Samsungov ormar vam čisti i ravna odjeću

image

Samsung će u travnju ove godine u prodaju lansirati pametni ormar za odjeću pod nazivom AirDresser , koji će vašu odjeću očistiti, dezinficirati i poglačati (ili bolje rečeno poravnati) tako da je samo objesite u njega.

Ovaj hi-tech ormar će se prodavati po cijeni od 1.400 dolara ili 9.434 kn , a vaše majice, košulje, hlače, jakne i druge odjevne predmete će čistiti i dezinficirati pomoću Samsungove JetAir tehnologije i specijalnih filtera s dezodoranima, odnosno vrućom parom koja je u...

(0 glasova)

VIDEO: Autosjedala vam zavaravaju mozak

image

Jaguar Land Rover predstavio je koncept autosjedala koja smanjuju zdravstvene rizike uzrokovane predugim sjedenjem. Tvrtka je razvila tehnologiju koja sadrži aktuatore u autsjedalima koji stvaraju mikropokrete koji simuliraju ritam koraka, odnosno hodanje . Drugim riječima ova " shape-shifter " tehnologija u sjedalima konstantno djeluje na vaše butine, pa stvara pritisak prvo na jednu, a potom na drugu nogu na način koji simulira slične podražaje pri zatezanju i otpuštanju mišića kod hodanja, kao što možete vidjeti u ovom videu .

"Simuliranjem...

(0 glasova)

Platforma za praćenje stanja guma u voznim parkovima

image

Poznati proizvođač guma Goodyear na CES 2020 sajmu u Las Vegasu najavio je osnivanje 100 milijuna dolara vrijednoga investicijskog fonda Goodyear Ventures . Goodyearovi napori bit će usmjereni u više tematskih sklopova, kao što su električne i autonomne tehnologije, rješenja za povezanu mobilnost, nova generacija javnih prijevoza, infrastruktura budućnosti te nove tehnologije i materijali za proizvodnju guma. Na sajmu su ujedno predstavili cjelovitu platformu za održavanje vozila AndGo , koja kombiniranjem inteligentnih guma, prognostičke analitike i pouzdane servisne mreže omogućuje...

(0 glasova)

VIDEO: Samsungov kućepazitelj je robotska loptica

image

Samsung je CES-u predstavio obilje "klasičnih" novih proizvoda za potrošačko tržište, no našao je mjesta i vremena za predstaviti i neke zanimljive koncepte. Jedan od njih je loptica po nazivu Ballie , neka vrsta nadzornog kotrljajućeg robota opremljenog kamerom, senzorima pokreta i umjetnom inteligencijom.

Mada ovo zasad nije proizvod koji će se tako brzo naći na tržištu, Samsung uz njegovu pomoć demonstrira svoju viziju IoT-a unutar pametnog doma, a Ballie predstavlja "mozak operacija".

Uloga robota je da u vašoj odsutnosti...

(0 glasova)

Američki gradić kupio uređaj za mirisanje marihuane

image

Neobični uređaj po nazivu Nasal Ranger  (na slici gore) koji proizvodi i prodaje američka tvrtka St. Croix Sensory predstavlja svojevrsno pojačalo mirisa koje može mjeriti "koncentracije smrada" u zraku i koristi se u kontroli njegove kvalitete.

Gradsko vijeće malog gradića Bessemer City u saveznoj američkoj državi Michigan, kupilo je taj uređaj po cijeni od 3.400 dolara za mjerenje mirisa marihuane . Država Michigan je 2018. godine legalizirala sadnju marihuane za osobne rekreacijske potrebe, no mnogi stanovnici Bessemer Citya su se...

(1 Glasaj)

VIDEO: Gadget za eliminiranje smrada cipela

image

Južnokorejski startup SmartreumBang-E na CES-u je demonstrirao uređaj koji bi nas jednom zauvijek trebao riješiti smrdljivih cipela i tenisica.

Njihov gadget pod nazivom ShoeBlast puni se putem USB-a i funkcionira na taj način da se iz njega izvuku dva odvojiva nastavka koji se umeću u obuću. Kada se uređaj uključi, zahvaljujući kombinaciji topline i ultraljubičastog svjetla, isušuje se vlaga, uništavaju bakterije i uklanjaju neugodni mirisi, kao što možete vidjeti u ovom videu .  

Proizvođači kažu da je zbog velike...

(1 Glasaj)

VIDEO: Egzoskelet za avionsku industriju

image

Tvrtku Delta Air Lines znamo kao jednog od najvećih avioprijevoznika na svijetu, no ona je na CES-u nastupila se jednim pomalo neočekivanim proizvodom. U suradnji s tvrtkom Sarcos Robotics , Delta razvija industrijske egzoskelete koji bi trebali omogućiti ljudima lakše rukovanje teškim teretima i očuvati im zdravlje. 

Među predstavljenim sustavima posebno pozornost posjetitelja CES-a privukla je demonstracija egzoskeleta pod nazivom Guardian XO , koji čovjeku omogućuje podizanje tereta do 100 kg uz minimalni napor. Tijekom demonstracije moglo se vidjeti kako...

(1 Glasaj)

VIDEO: Augmented Driving ostavlja volan u autonomnom autu

image

Većina velikih proizvođača automobila danas radi na sustavima autonomne vožnje koji u potpunosti izbacuju potrebu za kvalificiranim vozačem, što uključuje i uklanjanje upravljača iz vozila.

Honda je na CES-u predstavila potpuno novi koncept pod nazivom Augmented Driving koji budućnost autonomne vožnje vidi kao mješavinu tradicionalnog i robotiziranog upravljanja, pa u vozilima želi zadržati upravljače, mada su oni nešto potpuno drugo u odnosu na tradicionalne.

Volan tako sada možete koristiti za kočenje i ubrzavanje vozila jednostavnim povlačenjem ili guranjem od tijela,...

(1 Glasaj)

VIDEO: Pokretni namještaj s glasovnim upravljanjem

image

S vremena na vrijeme svi poželimo obojati zidove u dnevnoj sobi, no kada se sjetimo fizikalija koje nas čekaju zbog razmještanja namještaja  obično izgubimo i ono malo volje koju smo imali.

No što kada biste namještaju naredili glasom da ode u hodnik ili drugu sobu, a stolovi, naslonjači i ormari će se sami odvesti bez vaše pomoći? Upravo to je ideja norveške tvrtke Wheel.me , koja je na CES-u demonstrirala sobu u kojoj namještaj ide poput psića gdje god mu...

(1 Glasaj)

Tihi lifestyle hladnjaci u obliku kockica

image

Predstavljanjem brojnih inovativnih proizvoda na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES 2020 , Samsung nastavlja postavljati nove standarde za moderno uređenje doma. Prema riječima Samsunga, „pametni uređaji stvaraju jedinstvenu dinamiku obavljanja svakodnevnih zadataka, omogućujući korisnicima da svoje vrijeme provedu radeći aktivnosti koje najviše vole, gdje god se nalaze“. 

Samsung je početak novog desetljeća obilježio najavom nove Age of Experience strategije. Riječ o pristupu uređajima kao „inteligentnim suradnicima“, uz ideju da tehnologija korisnicima pruža potporu u svakodnevnom životu. 

„Samsung nastoji razviti...

(1 Glasaj)

VIDEO: Gadget koji vam u minuti ohladi toplo pivo

image

Vjerojatno ste se svi barem jednom našli u situaciji kada se okupi veselo društvo a u kući nema hladnog pića . Tada obično krenu teorije kako najbrže ohladiti cugu poput zagrijavanja u toploj vodi prije ubacivanja u zamrzivač ili umatanja u mokru krpu, no niti jednom metodom to nećete postići tako brzo kao s gadgetom pod nazivom Juno , kojeg je osmislio bivši profesor termoelektrike s Caltecha dr. sc. Akram Boukai .

On i njegovi kolege iz tvrtke Matrix Industries...

(1 Glasaj)

VIDEO: Električni vodeni bicikl kreće u prodaju

image

Novozelandsku tvrtku pod nazivom Manta5 osnovali su pasionirani biciklisti Guy Howard-Willis i Roland Alonzo s idejom da proizvedu funkcionalni bicikl za vodu. U međuvremenu projekt se pretvorio u vodeni e-bicikl , a nakon 9 godina razvoja i testiranja, tvrtka je iskoristila ovogodišnji CES sajam za najavu službenog početka slobodne prodaje svojeg HYDROFOILER XE-1 bicikla.

Bicikl se temelji na dizajnu para hidrokrila raspona 2 m (stražnje) i 1,2 m (prednje), koja su tijekom vožnje uronjena plitko u vodu, što biciklistima omogućuje...

(1 Glasaj)