Novi LG Magic Remote daljinski ima NFC

  • Objavljeno u Novosti
image

LG predstavlja novu inačicu svojeg softvera za pametne televizore webOS 6.0, koji će se naći na njegovim 4K i 8K televizorima za 2021. godinu. WebOS 6.0 dolazi s novim korisničkim sučeljem i moderniziranim layoutom u obliku tileova (pločica). 

Predsjednik LG Home Entertainmenta Park Hyoung-sei naziva ovo "najznačajnijom nadogradnjom operativnog sustava za LG-jeve televizore još od prvog predstavljanja webOS platforme 2014. godine.

Nadograđeni LG-jevi ThinQ AI televizori znatno poboljšavaju i korištenje glasovnih komandi pomoću Google Assistanta ili Amazon Alexe, a za sve one koji televizorom više vole upravljati na tradicionalni način stiže novi Magic Remote daljinski koji po prvi puta uključuje NFC. To omogućuje korisnicima dijeljenje sadržaja s pametnog telefona na TV i obrnuto jednostavnim klikom.

Novi web OS 6.0 donosi i značajku Magic Explorer, koja omogućuje prikaz dodatnih informacija o sadržaju koji pratite na TV-u poput podataka o glumcima, lokacijama i "objektima interesa", koji se povlače s podržanih TV kanala. Tu je i značajka Next Picks koja analizira sve što gledate kako bi vam nudila prijedloge o sadržajima koji bi vas mogli zanimati.

Zasad još nije poznato hoće li se webOS-om 6.0 moći nadograditi i starije LG-jeve televizore.