Prvi hrvatski studij biomedicinskog inženjerstva

image

Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER) i Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB) uvode prvi združeni sveučilišni diplomski studij „Biomedicinsko inženjerstvo“ u Hrvatskoj. Nositelj studija je FER, a u izvođenju programa sudjelovat će i nastavnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (MEF). 

S uvođenjem novog studija studenti u Hrvatskoj prvi put će moći steći kvalifikaciju “magistar inženjer/magistra inženjerka biomedicinskog inženjerstva”, s pripadajućim stručnim nazivom “mag. ing. biomeding.” Pokretanje prvog diplomskog studija biomedicinskog inženjerstva u Hrvatskoj predstavlja važan korak prema odgovoru na suvremene izazove u zdravstvenom sustavu, poglavito u kontekstu starenja društva i rastućih troškova liječenja u EU i u svijetu. 

Prva generacija bit će upisana u akademskoj godini 2024./2025., a upisna kvota na ljetnom roku iznosi 30 studenata. Magistri inženjeri zapošljavat će se u poduzećima koja se bave razvojem, prodajom i podrškom biomedicinskim proizvodima te u privatnim i javnim zdravstvenim institucijama

Studijski program traje dvije godine, a završava stjecanjem 120 ECTS bodova te izradom i obranom diplomskog rada. Konkurentan je odgovarajućim studijima drugih svjetskih sveučilišta. 

Podijeli