Najtanji telefon na svijetu

  • Objavljeno u Novosti
image

Dok se na tržištu pametnih telefona širom svijeta najveće bitke vode na polju hardvera i naprednih performansi, neki proizvođači se nastoje proslaviti time što žele proizvesti uređaj koji će biti najtanji na svijetu.

Prije nekoliko mjeseci titula najtanjeg je pripala uređaju Oppo R5 koji je na tržište stigao s debljinom od samo 4,85 mm, a nedavno ga je s trona skinuo Vivo X5 Max s "profilom" od 4.77 mm.

Kineski proizvođač telefona Coolpad ovih se dana uključio u tu bitku, pa je upravo predstavio Coolpad Ivvi K1 Mini telefon, koji dolazi s debljinom od 4 mm, što je za 0,77 mm manje od dosadašnjeg "najmršavijeg" uređaja.

Mada tu razliku nitko "normalan" neće primijetiti, Coolpad je odlučio pokrenuti marketinšku kampanju koja se temelji upravo na podatku o uspješnoj "dijeti".

Što se tiče ostalih značajki, Coolpadov super tanki telefon nije posebno impresivan, te ga se može svrstati u srednju kategoriju, obzirom da dolazi s 4,7-inčnim ekranom razlučivosti od 1280 x 720  piksela, a pokreće ga 64-bitni četverojezgreni Snapdragon 410 procesor. Što se memorije tiče, uređaj posjeduje 1 GB RAM-a i 8 GB memorije za pohranu, dok mu za fotkanje koriste stražnja kamera od 8 MP i "selfie" od 5 MP. Telefonu energiju pruža baterija od 1.800 mAh, a opremili su ga i podrškom za LTE, dok radi na operativnom sustavu Android 4.4 KitKat.

Kineski proizvođač navodi da Ivvi K1 Mini posjeduje i značajke koje ga pretvaraju u daljinski upravljač, pa pomoću njega možete upravljati pametnim kućnim uređajima poput perilica, televizora i klima uređaja.

Cijena uređaja iznosi oko 200 dolara (1.344 kn), no za sada nije poznato na kojim će se sve tržištima prodavati.  

Izvor: GizmoChina