VIDEO: Pogledajte kako vozi Leteći Cadillac

image

Do sada smo već imali prilike vidjeti brojne koncepte i prototipe letećih taksija koje razvijaju poznati proizvođači cestovnih vozila, no vjerujemo da će posebno odjeknuti ime Cadillac , brand luksuznih automobila koji se nalazi u sastavu General Motorsa .

GM je na CES-u predstavio koncept Cadillac eVTOL , električni leteći taksi koji dolazi u obliku osobnog letećeg drona i ni po čemu ne podsjeća na luksuzne limuzine kakve je Elvis Presley poklanjao svojim prijateljima.

Mada se radi samo o konceptu,...

(1 Glasaj)

Preuzmite besplatno Star Wars: Battlefront II

image

Epic Games Store ponovno ima jednu zanimljivu akciju, pa svakome nudi mogućnost da besplatno preuzme i igra popularnu igru Star Wars Battlefront II: : Celebration Edition , koju mnogi često nazivaju " Battlefieldom u Star Wars svemiru". 

Igru možete "claimati" u Storeu do 21. siječnja ove godine putem ove poveznice , preuzeti i potom igrati do mile volje bez ikakvog ograničenja. Dakako, da biste je mogli preuzeti morate se (besplatno) registrirati na Epic Games Store.

Stoga nemojte uopće razmišljati, već...

(1 Glasaj)

VIDEO: Pametna kolijevka sama uspavljuje bebu

image

Svim ljudima koji su prvi puta postali roditelji ne trebamo ni govoriti koliko im nedostaje sna , jer bebe ne pitaju za doba dana i noći, već se bude prema svojem unutrašnjem satu koji se aktivira čim se pojavi potreba za hranom, suhoćom, ili jednostavnim ušuškavanjem ljuljanjem .

Tvrtka Cradlewise je proizvela pametnu kolijevku koja neće bebe sama prematati i hraniti, no kada otkrije da se djetešce probudilo nježno će ga zaljuljati, čime će vam sigurno kupiti malo vremena za...

(1 Glasaj)

VIDEO: Pametna kada s RGB rasvjetom i dimom

image

Želite li svojoj kupaonici dodati dašak welness i spa centra, to ćete najbolje učiniti s kadom tvrtke Kohler, koja je predstavljena na virtualnom CES 2021 sajmu.

Kada pod nazivom Stillness Bath , dizajnirana je prema tradicionalnim japanskim vrtnim kupkama, uz dodatak tehnologije koja ju čini doista posebnim proizvodom u kojem bi se svatko volio brčkati.

Voda iz kade se prema japanskoj tradiciji konstantno preljeva i otječe kroz drveno podnožje koje ćete dobiti u kompletu za montažu, a ukupnom dojmu doprinose...

(1 Glasaj)

VIDEO: Razer proizveo najpametniju masku

image

Poznati proizvođač gaming laptopa, monitora i perifernog gaming hardvera, Razer , na ovogodišnjem virtualnom izdanju CES sajma predstavio je i jedan proizvod koji nema previše veze s video igrama. Razer je predstavio prototip zaštitne maske pod nazivom Project Hazel , koja koristi i neka od tehnoloških rješenja koja se koriste u gaming hardveru , poput sustava za protok zraka i hlađenje komponenti.

Project Hazel je u osnovi "profesionalna" zaštitna medicinska maska kategorije N-95 i posjeduje odvojivi  punjivi ventilator koji upravlja...

(1 Glasaj)

VIDEO: Dostupan robot kojim se upravlja VR naočalama

image

Francuski startup Pollen Robotics na virtualnom CES-u je demonstrirao napredak u razvoju open-source humanoidnog robota pod nazivom Reachy , kojeg je prvi puta pokazao prošle godine.

Za razliku od prošlogodišnje inačice kojom ste mogli upravljati samo ako ste robota dobro programirali, novi Reachy vam sada omogućuje da uz pomoć VR headseta i VR kontrolera doslovce uđete u njegovu "kožu" i upravljate njime svojim pokretima.

Na taj način moći ćete koristiti robota za izvođenje mnogih delikatnih zadaća od bilo kuda, pa...

(1 Glasaj)

VIDEO: Samoparkiranje brodica je sada stvarnost

image

Penta , "vodena podružnica" Volva , iskoristila je virtualni CES 2021 sajam za službeno lansiranje svoje Assisted Docking (AD) tehnologije, koja omogućuje brodicama samostalno pristajanje, čime može uvelike olakšati život vlasnicima čamaca u prenatrpanim marinama.

Pentin sustav u svakom trenutku zna točnu lokaciju broda, korištenjem kombinacije GPS-a , ugrađenih senzora i dinamičkog pozicioniranja te automatski vrši prilagodbe prema uvjetima koji uključuju valove i vjetar .

Voditelju čamca je dovoljno usmjeriti joystick prema općoj poziciji pristajanja, a AD sustav će potom...

(1 Glasaj)

Pametne biciklističke hlačice tresu strujom

image

Doktorand Sveučilišta u Southamptonu, Devon Lewis , pokrenuo je startup pod nazivom InPulse , kako bi na tržište doveo prve pametne biciklističke hlačice , koje će biti demonstrirane na virtualnom CES 2021. sajmu.

Hlačice posjeduju senzore koji prate performanse rada mišića biciklista, analiziraju podatke pomoću umjetne inteligencije kojima se može pristupiti pomoću aplikacije za pametni telefona, ali imaju i dodatnu zanimljivu značajku, stimulaciju mišića pomoću udara električne struje.

Osim što analizira podatke sa senzora, Lewisov AI procjenjuje kojim mišićima treba...

(1 Glasaj)

VIDEO: Tri Hitmana u virtualnoj stvarnosti

image

Ovaj mjesec trebao bi izaći Hitman III , najnoviji nastavak kombinacije pucačke i stealth igre s čuvenim plaćenim ubojicom koji na zatiljku svoje ćelave glave fura barkod.

Ukoliko posjedujete PS4 konzolu i PSVR headset, egzekucije ćete po prvi puta u serijalu moći obavljati i u VR okolišu. IO Interactive je lansirao trailer koji će vam pokazati kako Agent 47 sređuje svoje poslove iz perspektive prvog lica, kao što možete vidjeti u ovom videu .

Trailer uključuje brojne poznate značajke serijala,...

(1 Glasaj)

VIDEO: Snijeg u realnom vremenu u aviosimulaciji

image

Developer Microsoft Flight Simulatora Asobo Studio, prošli je mjesec izdao nadogradnju koja je omogućila kompatibilnost Microsoftove igre s većinom VR headsetova. Jedno od poboljšanja koje nadogradnja donosi je značajka snijega i leda za Flight Simulatorovu značajku Live Weather , koja će vam letenje iznad stvarnih područja učiniti još realističnijim, kao što možete vidjeti u ovom videu .

Video koji možete gledati u 4K pokazuje vam kako će predjeli iznad kojih ste i prije letjeli izgledati kada ih prekriju snijeg i...

(1 Glasaj)

VIDEO: Roboti su postali dobri plesači

image

Robotička tvrtka Boston Dynamics , koju je prošli mjesec odlučio kupiti Hyundai za 917 milijuna dolara, i dalje nas oduševljava (i pomalo plaši) sposobnostima svojih naprednih robota Atlasa i Spota .

Nakon što smo već imali prilike vidjeti Atlasa u parkouru i atletskim disciplinama te Spota kako se kreće svim vrstama terena, samostalno ustaje nakon pada i otvara si vrata, Boston Dynamics im je sada omogućio stjecanje nove vještine, plesa.

Povodom dolaska nove 2021. godine, inženjeri su Spotu i Atlasu...

(1 Glasaj)

VIDEO: Dron buba špijunira za vojsku

image

Tvrtke Bae Systems i UAVTEK razvile su malog nano-UAV drona pod nazivom Bug , koji je prvenstveno namijenjen za vojne zadaće izviđanja, nadzora i špijunaže . Dron je težak samo 196 grama , pa ga uspoređuju s težinom pametnog telefona, baterija mu omogućuje 40 minuta operativnosti i domet od 2 km , a među posebnim značajkama ističu mogućnost leta u svim vremenskim uvjetima, uključujući i let na vjetru jačem od 80 km/h.

Na događanju pod nazivom Army Warfighting Experiment (...

(1 Glasaj)