Najnovije tehnologije na Veleučilištu Velika Gorica

  • Objavljeno u Vidi.edu
image

Veleučilište Velika Gorica osposobljava buduće stručnjake u informacijskim tehnologijama kroz preddiplomski studij Održavanja računalnih sustava, a kasnije je moguća i nadogradnja na specijalističkom stručnom diplomskom studiju Informacijski sustavi.

Uz dosadašnjih opremljenih pet laboratorija za računarstvo, uskoro će studenti dobiti još tri nove računalne učionice s najmodernijom računalnom opremom integriranom u danas popularno oblačno računalstvo (cloud computing). Upravo ta nova tehnologija oblačnog računalstva omogućit će studentima novu dimenziju učenja s bilo koje lokacije, posebno u stjecanju praktičnih vještina u okviru vježbi iz informatičkih  predmeta. 

Održavanje i administriranje računalnih sustava traži profil IT stručnjaka koji će biti spona između projektanata i developera informacijskih sustava s jedne strane i specijalista za određene hardverske ili softverske tehnologije s druge strane te samih korisnika informacijskih sustava s treće strane.

Stoga spomenuti preddiplomski i diplomski stručni studiji na Veleučilištu Velika Gorica osposobljava buduće stručnjake za relativno specifične sektore tržišta rada, koji sve više i više traži specifična znanja kao što su potpora uvođenja računala u različite segmente poslovnog procesa i poslove održavanja sustava, nadzor nad sigurnosti računalnog sustava i podataka, razne zaštite nedozvoljenog pristupa, upravljanje industrijskim i energetskim procesima te ostali širok spektar znanja, ali i stručnjake za razvoj novih informacijskih sustava korištenjem najnovijih programskih alata i programskih jezika. 

Specijalistički studij Informacijski sustavi nastavak je na preddiplomski studij te ga nadopunjuje s još širim spektrom znanja koja se trenutno traže na tržištu. Specijalistička znanja i vještine koje su stječu tijekom studija jamče uspješnost obavljanja poslova izgradnje, optimizacije, eksploatacije i održavanja informacijskih sustava u širokom rasponu primjena kao i stjecanja polaznih znanja za nastavak usavršavanja u projektiranju informacijskih sustava. 

Studiji koji se bave informacijskom tehnologijom danas su među najtraženijim profilima računalnog usmjerenja u Hrvatskoj i svijetu. Stoga je dobra informacijska opremljenost jedan od osnovnih temelja za izgradnju potrebnih informacijskih znanja koja će budući IT stručnjaci koristiti u implementaciju, održavanje i eksploataciju i proizvodnju novih informacijskih sustava. 

Veleučilište Velika Gorica s velikom odgovornošću pristupa obrazovanju svojih studenata i prati najnovije informatizacijske trendove kako bi novim IT generacijama pružili što bolje uvjete obrazovanja i stjecanja novih znanja i vještina. Implementiranim sustavom e-učenja omogućuje se studentima uz rad, a i redovnim studentima efikasnije učenje u vrijeme i s mjesta kad i gdje njima najbolje odgovara.

Tehnologije koje studenti uče moraju biti i reprezentativno dostupne pa stoga Veleučilište radi na uvođenju virtualizacije računalne opreme i računalnih predavaonica, što je priprema za mogućnost studiranja putem interneta za studente računalnih studija, ali i za studente drugih studija, budući da je to zapaženi svjetski trend. 

CISCO akademija 

Osim formalnog obrazovanja i diplome, za zapošljavanje studenata na tržištu rada u Hrvatskoj (i inozemstvu) su izuzetno važna i praktična znanja, odnosno stjecanje industrijskih certifikata.

Zbog toga od  2011. godine na Veleučilištu Velika Gorica djeluje i Cisco mrežna akademija. Cisco mrežna akademija (Cisco Networking Academy) je globalni obrazovni program razvijen 1997. godine koji ima za cilj podučavati studente kako dizajnirati, izgraditi, održavati i osigurati računalne mreže.

Trenutno su na VVG Cisco akademiji organizirani tečajevi CCNA R/S i CCNA Security, a u planu je pokretanje naprednog Cisco CCNP tečaja.

Osnovna svrha otvaranja VVG Cisco akademije je da studenti VVG-a imaju mogućnost  stjecanja praktičnih znanja kroz tečajeve kao i priprema za polaganje industrijskih certifikata (Cisco CCNA i CCNA Security).

Tečajeve na VVG Cisco akademiji vode iskusni stručnjaci i predavači (na primjer Cisco CCIE i CCAI) i koji imaju niz godina rada kako u praktičnoj primjeni računalnih mreža tako i u edukaciji.

Posebna pogodnost za studente VVG-a je niska cijena tečajeva. Tako na primjer CCNA tečaj za studente VVG-a iznosi 4400 kn uz mogućnost plaćanja na rate.

Više informacija o VVG Cisco mrežnoj akademiji pronađite na www.vvg.hr/cisco

VVG stvara IT stručnjake  

Osim sistemskog dijela, studenti kroz pet godina edukacije imaju sjajne preduvjete za rad u programerskim vodama. Od osnovnih algoritama do neuronskih mreža i genetskih algoritama u vrhunski osmišljenim laboratorijskim vježbama renomiranih stručnjaka, čiji je rad prepoznat u industriji. Studenti koji na VVG-u završe neki od  studija koji se bave informacijskom tehnologijom, kvalitetan su kadar i mogu ispuniti zahtjeve svake tvrtke.

Kako bi studenti imali uvijete za rad na najnovijim tehnologijama omogućen im je sav Microsoftov softver putem MSDNAA (MSDN Academic Alliance), koji mogu koristiti na vlastitim resursima u svrhu prakticiranja naučenog znanja. 

Veleučilište Velika Gorica

Zagrebačka cesta 5, 10.410 Velika Gorica

Tel.: 01/ 6222 501

Telefaks: 01/ 6251 301

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

web: www.vvg.hr

PR

Podijeli