Google Chrome ili IE na jednom od dva PC-a u svijetu

  • Objavljeno u Novosti
image

Prošli mjesec Net Market Share je objavio izvještaj u kojem je navedeno da Internet Explorer čini 58,18 posto udjela na tržištu web preglednika (slika dolje), dok je Chrome drugi s 23,54%

Ovih dana se pojavio izvještaj StatCountera (slika gore), koji ukazuje na potpuno obrnutu situaciju, pa je po njihovim statistikama Chrome prvi s nešto manje od 50% udjela, dok se IE nalazi na drugom mjestu s 23%.

Drugim riječima, prema ovom izvještaju Chrome se nalazi na jednom od svaka dva računala na svijetu, što je odličan podatak za Google, no moramo priznati da nam nije jasno kako je Net Market Share ukazao to totalno drugačije rezultate.

Izvještaj Net Market Sharea je potpuno drugačiji od StatCountera.

Voljeli bismo kada bi nam obje tvrtke objasnile po kojoj metodologiji su došle do takvih kontroverzno velikih razlika, a mislimo da to jako zanima i Google i Microsoft.

Gledajući iz perspektive korisnika, mislimo da se ne trebate previše zamarati ovim brojkama, već će biti dovoljno da sami izaberete onaj preglednik koji preferirate, jer će vam svi ponuditi uglavnom iste stvari i omogućiti vam bezbrižno surfanje.