VIDEO: Planetary Computer za očuvanje bioraznolikosti

  • Objavljeno u Svijet
image

Microsoft je pokrenuo inicijativu pod nazivom "Planetary Computer", koja se ne odnosi na neko superračunalo za upravljanje planetom, već joj je cilj prikupljati podatke i procesirati ih pomoću umjetne inteligencije i strojnog učenja, prikupljati satelitske snimke, biološke podatke i podatke o stanju okoliša, koje će isporučivati javnom i privatnom sektoru, partnerima i svojim klijentima.

Planetary Computer je ekstenzija projekta "AI for Earth", koji alate umjetne inteligencije stavlja u ruke partnera koji rade na područjima zaštite oceana, divljine, šumarstva i poljoprivrede, razvija se u suradnji s tvrtkom Esri, koja je tržišni lider na području geografskog informacijskog softvera

Pored toga Microsoft planira osigurati investicije za razna područja poput klasificiranja biljnih i životinjskih vrsta, kartografije i podataka o korištenju zemljišta.

Grupa će surađivati s mrežom Group on Earth Observations Biodiversity Observation Network, kojoj će dodijeliti sredstva u visini od milijun dolara.

Organizacija će pomnije nadzirati biološku raznolikost Zemlje i stvoriti mjerenja koja su dovoljno točna da ih mogu koristiti istraživači i čuvari prirode, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Microsoft se nada da će ovim povećati digitalne resurse s više podataka koje mogu iskoristiti treće strane za očuvanje okoliša i divljih životinja.

U skladu s tim, okvir koji se koristi u ovom projektu mogao bi se primjenjivati ​​na više područja koja izlaze iz okvira brige o okolišu.

Više informacija potražite na ovoj poveznici.