VIDEO: Napravite si maskicu sa svijetlećim emocijama

image

Game Developer Tyler Glaiel koji je prilično poznat u svijetu indie igara, pa njegove naslove Closure, Bombernauts, The Basement Collection i The End is Nigh možete pronaći i kupiti na Steamu, u vrijeme "lockdowna" zbog pandemije koronavirusa odlučio si je napraviti zaštitnu masku kojom bi zabavljao ekipu s kojom komunicira videopozivima.

Ideja mu je bila napraviti masku s LED-icama koja se aktivira glasom i prilikom govora prikazuje različite emocije, crteže i oblike, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Mada je tu masku napravio isključivo zbog dosade, njegov video koji je objavio na Twitteru, postao je viralan, pa je počeo dobivati upite iz čitavog svijeta može li se njegova maska kupiti.

Obzirom da nema namjeru započeti serijsku proizvodnju maski jer mu je ipak draže razvijati igre, odlučio je svima omogućiti da si sami naprave masku prema detaljnim uputama koje je objavio na portalu medium.com.

Ukoliko i sami želite izraditi ovakvu masku zbog očekivanja drugog vala, ili si je želite napraviti za maskembal, trebat ćete nabaviti komponente u vrijednosti od nekih 250 kuna i lemilicu te se pozabaviti malo elektronikom i programiranjem.

Što se komponenti tiče, najvažnije vam je nabaviti 8x8 LED mrežu (po mogućnosti savitljivu), Arduino Nano mikrokontroler, elektretni mikrofon, punjivu bateriju od 9V, konvereter iz 9 u 5V, otpornik od 330 Oma, nešto žice i tkanine (po mogućnosti vatrootporne) i potom slijedite detaljne upute na ovoj poveznici.

Kada si napravite maskicu, pošaljite nam video da vidimo što može prikazivati.