Uhićeni glavni ubojice srpske mafije

  • Objavljeno u Svijet
image

Španjolska policija je srpskom MUP-u poslala obavijest o uhićenju šefa takozvanog zemunskog klana Luke Bojovića, Vladimira Milisavljevića poznatog pod nadimkom Vlada Budala, Siniše Petrića zvanog Zenica i Vladimira Mijanovića Zube.

Ravnatelj srpske policije Milorad Veljović izjavio je srpskim medijima kako će tijekom dana sa španjolskim kolegama razmijeniti otiske prstiju, fotografije i druge dokumente kako bi se potvrdio identitet svih uhićenih, a potom će započeti proces izručenja srpskim vlastima.

Bojovića se tereti zbog više kaznenih djela, poput ubojstva Branka Jeftovića, te pokušaja ubojstva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine, a pobjegao je nakon uhićenja Sretka Kalinića u Hrvatskoj 2010., osumnjičenog za sudjelovanje u ubojstvu srpskog premijera Zorana Đinđića.

Vlada Budala je zbog sudjelovanja u ubojstvu srpskog premijera u odsutnosti osuđen na 40 godina zatvora, Siniša Petrić Zenica (bivši pripadnik Arkanove "Srpske dobrovoljačke garde" i član zloglasne grupe Marinka Magde, koji je devedesetih osuđen na smrtnu kaznu, a tada po jednoj verziji, pobjegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, a prema drugoj JSO ga je izveo iz zatvora "Dubrava" kod Istoka na Kosovu 1999. godine), bio je glavni ubojica zemunskog klana, a Bojovićevog kuma Vladimira Mijanovića Zubu se također dovodi u vezu s nekim ubojstvima i pokušajima ubojstva u Srbiji.

Španjolska policija je priopćila kako su ovu četvorku uhitili 9. veljače u jednom restoranu u Valenciji, a kod sebe su imali litavske putovnice.

Podijeli