VIDEO: Novi build mobilnog Windows 10 TP-a sa Spartanom

  • Objavljeno u Novosti
image

Svi fanovi Windows Phonea koji su se pitali hoće li Microsoft i u novi build mobilne inačice Windows 10 Technical Previewa uključiti Spartan preglednik, kao što je to omogućio u desktop PC inačici, vjerojatno će se razveseliti, jer se na internetu pojavio kineski video u kojem se prikazuje rad Windows 10 Mobile Build 12534 inačice, koja će uskoro biti lansirana.

Bez potrebe za poznavanjem kineskog jezika, u videu ćete odmah primijetiti da novi build sadrži preglednik s radnim naslovom Project Spartan, kao i nekoliko drugih zanimljivih značajki, poput aplikacije kalendara, virtualne QWERTY tipkovnice, te brojčanika za pozivanje (dialera).

U videu se također može vidjeti imenik, aplikaciju za Outlook e-mail, a uočili smo da su na telefonu instalirane i neke dodatne aplikacije, mada se ne demonstrira njihov rad.

Windows 10 Mobile Technical Preview build 12534, trebao bi biti lansiran tijekom idućeg tjedna, a jedna od zanimljivih karakteristika koje smo već spomenuli će biti i podrška za znatno veći broj Windows Phone telefonau odnosu na prošlu inačicu.