VIDEO: Električni bicikl na autobahnu

image

Kaskader i adrenalinski ovisnik Sebastian "Satu" Kopke, sjeo je na električni bicikl eRockit i uputio se na njemački autobahn, jedinu autocestu u Europi na kojoj ne postoji ograničenje brzine.

Njegova vožnja je realizirana u svrhu promocije električnog bicikla eRockit koji je poseban po više stvari. Kao prvo, on može postići maksimalnu brzinu od gotovo 100 km/h što ga definitivno uvrštava u kategoriju motocikla, no posjeduje i sustav za dodavanje gasa pomoću pedala. Naime, umjesto da za povećanje brzine okrećete ručicu, morate brže okretati pedale, a ovisno o tome koliko ih brzo okrećete dobit ćete pomoć električnog motora koji će vaše napore nadograditi dodatnim "boostanjem".

Na taj način će vam električni motor od 16.000 vata omogućiti vožnju brzinom većom od 90 km/h, uz maksimalni domet 122 km, koliko omogućuje njegova 6,6 kWh litij-ionska baterija koja se do vrha napuni za 5 sati.

Vozači koji su se vozili autobahnom i gledali kako kraj njih prolazi Kopke okrećući pedale prilično su bili zbunjeni, kako što možete vidjeti u ovom videu.  

Njemački kaskader je povodom ovoga rekao da je do sada imao priliku voziti motocikle Kawasakija, Suzukija i Honde od 600 do 1000 kubika, ali da nikada nije doživio ovakvo iskustvo u kojem se miješaju aktivnost nalik bicikliranju i nevjerojatno ubrzanje. "Ovo udvostručuje zabavu", navodi Kopke.

Nama ovo nije ništa novo, jer smo imali prilike voziti Rimčev Greyp G6 koji funkcionira na sličan način i mada je nešto sporiji, jednako je zabavan za vožnju, mada nam nije palo na pamet da se odvezemo na autocestu.