Novi Panasonicov OLED TV ima HCX Pro AI Procesor

  • Objavljeno u Novosti
image

Kako bi opstao u velikoj gužvi koja se stvorila posljednjih godina na tržištu televizora, Panasonic se okrenuo inovacijama, koje su dobrim dijelom posvećene gamerima.

Veliki elektronski gigant je predstavio upravo jedan takav flagship proizvod, OLED TV JZ2000 kojeg odlikuje HCX Pro AI procesor, čija uloga je da poboljša kvalitetu slike i donese veliki "boost" u performanse igranja na konzolama nove generacije.

Ovaj 4K televizor donosi jednu od najmanjih latencija koje možete dobiti na OLED TV-ima, što omogućuje novi način rada pod nazivom Game Mode Extreme, koji će drastično smanjiti lag, optimizirati sliku i donijeti podršku za HDMI 2.1 promjenjive frekvencije osvježavanja, kao i opcije za visoke frekvencije osvježavanja (high refresh rate).

Televizor je idealan za igranje u dnevnoj sobi, zahvaljujući podršci za HDMI Signal Power Link, koja pomaže računalima i starijim set-top boxovima u komunikaciji s uređajima opremljenim CEC-om, odnosno Consumer Electronics Control značajkom HDMI-a dizajniranom za kontrolu više uređaja povezanih HDMI-jem pomoću samo jednog daljinskog upravljača.

Kao što je očito, Panasonic se pridružuje Sonyu, Samsungu i drugim proizvođačima najnaprednijih televizora, ugradnjom procesora za umjetnu inteligenciju koji analizira i optimizira sliku bez obzira na tip sadržaja i izvor iz kojeg dolazi signal. Panasonicov HCX Pro AI procesor prepoznavanjem sadržaja automatski prilagođava sliku i zvuk, što je od posebne koristi kada osim uobičajenih zvučnika koristite prednje i bočne jedinice s podrškom za Dolby Atmos.

Panasonic ne iznosi previše detalja o značajkama samog zaslona novog TV-a, već samo kaže da koristi posebno svijetli OLED panel koji pomaže prikazu u HDR modovima koji uključuju Dolby Vision IQ i HDR10+ Adaptive. Televizor dolazi i sa softverskim poboljšanjima koja uključuju brži pristup osnovnim funkcijama podešavanja (settinzima), a tu je i podrška za dual-device Bluetooth audio. 

U ovom trenutku još nisu dostupni podaci o cijeni i početku isporuka novog TV-a, a Panasonic kaže da će televizor isporučivati u dijagonalama od 55 i 65 inča.

U svakom slučaju voljeli bismo isprobati "gaming s kauča" na novom Panasonic OLED TV JZ200 televizoru, jer nam se čini kao veliki potencijal za uživanje u igranju.