Tesla Motors predstavlja novi proizvod koji nije auto

  • Objavljeno u Svijet
image

Tvrtka Tesla Motors, 30. travnja ove godine, predstaviti će potpuno novu liniju proizvoda, a neće se raditi o autu. To je upravo objavio osnivač i šef tvrtke Elon Musk na svojem Twitter profilu.

Obzirom da je Musk nedavno najavljivao predstavljanje baterijskog sustava za kuću, jedna od pretpostavki je da se upravo radi o tome. U osnovi bi to bio baterijski paket nalik onima kakvi se nalaze u automobilima Tesla Motorsa, te bi vam mogao služiti kao pričuva u slučaju gubitke električne energije, ili za konvertiranje i pohranu struje dobivene iz izvora obnovljive energije, poput one dobivene od krovnih sunčevih ploča ili vjetroturbina. Taj bi paket trebao biti znatno učinkovitiji od svih postojećih koji se nalaze na tržištu, a obzirom na ugled koji ima Elon Musk, gotovo da i ne trebamo sumnjati da će doista i biti tako.

Novi proizvod Tesla Motorsa bi dakako mogao biti i nekakav električni motocikl ili e-bicikl, dok neki mediji spekuliraju da bi se moglo raditi i o automobilu-podmornici nalik na onu iz filmova o Jamesu Bondu, obzirom da je Musk svojeveremeno dao ogroman novac na jednoj aukciji za kupnju rekvizita iz filma, no nekako ne vjerujemo da je riječ o tome. 

I na kraju, postoji mogućnost da će Musk predstaviti pametni autonomni auto, što i ne bi bilo prevelika senzacija, jer je poznato da Tesla Motors već dugo vremena radi na tome, pa nam ostaje još jedina mogućnost da se radi o letećem autu ili nekom drugom tipu električne letjelice.

Čime nas je to Musk tako jako zaintrigirao da smo počeli ovako opako fantazirati, saznat ćemo ubrzo.

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/Tesla-Motors-predstavlja-novi-proizvod-koji-nije-auto

Podijeli