VIDEO: LG predstavio novo mobilno UX 4.0 sučelje

  • Objavljeno u Novosti
image

LG Electronics je danas predstavio svoje novo mobilno sučelje, LG UX 4.0, koje će se naći u nadolazećem LG G4 pametnom telefonu krajem mjeseca. U LG-eovom medijskom priopćenju se navodi da će novo sučelje pružiti naprednije korisničko iskustvo, te će istovremeno ponuditi jednostavnost korištenja, intuitivnost, te će bolje razumjeti svakog pojedinačnog korisnika i prilagođavati se njegovim potrebama.

Između ostaloga, novo sučelje dolazi s novom Quick Shot značajkom, koja omogućuje snimanje slika dvostrukim tapkanjem tipke na stražnjoj strani mobitela, čak i kada je ekran isključen. Pored toga, tu je i unaprijeđena značajka Smart Bulletin, koja na jednoj stranici automatski prikuplja najvažnije informacije iz višestrukih aplikacija.

Kamera donosi tri korisnička moda - Simple, Basic i Manual, kako bi se mogla prilagoditi raznim tipovima "fotografa", od totalnih amatera koji žele da fotić sve prilagođava automatski nakon jednog pritiska gumba, pa sve do profesionalaca koje će veseliti mogućnost manualnog podešavanja svih parametara pomoću niza modula i opcija.

Kalendar je također poboljšan, pa vam nudi mogućnost da selektirate i organizirate pojedinačna događanja jednostavnim odvlačenjem i ubacivanjem sastanaka u datume, te će vam omogućiti korištenje uz manje tipkanja, jednostavnim dodirima i gestama.

LG kaže da će vam LG UX 4.0 prikazivati znatno personaliziranije notifikacije o vremenu, putovanju i drugim stvarima, analizirajući korisnikove dnevne rutine i rasporede putovanja (kretanja), pa će kombinirati te informacije s vašim životnim navikama. Na primjer, telefon će vam prikazati obavijesti stilu: "Vrijeme je uglavnom sunčano, te je idealno da izađete van i zaigrate malo košarke".

 

Jedan od primjera poboljšanog prilagođavanja se može vidjeti i u značajki Galerije, koja može izrađivati albume temeljene na događanjima prema lokacijama i vremenima u kojima je neka fotografija slikana. Jedna od zanimljivosti je i Ringtone ID značajka, koja automatski "komponira" jedinstveni ton zvona za svakog pozivatelja iz vaše liste omiljenih (favorite) korisnika. 

Izvor: LG