Droneovi švercaju drogu iz Meksika

  • Objavljeno u Svijet
image

Na parkiralištu jednog meksičkog trgovačkog centra u blizini granice Kalifornije, ovih se dana srušio mali quadcopter koji je umjesto kamere nosio paketiće kristalnog metamfetamina (meta).

Drone se srušio vjerojatno zbog prevelikog tereta, jer ga je neki narkoboss opteretio s čak 6 paketića meta, a vlasti s meksičke i američke strane sada istražuju tko ga je poslao i kome je bio upućen.

Ovaj slučaj prikazuje još jednu mogućnost korištenja malih bespilotnih letjelica u dostavi "specijalnih pošiljki", no ovog puta se radi o operacijama nekog meksičkog narkokartela, a ne Amazona.

Policija Tijuane je ujedno izjavila da ovo nije bio prvi slučaj da je otkriven drone koji šverca drogu, jer su takve slučajeve već bilježili, a pitanje je koliko je letjelica uspješno dostavilo drogu preko granice, jer mnoge zasigurno nisu otkrivene. 

Slilčna stvar se dogodila i u Sjevernoj Karolini prošle godine, kada je otkriven drone koji je prenosio marihuanu, mobitele i cigarete uznicima državnog zatvora, pa je jasno da kriminalci također prate tehnologiju. 

Izvor: Endgadget

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/Droneovi-svercaju-drogu-iz-Meksika