MSI je predstavio prvi AI gamerski monitor

  • Objavljeno u Novosti
image

Čitav ovogodišnji Computex sajam je u znaku AI tehnologije koja se nalazi na gotovo svakom prijenosnom i desktop računalu, no MSI ju je odlučio donijeti na svoj novi 32-inčni QD-OLED gaming monitor MSI MEG 321URX.

Monitor sadrži 4K UHD Quantum Dot OLED panel s preciznim bojama i gotovo trenutnim vremenom odziva karakterističnim za OLED panele, no uz to sadrži i umjetnu inteligenciju koju mu pruže MSI-jeva tehnologija pod nazivom AI Skysight.

Na primjeru ige Monster Hunter MSI navodi da AI engine monitora skenira mini-kartu u potrazi za prijetnjama u stvarnom vremenu i ističe njihovu prisutnost intuitivnim HUD-om, što znači da gleda vašu igru tijekom gejmanja.

Koristeći inteligentno prepoznavanje slike, MEG 321URX QD-OLED detektira stvari poput zdravlja vašeg lika i statusa streljiva i ažurira ih na ugrađenoj Spectrum traci (s RGB rasvjetom) u stvarnom vremenu.

Modelu umjetne inteligencije monitora možete pristupiti i, kako kažu, u potpunosti ga obučiti i uvježbati kako bi odgovarao vašim specifičnim potrebama igre.

Za podešavanje monitora ne trebate koristiti gumbe, već sve radite korištenjem miša i tipkovnice uz pomoć aplikacije Gaming Intelligence koja vam čak nudi i shortcute uz čiju pomoć možete jednostavno mijenjati postavke između svojih igara.

"Kombinacija savršenog QD-OLED panela za igranje i inteligentnih značajki poboljšat će vaše iskustvo igranja u raznim igrama. Od streljiva do zdravlja, MEG 321URX QD-OLED gaming monitor pomaže vam da ostanete svjesniji čak i tijekom intenzivne borbe", navodi MSI u svojoj objavi na Computexu.

Monitor dolazi s frekvencijom osvježavanja od 240 Hz, rezolucijom od 3840x160p i GtG Pixel odzivom od  0,03 ms.

Pored toga monitor sadrži OLED Care 2.0 značajke koje pomažu u sprječavanju burn-ina na zaslonu, što je problem karakterističan za OLED panele.

Zasad još nije poznato koliko će novi AI monitor koštati.

Podijeli