Zotac Zone je nova ručna Windows konzola

  • Objavljeno u Novosti
image

Zotac je na Computexu 2024 predstavio svoje nove grafičke kartice iz serije Ge Force RTX 40, mini PC Zbox računala i druge proizvode, ali možda najzanimljiviji uređaj koji je izložio je Zotac Zone ručna Windows konzola kojom želi konkurirati Steam Decku i Asusovom novom Rog Ally X "handheldu".

Konzola dolazi sa 7-inčnim FHD (1920 x 1080) Amoled zaslonom svjetline do 800 nita, a pokreće ju AMD Ryzen 7 884OU procesor na Zen 4 arhitekturi s AMD Radeon 780M grafikom.

Za upravljanje koristi analogne palice (gljive), a tu su i dva dvostupanjska podesiva okidača, dok se sa prednje strane nalazi još i mala trackpad površina i radijalni brojčanik za brzo podešavanje postavki i na kraju tu je i prednja kamera.

Od ostalih specifikacija konzola sadrži 16 GB LPDDR5X memorije, 512 GB ugrađene pohrane i ima podršku za M2.2 2280 SSD-ove.

Baterija od 48,5 Wh s procijenjenim vremenom rada (igranja) od 1,25 sati čini se malo slabom, jer je gotovo upola manjeg kapaciteta od one u Rog Ally X konzoli, no obzirom da je na Computexu pokazan tek prototip, moguće je da će dobiti malo veću kad stigne na tržište.

Zotac još nije objavio kada će Zotac Zone točno stići u prodaju, a nije poznata ni cijena.

Podijeli