VIDEO: Acer predstavlja prvi Chromebook s novim Ryzenom

  • Objavljeno u Novosti
image

Acer na ovogodišnjem virtualnom CES-u predstavlja nove 14-inčne Spin 514 Chromebookove koji su osvježeni najnovijim mobilnim inačicama AMD-ovih procesora Ryzen 7 3700 i Ryzen 5 3500C procesorima, koji dolaze s integriranom Vega grafikom.

Osim odličnih procesora, u novim ćete Chromebookovima dobiti i učinkovitu bateriju za koju tvrde da će vam izdržati do 10 sati rada. Prijenosnici su teški 1,55 kg, a Acer kaže da su izrađeni prema vojnim standardima (MIL-STD 810H), što znači da bi trebali biti jako izdržljivi, što im ponajviše omogućuje ojačano aluminijsko kućište, kao što možete vidjeti u ovom videu.  

Spin 514 prijenosnici posjeduju 14-inčne Full HD dodirne IPS6 zaslone zaštićene Corning Gorilla Glass 3 staklom otpornim na grebanje, a mogu biti opremljeni s do 16 GB DDR4 DRAM memorije i 256 GB memorije za pohranu.

Chromebookovi dolaze s dva USB Type-C porta koji su "DisplayPort kompatibilni" i mogu se koristiti za punjenje, dva USB 3.2 Gen 1 porta (jedan od njih podržava power-off punjenje) i čitačem MicroSD kartica, a neke inačice će se isporučivati s HDMI portom, pa ćete to morati provjeriti ukoliko razmišljate o kupnji.

Nadalje, Spin 514 Chromebookovi uključuju dual mikrofone, Google Assistant integraciju, HD webcam, dual-band WiFi 5 i podršku za Bluetooth 5.0.

Prijenosnici kreću u prodaju u Americi u veljači po cijenama od 480 dolara na više, dok će se u Europi naći u ožujku s cijenom osnovnog modela od 529 eura.

Enterprise inačice Spina 514 uključuju Chrome Enterprise Upgrade nadogradnju s otključanim značajkama za poslovne namjene, a ti će modeli biti dostupni u Americi po cijenama od 570 dolara, odnosnou Europi za 799 eura na više.