VIDEO: Originalna Lara Croft iz 1996. na Androidu

  • Objavljeno u Novosti
image

Devetnaest godina od kako je Lara Croft prvi puta zatresla svojim... pištoljima na PC-u i PlayStation konzolama, izdavač video igara Square Enix, odlučio je originalnu igru Tomb Raider (1) portati na Android platformu, što znači da ju od sada imate priliku zaigrati na svojem pametnom telefonu ili tabletu, no ne i besplatno, jer se igra prodaje za 1,21 američkih dolara, što doista nije puno, posebice kada se zna da je ovaj naslov obilježio dobar dio povijesti gaminga.

Square Enix navodi da je u igru uključio sve značajke koje su krasile taj naslov koji je smislio bivši Coreov developer Toby Gard, što znači da ćete u društvu lijepe dame dopadljivih oblina koja posvuda šeće u vrućim hlaćicama, moći istraživati misterije izgubljenog grada Atlantisa, akrobatski se pentrati i skakati naokolo, boriti parom čuvenih pištolja protiv opasnih životinja i još opasnijih neprijatelja, te rješavati zagonetke i prelaziti sve misije iz originalne igre.

One mlađe igrače koji se nisu susreli s originalnim naslovom, moramo upozoriti na vizualije stare gotovo 20 godina, pa se nemojte preplašiti kada na svojem telefonu ili tabletu ugledate piksele "zavidne" veličine.

Tomb Raider 1 za Android možete preuzeti na ovoj poveznici u Google Play trgovini, a igra bi trebala raditi na većini uređaja s Androidom 4.0 ili novijim OS-om.