GTA V se prodao u rekordnih 45 milijuna primjeraka

  • Objavljeno u Novosti
image

Izdavač igara Take-Two Interactive ovih je dana objavio svoj najnoviji financijski izvještaj u kojem je izdvojio prodaju igre Grand Theft Auto V, developera Rockstar North, koja se od 17. rujna 2013. kada je izašla za PS3 i Xbox 360 konzole, do danas prodala u više od 45 milijuna primjeraka, s time da brojka od 10 milijuna prodanih jedinica otpada na inačicu za konzole najnovije generacije PS4 i Xbox One, koja je izdana 18. studenog 2014. godine.

Prema tim podacima sada je postalo očito da je GTA 5 postao najprodavanija video igra svih vremena, te je "prešišao" Nintendov originalni Super Mario Bros. za čak 5 milijuna.

Valja naglasiti da Rockstarov veliki hit drži još nekoliko svjetskih rekorda, uključujući prodaju na prvi dan izlaska za PS3 i Xbox 360 konzole, koja je iznosila impresivnih 11 milijuna primjeraka.

Naravno, Take-Two i Rockstar vjeruju da će uskoro pljuštati novi rekordi, jer 24. ožujka 2015. stiže inačica GTA V za PC.

Inače, Take-Two se u izvještaju pohvalio i s 5,5 milijuna prodanih kopija igre NBA 2K15, s 29 milijuna primjeraka Civilization: Beyond Earth, te godišnjim prihodima većim od 1,7 milijardi dolara.

Eto još jednog razloga zbog kojeg video igre nije fer nazivati "igricama" među odraslim osobama i posebice u poslovnom svijetu. 

Izvor: Take-Two Interactive