VIDEO: Autor zabranjene igre poziva na njezino piratiziranje

  • Objavljeno u Svijet
image

Australsko državno tijelo Australian Classification Board koje klasificira video igre, zabranilo je prodaju igre Hotline Miami 2: Wrong Number u toj zemlji, zbog, kako kažu, "vizualnog prikaza seksualnog nasilja u uvodnoj sceni", gdje je žena navodno silovana u sredini scene ubojstva.

Igru su zbog toga svrstali u kategoriju računalnih igara koje "otvoreno prikazuju, izražavaju ili se na neki drugi način bave pitanjima seksa, zlouporabe droga, ovisnošću, kriminalom, okrutnošću, nasiljem i odvratnim zbivanjima na takav način da se vrijeđaju standardi morala i pristojnosti".

Developer igre Devolver Digital kaže kako se neće pokušati pravno boriti protiv te odluke, no smatra da je australska organizacija u potpunosti krivo protumačila problematične scene u igri, a pored toga, igračima se nudi mogućnost da izaberu "mekšu" inačicu, u kojoj se seksualno nasilje ne prikazuje u bilo kojoj formi. 

Za razliku od sličnih slučajeva, gdje su developeri nakon slične presude australskih vlasti, redizajnirali igre za to tržište, Devolver Digital kaže kako to neće učiniti. Pored toga, Jonatan Söderström, švedski dizajner iz Devolver Digitala fanovima je poručio: "Ako ovo završi na taj način da igra ne bude izdana u Australiji, piratizirajte ju".

Australija je od 2013. godine zabranila tri naslova - State of Decay, Saints Row 4 i South Park: The Stick of Truth, nakon čega su ih developeri editirali, pa su zadovoljili cenzuru i dobili zeleno svjetlo za distrubuciju.

Izvori: MashableDevolver Digital

Read more http://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/VIDEO-Autor-zabranjene-igre-poziva-na-njezino-piratiziranje