VIDEO: EMO AI robotić s emocijama

image

Ekipa iz tvrtke Living.AI na Kicstarteru je uspješno "crowdfundala" malog robota kućnog ljubimca pod nazivom EMO koji djeluje poput igračke, no predstavlja puno više od toga.

Inženjeri su robota opremili obiljem senzor a koji uključuju širokokutnu kameru, senzore pokreta, mrežu mikrofona i neuralnu procesorsku jedinicu. Nadalje, u njega su ugradili algoritam umjetne inteligencije, koji mu omogućuje izražavanje (ili bolje rečeno simuliranje) emocija , činjenje nekih akcija povezanih s uređajima pametnog doma poput paljenja svjetla i odgovaranje na vaše glasovne komande...

(0 glasova)

Prvi puta otkriveni neutrini iz fuzije zvijezde

image

Znanstvenici talijanskog Instituta za nuklearnu fiziku INFN , uspjeli su potvrditi jednu od najvažnijih teorija u fizici zvijezda. Korištenjem Borexino detektora, znanstvenici su po prvi puta otkrili neutrine koji dolaze od fuzije zvijezda . Utvrdili su da čestice koje prolaze kroz detektor proizlaze iz procesa fuzije ugljika, dušika i ikisika ( CNO ) u srcu zvijezde.

Takvo ponašanje je predviđeno još 1938. godine, no do sada nikada nije potvrđeno, iako znanstvenici detektiraju neutrine još od 1956. godine.

Ključnu ulogu o...

(1 Glasaj)

VIDEO: Najtanji mini PC s Ryzenom 4000U

image

Tvrtka ASRock lansira novo mini PC računalo pod nazivom ASRock Mars 4000U , za koje kaže da je najtanji PC s AMD-ovim APU procesorom iz serije Ryzen 4000U.

Usprkos debljini od samo 26 mm i zapremini od 0,7 litara , ovaj mali PC sadrži prilično zanimljive komponente i priključke,  uključujući Dual Channel DDR4-3200 MHz memoriju, HDMI, D-Sub, Ultra M.2 2280 Slot (NVMe), 2.5″ SATA 6Gb Hard Drive, M.2 za Wi-Fi, 1 x USB 3.2 Gen1 Type-C, 4 x USB 3.2...

(1 Glasaj)

IDC: 5G telefoni će se prodavati kao ludi

image

Svima nam je jasno da je pandemija izazvala velike potrese na tržištu pametnih telefona, pa ne čudi da su Samsung i Huawei izvijestili o padu prodaje, posebice na tržištima zapadne Europe. Dobro, što se Huaweija tiče, on ima i drugih problema, ali nećemo sada o tome.

Sudeći prema istraživanju koje je proveo IDC , tržište pametnih telefona bi se trebalo oporaviti još u četvrtom kvartalu ove godine, za što je djelomično zaslužna sve veća potražnja za 5G modelima.

Tržište 5G...

(1 Glasaj)

VIDI vam preporučuje 30 isplativih hardvera za crni petak

image

Popularni Black Friday , ili crni petak, i ove nas godine mami kroz brojne ponude dućana i brandova, koji ovoga puta, zbog dobro poznatih razloga, svoje atraktivne rasprodaje i akcije najviše provode online .

Kako bismo vam i mi dali svoj Black Friday doprinos i uputili vas na isplative kupnje odličnih komada hardvera i gadgeta, usporedili smo najatraktivnije proizvode koje smo testirali u proteklim mjesecima u Vidilabu s ponudama dućana, kako bismo otkrili što se od toga može kupiti s...

(1 Glasaj)

Telemach Hrvatska i Ascanius Media potpisali ugovor

image

Medijska agencija Ascanius Media potpisala je ugovor o suradnji s kompanijom Telemach Hrvatska, koja i dalje djeluje pod brendom Tele2, jednom od vodećih telekomunikacijskih kompanija u Hrvatskoj. Tako će medijsko i komunikacijsko planiranje te zakup i provedba kampanja od sada biti u rukama te renomirane medijske agencije.

Telekomunikacije su jedan od ključnih strateških sektora nužnih za funkcioniranje društva, a posebno u neizvjesnim vremenima pod utjecajem globalne pandemije koronavirusa kada je povezanost važnija no ikada. U tom kontekstu, uspješna komunikacija znači...

(0 glasova)

Zagrebački Neuralab prvi u svijetu

image

Surfate li webom ili kupujete u internetskim trgovinama velika je vjerojatnost da ste naišli na stranicu baziranu na open-source rješenju WordPress. Upravo je za razvoj web rješenja na platformi WordPress zagrebačka developerska tvrtka Neuralab   nagrađena i na svjetskoj razini prepoznata od WordPress zajednice. Pojednostavljeno, da je Neuralab restoran ovo bi priznanje bilo jednako dvjema Michelinovim zvjezdicama. 

Neuralab je jedina agencija u srednjoj i istočnoj Europi koja je postala WordPress VIP partnerska agencija. Osnivač i direktor Neuralaba, Krešimir Končić ,...

(0 glasova)