Neizdani Sonyevi filmovi stižu na piratsko tržište

  • Objavljeno u Svijet
image

Tijekom prošlog tjedna hakerska grupa pod nazivom G.O.P. (Guardians of Peace), objavila je da je izvršila veliki upad u sustave Sony Picturesa, te je navela kako je pokupila i "screener" filmove visoke kvalitete i omogućila ih za preuzimanje putem "seedova" koji će se uskoro naći na piratskim stranicama.

Mada za sada još nema dokaza da se najnoviji Sonyevi filmovi doista nalaze na piratskom tržištu, hakeri tvrde da se među pokradenim filmovima nalaze naslovi Annie, Fury, Mr. Turner i Still Alice. Obzirom da neki među njima još nisu počeli igrati u kinima, ako se doista pojave na Torrentima, ovo će biti jedan od najvećih hakerskih udaraca na filmsku industriju.

Osoba koja se predstavlja kao "šef" G.O.P. grupe, kaže da će se na webu uskoro naći "manje od 100 terabajta podataka" Sony Picturesa.

Iskreno rečeno, nije nam jasno da se ovakvi materijali drže na sustavima kojima se može pristupiti putem interneta, no to nije nemoguće, jer vjerujemo da su redatelji, producenti i montažeri naučili "raditi kod kuće", pa žele imati pristup svojem radu gdje god se nalazili, a brigu oko zaštite podataka prepuštaju "nekom drugom" tko je očito gadno zaribao. 

Izvori: TorrentFreak, Hollywood Reporter

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/Neizdani-Sonyevi-filmovi-stizu-na-piratsko-trziste

Podijeli