Nikon ulazi u 4K s 1 J5 kamerom

  • Objavljeno u Novosti
image

Mada je Nikon poznat kao proizvođač DSLR kamera od entry-level do high-end modela, važne su mu i takozvane idiotke, odnosno "mirrorless" kamere namijenjene širim masama. U posljednje vrijeme Nikon i neki drugi proizvođači kvalitetnih kamera našli su se pod udarom jeftine konkurencije, kao i kamera na pametnim telefonima, pa je stoga odlučio predstaviti svoj novi model, mirrorless kameru Nikon 1 J5, koja dolazi s 20,8 MP VFI CMOS senzorom (DC format), XP5A procesoprom slike, ISO osjetljivošću od 1600 do 12.800, te podrškom za NFC i Wi-Fi.

Pored toga, nova kamera posjeduje 3-inčni hi-res LCD koji se može izvući, podići i okrenuti vertikalno za 180 stupnjeva, kako biste mogli izrađivati kvalitetne selfije.

Što se tiče video snimanja, nova kamera može snimati 1080p na 30/60 fps, a posebno je zanimljivo što J5 može snimati i 4K video, no samo na 15 fps, što nije bog zna što, no predstavlja prvi ulazak Nikona s mirorless kamerama u to područje. Fotić će koštati oko 500 dolara (3.518 kn), a više detalja potražite na poveznici izvora ovog članka.  

Izvor: Nikon