Prijenosni UPS u obliku Thorovog čekića

  • Objavljeno u Novosti
image

Među Asusovim gaming proizvodima predstavljenim na Computexu 2024 u Taipeiju odmah smo zamijetili uređaj koji izgleda poput Thorovog čekića. Kada smo vidjeli da nosi ime Mjolnir, odmah nam je bilo jasno da je to bilo namjerno.

Ukratko rečeno, radi se o prijenosnom neprekidnom izvoru napajanja (UPS-u), koji možda neće bacati munje i kršiti glave neprijatelja nordijskoga boga, ali će vam pružiti električnu energiju za samo 10 milisekundi ako ostanete bez struje, ili ćete ga moći koristiti za gamerske i poslovne aktivnosti na otvorenom, gdje nemate pristup strujnoj utičnici.

ROG Mjolnir dolazi s LFP baterijom od 768 Wh, USB Type-C brzim punjenjem do 100 W snage, Qi 2.0 bežičnim punjačem, a dodatna fora mu je odvojiva ručna svjetiljka koja se nalazi na mjestu ručke Thorovog čekića i omogućit će vam da osvijetlite prostor u kojem se nalazite.

Na njemu se nalazi i LCD zaslon koji pokazuje potrošnju energije u stvarnom vremenu i preostalu snagu vašeg sustava.

Asus kaže da će vam na računalu s GeForce RTX 4080 grafičkom karticom omogućiti 1 sat igranja nakon nestanka struje, no osigurat će vam znatno duže energiju ako ga koristite na "običnom" laptopu ili računalu čiji hardver nije tako veliki potrošač.

Pored svega ovoga, Mjolnir je kompatibilan s punjenjem putem solarnih panela pa ćete ga moći napuniti tijekom dana na sunčevom svjetlu, kako biste iza zalaska sunca mogli uživati u igranju.

Asus još nije objavio cijenu "Thorovog čekića", ali možete očekivati da neće biti mala.  

Podijeli