VIDEO: Prvi dvonožni robot pretrčao 5 km za 53 minute

image

žZnanstvenici Sveučilišta Oregon State (OSU) održali su nesvakidašnje testiranje svoje dvonožne robotice pod nazivom Cassie , natjeravši je da otrči 5 km s jednim punjenjem baterija na cesti unutar kampusa.

Robotica je zadaću uspješno savladala s vremenom od 53 minute i 3 sekunde , čime nije skinula svjetski rekord koji drži ugandski atletičar Joshua Cheptegei s vremenom od 12:35:36, ali je postala prvi dvonožni robot kojem je uspjelo završiti "5K utrku", kao što možete vidjeti u ovom videu .

Cassie...

(0 glasova)

I Porsche vozi u svemir

image

Nakon što je kupio 45% udjela u tvrtki Rimac Automobili i Bugatti brand prepustio Mati Rimcu i društvu, Porsche svoje poslovanje širi doslovce vertikalno. Prema svemiru . Poznati proizvođač automobila odlučio je uložiti 75 milijuna dolara u njemački raketni start-up Isar Aerospace iz Ottobrunna, koji planira izvesti prvo lansiranje svoje Spectrum rakete iduće godine.

Osnovni planovi Isar Aerospacea su okrenuti prijevozu satelita u orbitu Zemlje, a glavni adut im je jeftina i brza proizvodnja raketa koja uključuje 3D printanje mnogih...

(1 Glasaj)

Leica lansira svoj prvi pametni telefon

image

Poznati legendarni proizvođač fotoaparata Leica , lansirao je svoj prvi pametni telefon pod nazivom Leitz 1 , koji ime nosi u čast Ernsta Leitza , koji je promijenio svijet fotografije 1924. godine s izumom moderne fotografije s filmom od 35 mm .

U svibnju ove godine Sharp Sharp je objavio izlazak pametnog telefona pod nazivom Aquos R6 s jednom kamerom koja sadrži 1-inčni CMOS senzor razvijen u suradnji s njemačkom Leicom .

Leica je sada u osnovi rebrandirala i "prepakirala"...

(1 Glasaj)

IBM: Prosjek troškova hakiranja veći od 4 milijuna dolara

image

Prema globalnoj studiji IBM Securitya , prosječna cijena proboja u zaštićene sustave tvrtki prešla je iznos od 4,2 milijuna dolara. Studija je obuhvatila 500 organizacija i tvrtki širom svijeta u razdoblju od svibnja 2020. do ožujka 2021. godine, a IBM-ovi istraživači su proučavali aktualne upade i izvještaje o troškovima sigurnosnih incidenata.

Što se tiče skale napada, identificirano je 14 tvrtki koje su pretrpjele najveće štete od upada u svoje sustave, koje su napadi koštali od 52 milijuna dolara za 10...

  • Objavljeno u Svijet
(1 Glasaj)

Novootkrivena čestica je najdugovječnija dosad pronađena

image

Tvar je sastavljena od fundamentalnih čestica pod nazivom kvarkovi koji dolaze u 6 "okusa" - gornji, donji, čarobni, strani, vršni i dubinski. Ti kvarkovi se grupiraju na različite načina kako bi stvarali raznovrsne oblike tvari, barione poput protona i neutrona koji su sastavljeni od više kvarkova i mesona koji su sastavljeni od kvarkova uparenih s antikvarkovima , njihovim antimaterijskim ekvivalentima.

Barioni se obično sastoje od dva ili tri kvarka, no egzotični barioni sastavljeni od četiri ili pet otkriveni su posljednjih...

(1 Glasaj)

Novi Nokia telefoni su napravljeni da traju

image

Novi modeli Nokia telefona odgovaraju na pokušaje tvrtke da pametne telefone učini pristupačnijim i dugotrajnijim kako bi potaknuli korisnike da dulje zadrže svoj telefon. 

Uređaji prate globalno izvješće o trendovima koje otkriva da 73 posto želi telefone koji mogu izdržati duže vrijeme.

Florian Seiche, CEO, HMD Global:

„Nastojimo prodrijeti u bolne točke korisnika oko izdržljivosti i dugoročnosti uređaja. Napravili smo izvješće o globalnim trendovima i otkrili da 73% korisnika želi zadržati svoj telefon što duže, i da bi ih zadržali...

(1 Glasaj)

Huawei daruje besplatno produljenje jamstva

image

Huawei uvijek brine o svojim korisnicima. Kako bismo ispunili njihova očekivanja i doveli korisničku uslugu na višu razinu, predstavljamo potpuno novu ponudu - Huawei festival servisnih usluga  koja uključuje besplatno produženje jamstva za 180 dana, besplatne bonove za popravke izvan jamstva i popust na zamjenu baterija.“ Izjavio je Liu Guoli, menadžer servisnih usluga.

Garancija – vrijeme je za novi pametni telefon

Jamstvo nije nešto o čemu razmišljamo, sve dok nije potrebno. Ono nam omogućuje bezbrižno korištenja uređaja, jer pokriva...

(1 Glasaj)

VIDEO: Podvodna vjetrenjača počela proizvoditi struju

image

Tvrtka Orbital Marine Power pustila je u pogon svoju Orbital O2 turbinu od 2 MW na pogon plime u moru pokraj obale Orkneya u Škotskoj. Turbina s generatorom težine od 580 tona najveća je tog tipa na svijetu i kroz sljedećih 15 godina trebala bi omogućiti energiju za napajanje 2.000 domova .

Nakon što je usidrena na 35 metara dubine, turbina je ovih dana spojena na lokalnu obalnu električnu mrežu. Razvoj turbine koju nazivaju " podvodnom vjetrenjačom " trajao je...

(1 Glasaj)