VIDEO: Aplikacija Manything ulovila provalnika

  • Objavljeno u Svijet
image

Ako posjedujete stariji funkcionalni iPhone ili iPad koji ne koristite, možete ga pretvoriti u nadzornu kameru za vaš dom pomoću besplatne aplikacije Manything. Ta će vam aplikacija omogućiti da u svakom trenutku zavirite što se zbiva u prostoru koji nadzirete, a ako se nešto dogodi dok ste odsutni, iz video snimke koja se pohranjuje u servis u oblaku, moći ćete zaviriti do 30 dana unatrag.

Ovih je dana aplikacija na najbolji način pokazala svoju učinkovitost, kada ju je jedna korisnica koristila za nadzor svojeg psa, da bi otkrila kako se u njenom domu pojavio provalnik.

Obzirom da je u kući imala kućnog ljubimca, korisnica nije ni sanjala da bi jednog dana mogla postati žrtvom provale, no kao što možete vidjeti u videu dolje, provalnik je za njega pripremio ukusne zalogaje, pa ga je hranio i igrao se s njim dok je istovremeno "operirao" po stanu.

Zahvaljujući toj snimci policija je uhvatila provalnika, a tvrtka Manything može biti ponosna jer je dokazala da njihov sustav savršeno funkcionira. Mada aplikacija za sada radi samo s iOS uređajima, Manything ju planira oko Uskrsa ove godine izdati i za Android OS.  Besplatna inačica aplikacije omogućuje korištenje jedne kamere iPhonea ili iPada, uz 12 sati snimanja i pohrane videa u oblaku, dok će vam plaćena verzija za nekih 130 kuna mjesečno, omogućiti korištenje neograničene količine kamera i pohranu 30 dana videa. 

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/VIDEO-Aplikacija-Manything-ulovila-provalnika