VIDEO: Nove baterije udvostručuju razgovore mobitelima

  • Objavljeno u Novosti
image

Tehnologija start-up tvrtke Solid Energy, nastale iz jednog projekta na Sveučilištu MIT, uskoro će se naći u prvim modulima namijenjenim Project Ara modularnim telefonima.

Solid Energy već duže vrijeme radi na tehnologiji koja će omogućiti dvostruko veći kapacitet litij-ionskim baterijama, zahvaljujući novim ultratankim metalnim anodama, koje će povećati kapacitet baterije od 600 Wh na 1.200 Wh, što će omogućiti pojavu manjih i tanjih baterija s većim kapacitetom, te energetski znatno učinkovitijih gadgeta.

Njihova anoda je izrađena od litija i bakra, te je pet puta manja od standardnih grafitnih anoda koje se nalaze u postojećim baterijama, a Solid Energy će ponuditi i svoj elektrolit, električki vodljivu otopinu koja se koristi da tjera ione ka anodi i katodi, odnosno stvara i pohranjuje struju.

Mada mu osnovni cilj predstavljaju baterijski moduli za Googleove Project Ara pametne telefone, Solid Energy navodi da se već nalazi u pregovorima s drugim proizvođačima uređaja, a svoju baterijsku tehnologiju planira 2017. godine ugrađivati i u električne automobile.

Izvor: Solid Energy