I YouTube radi na interaktivnim TV filmovima

  • Objavljeno u Svijet
image

Moramo priznati da nas osobno nije previše oduševio interaktivni film Black Mirror: Bandersnatch na Netflixu, koji vam omogućuje da svojim daljinskim upravljačem vodite radnju, pa se iz klasičnog gledatelja pretvarate u neku vrstu "redatelja", iako su sve alternativne scene unaprijed snimljene.

Kao ideja i eksperiment Bandersnatch nam je bio jako zanimljiv, no nakon gledanja, odnosno višestrukog mijenjanja tijeka radnje došli smo do zaključka da na taj način ne bismo voljeli gledati druge filmove jer bi nam interakcija predstavljala preveliku tlaku. Stoga bismo više voljeli da interaktivnost ostane rezervirana za video igre, jer bi po nama gledanje filmova i TV-a trebalo biti opuštajući a ne "akcijski" doživljaj.

YouTube se očito ne bi složio s nama, jer je jedan visoki čelnik popularne video platforme, Ben Relles, u razgovoru za Bloomberg potvrdio da rade upravo na takvim emisijama i filmovima, pa su čak osnovali i posebnu diviziju koja će se baviti razvojem tog video formata.

Čini nam se da bi posebno moglo biti zanimljivo ako će YouTube omogućiti alate za izradu interaktivnih filmova svim korisnicima, kako bismo i sami mogli raditi kućne uratke u kojima će radnja ići u raznim smjerovima, što bi mogli biti jako zabavno, ali i katastrofalno dosadno ako će to raditi svakakvi diletanti.

Podijeli