šutom igrača, vjerujemo da će vam se dopasti menadžerski mod koji vas usmjerava na strategiju i taktiku , a ne na akciju.

Birate početnu postavu, postavljate taktiku u stvarnom vremenu (kao što je napad ili kontra) i pustite momčad da igra. Možete čak staviti više mečeva u red...

(1 Glasaj)