Kids tab za aplikacije odobrene od učitelja

  • Objavljeno u Svijet
image

Obzirom na brojnu djecu koja je o ovo doba ostala kod kuće i provodi vrijeme korištenjem aplikacija telefona za zabavu, Google je odlučio u Google Play trgovinu dodati novu rubriku "Kids tab" i oznaku "teacher approved", kako bi roditeljima pomogao u izboru aplikacija koje su primjerene djeci raznih uzrasta i onih koje su odobrili učitelji.

Svaka aplikacija je rangirana prema različitim čimbenicima, poput oznake preporučene dobi, kvaliteti i vrsti, a roditelji mogu vrlo brzo pregledati ta rangiranja prije preuzimanja aplikacija.

Što se tiče oznake "teachers approved", ona će se naći i na aplikacijama izvan Kids taba i označavat će aplikacije koje su ocijenili edukatori. Google je na tome radio u suradnji sa stručnjacima za obrazovanje iz raznih edukacijskih institucija, poput Harvard Graduate School of Education i Georgetown University.

U ovom trenutku novu rubriku i novu "značkicu" mogu vidjeti samo korisnici iz SAD-a, ali Google ju uskoro namjerava proširiti globalno, pa ćete se morati malo strpjeti dok se ne pojavi među izbornicima na naslovnici Google Play aplikacije na vašem Android telefonu.