Krađa kartica pomoću iPod nano playera

  • Objavljeno u Svijet
image

Na Twitter profilu policije Manchestera, objavljene su slike na kojima se može vidjeti jednu od novijih metoda kojom su nepoznati počinitelji pokušali krasti kartice na bankomatima i potom ih iskoristiti za krađu novca s računa.

Za fizičku krađu kartica lopovi su napravili lažni umetak koji se postavlja u utor u koji ubacujete kartice. Kada bankomat izbacuje karticu ona završi u pretincu tog lažnog utora, pa korisnik može pomisliti da ju je bankomat "progutao", a kada ode, kriminalci izvuku utor zajedno s karticom, te odu na neki drugi bankomat podizati novac.

Drugi dio sustava se temelji na iPod nano medijskom playeru, odnosno modelu koji posjeduje kameru, te se učvršćuje običnom ljepljivom trakom na bankomat i služi za snimanje unosa PIN-a.

Na taj način kriminalci su vam u prilici ukrasti karticu i otkriti broj PIN-a, pa ćete se loše provesti ako vas uspiju prevariti. Kao što na svojem Twitter profilu piše policija, već se na samim slikama može vidjeti da ovo ne djeluje previše uvjerljivo i sofisticirano, te ne navode jesu li kriminalci uspjeli koga prevariti. Kažu kako žele samo pokazati kakve sve ideje padaju na pamet lopovima.

Iskreno rečeno, imamo dojam da bismo morali biti jako pijani da nasjednemo na ovu foru, no možda ćemo drugi puta pogledati bankomat malo bolje, pa na taj način dođemo do iPod nano medijskog playera.  

Izvor: Greater Manchester Police [Twitter]

Read more http://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/Krada-kartica-pomocu-iPod-nano-playera