Adele i Foo Fightersi dominirali Grammyem

  • Objavljeno u Svijet
image

Mada je ovogodišnja dodjela glazbenih nagrada Grammy protekla u sjeni tragične smrti Whitney Houston, koju je njezina frizerka pronašla mrtvu u kadi hotelske sobe, glazbena industrija je održala 54. dodjelu Grammya na kojoj je dominirala 23-godišnja pjevačica Adele, postigavši punih šest "pogodaka", odnosno osvojivši šest kipića zlatnih gramofona od 6 nominacija.

Grammye za najbolji album godine i najbolji vokalni pop album je osvojio njezin album "21", a pjesma Rolling In The Deep je proglašena najboljim singlom godine. Pored toga, Adele je osvojila i Grammye za pjesmu godine, najbolji kratki glazbeni spot, dok joj je pjesma Someone Like You proglašena najboljom pop izvedbom.

Adele je omogućila dobivanje Grammya i svojem producentu Paulu Epworthu za produkciju u kategorijama singla godina, albuma godine, te producenta godine.

Zlatnih gramofona nije usfalilo ni dečkima iz banda Foo Fighters, koji su bili nominirani u 7 kategorija, a kući nose 5 Grammya, za najbolji rock album godine (Wasting Light), za najbolju rock izvedbu i rock pjesmu (Walk), za najbolju hard rock/metal izvedbu (White Limo), te za najbolji dugi glazbeni spot (Back and Forth).

Mada je svečanost dodjele ovogodišnjih nagrada u cijelosti je bila posvećena preminuloj Whitney Houston, nije zaboravljena ni prerano preminula Amy Winehouse, kojoj je posthumno dodijeljen Grammy za najbolji duet (Boddy and Soul), koji je izvela zajedno s Tonyjem Bennettom, a on je osvojio i Grammya za najbolji tradicionalni album godine (Dueti II).

Podijeli