500 igraćih konzola, eSports turniri, najnoviji game naslovi

image

Na Reboot InfoGameru se očekuje rekordan broj posjetitelja (više od 50.000) koji će unutar četiri paviljona, što je za jedan paviljon više nego prošle godine, moći uživati na više od 500 različitih igraćih konzola i računala na kojima mogu odigrati najnovije naslove. Broj izlagača prelazi 100, a dolaze iz 15 zemalja. Ulaznica za cijeli dan i uključeno igranje je 40 kuna, dok je ulaznica za ulazak na sve dane sajma, koji se održava od 11. do 15. studenog 2015., 90 kuna (do sada je online prodano ulaznica vrijednosti 120.000 kuna). InfoGamer, najznačajniji gamerski događaj u Hrvatskoj i regiji održava se četvrti put po redu, a eSports turniri dobivaju svoj posebni paviljon, jedna dvorana posvećena je indie game developerima iz čitave Europe.

Posebni veliki community event tijekom vikenda će okupiti desetak najvećih community imena iz domene gaming video blogginga, streaminga i youtubeinga.Na izložbi starih mobitela posjetitelji će moći vidjeti uživo kako izgledaju neobični i čudni mobiteli kroz povijest, prototipovi koji se nikada nisu proizvodili, telefoni koje ste mogli kupiti samo u trgovinama mode, a zanimljivi će sigurno biti i gaming mobiteli te uspješne i neuspješne kopije mobitela.

Bojan Markov, Zagrebački Velesajam, s mobitelom Nokia 7600 koji će se moći vidjeti na izložbi starih mobitela

Istovremeno s InfoGamer 2015 na Zagrebačkom Velesajmu se od 10. do 15. studenog 2015. održava i Interliber kojeg je prošle godine posjetilo 130.000 knjigoljubaca, a ulaz je i ove godine besplatan. Uz dva paviljona puna knjiga s novim naslovima i predstavljanjima knjiga 266 izlagača, neposrednih razgovora s autorima i potpisivanja knjiga, tijekom šest dana na 38. Inteliberu, međunarodnom sajmu knjiga i učila održat će se Znanstveni kvart, novost od ove godine.

Robot je na predstavljanju programa Interlibera sjeo i pročitao nam ulomke iz jedne knjige

Znanstveni kvart predstavlja interaktivni pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način - moći ćete se prošetati geološkim razdobljima, igrati križić-kružić s Nao robotima, proučiti 3D printer, izolirati DNA iz tkiva...ZV zona je također novost na Zagrebačkom Velesajmu, a radi se o prostornom modulu s dizajnerskim odmakom od standarda i stereotipa; jedna od zanimljivosti je i Velika izložba Biblija - radi se o zavidnoj zbirki od oko 400 Biblija tiskanih na oko 60 svjetskih jezika koju će pokazati mr. sc. Drago Obradović, naš jedini stručnjak za Biblijsku arheologiju.