LG predstavio QHD LCD ekran za LG G4

  • Objavljeno u Novosti
image

Poznato nam je da će LG 28. travnja ove godine u nekoliko gradova širom svijeta održati predstavljanje svojeg novog LG G4 pametnog telefona, no osim informacija koje stižu u obliku glasina, službeno nismo dobili nikakve detalje.

LG Display je sad tu šutnju malo razbio objavom o masovnoj produkciji 5,5-inčnih QHD LCD ekrana koji će se naći u novom flagshipu, pa sada znamo da će imati razlučivost od 1.440 x 2.560 piksela, uz gustoću piksela po inču od 538 PPI, te će posjedovati raspon boja (color gamut) od 120 posto, što znači da će moći prikazivati znatno preciznije i bogatije boje u usporedbi s ekranima drugih pametnih telefona.

LG također navodi da ekran nudi omjer kontrasta koji je za 40 posto veći od drugih QHD zaslona na tržištu, te je 30 posto svjetliji, uz istovremenu manju potrošnju energije.

Pored toga kažu da to dovodi do većih dubina crne boje, te oštrije slike, što je nastalo kao posljedica korištenja UV svjetla tijekom izrade slojeva ekrana. Taj proces dovodi do toga da se tekući kristali ravnomjerno raspoređuju, pri čemu sprječavaju izlaženje svjetla. 

I za kraj, LG Display dodaje kako je u nove ekrane ugrađena tehnologija pod nazivom Advanced In-Cell Touch (AIT), koja ih čini tako osjetljivim da mogu odgovarati na komande čak i kada su mokri.

Drže li sve ove tvrdnje vodu, saznat ćemo uskoro kada u svoje ručice zgrabimo LG G4. 

Izvor: LG Display