Revolucionarni film pruža noćni vid običnim naočalama

image

Sustav koji dolazi u obliku ultra tankog filma i može se nanijeti izravno na naočale da bi djelovao kao filtar , a potreban mu je samo jednostavan laser za pretvaranje infracrvene svjetlosti u sliku koju korisnik može vidjeti.

Revolucionarni film istraživača zasnovan je na nanokristalnoj tehnologiji na kojoj rade već niz godina. Te su sitne čestice stotine puta tanje od ljudske kose i pretvaraju dolazne fotone iz infracrvene svjetlosti u fotone više energije u vidljivom spektru .

2016. godine tim...

(1 Glasaj)

Bungie započinje prodaju službenog Destiny tostera

image

Ako ste si nabavili Xbox Mini Fridge hladnjak koji je lansirao Microsoft, možda bi bilo vrijeme za novi korisni tematski kuhinjski aparat.

Poznati američki game developer Bungie priprema lansiranje svojeg tostera na temu igre Destiny , koji će vam omogućiti da pečete šnite kruha i na njih "urezujete" Tricorn grb, a uz njega ćete dobiti i praktični Destiny spremnik u koji ćete moći stavljati svoje gotove tostirane sendviče.

Toster se može prednaručiti po cijeni od 85 dolara ( 532 kn...

(1 Glasaj)

Sony traži PS5 beta testere

image

Sony je nedavno izdao ažuriranje firmarea PS5 konzole koje poboljšava opću stabilnost sustava i rad DualSense kontrolera, no do kraja godine planira izdati "pravu" veliku nadogradnju koja bi još više trebala poboljšati korisničko iskustvo. Mada ne govore o čemu će se konkretno raditi, između ostaloga očekujemo podršku za 1440p rezoluciju, kao i podršku za novi PSVR 2 headset (ili kako će se već zvati), koji bi trebao stići na tržište krajem godine.

Sony kaže da će svi oni koji upadnu...

(1 Glasaj)

U potrazi za najboljim gaming mišem

image

Miš kao periferija mnogima neće puno značiti, no ako računalo koristite za zadatke gdje je bitna njegova preciznost, brzo ćete naići na lavinu ponuda koja se jednako brzo i razvija. Dugo je izbor bio odlučiti se primarno između žičanog ili bežičnog miša. Cilj mnogih je svesti količinu kablova na minimum, te se stoga često preferira bežična periferija s kojom se lagano možete micati bez straha da ćete za sobom povući ostatak stroja ili laptop.

I dok uredski miševi nemaju visoku...

(1 Glasaj)

VIDI X u hrvatskim školama u rukama 5000 učenika!

image

VIDI-X mikroračunalo stiglo je u prvih dvanaest hrvatskih škola. Razvojna pločica i mikroračunalo u jednom uređaju kao KIT za slaganje s touch LCD ekranom, opremljeno mikrofonom i zvučnikom, zatim InfraRed, Wi-Fi i BT komunikacijom, ESP32 dvojezgrenim procesorom, a uz nekoliko zanimljivih senzora i utor za dodatno proširenje, nastavnicima i edukatorima će uvelike olakšati rad u STEM području. Inicijativa „ Sanjaj i ostvari “ krenula je 2020. godine u ambiciozan projekt kojem je cilj poboljšati mogućnosti i prilike za učenike koji...

(1 Glasaj)

U ITER stigao magnet jači od Zemljinog magnetskog polja

image

Budući najveći svjetski i najnapredniji eksperimentalni tokamak nuklearni fuzijski reaktor koji se gradi u mjestu Cadarache na jugu Francuske , uskoro će dobiti najjači magnet na svijetu, čija snaga je za čak 280.000 puta jača od magnetskog polja Zemlje .

Magnet, odnosno solenoid koji će se naći u srcu ITER reaktora isporučen je u dijelovima a kada će ga kompletirati biti će veličine od 18 x 4,2 metra i težine oko 1.000 tona . Zbog magnetskog polja jačine 13 T...

(1 Glasaj)

VIDEO: Kina lansirala astronaute na svoju svemirsku postaju

image

Kineska svemirska postaja Tianhe , dobiva prva tri stanovnika koji pristižu Shenzou-12 letjelicom koju je u svemir dovela Long March-2F raketa, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Ovo je prva kineska misija s ljudskom posadom u posljednjih 5 godina, a ako vam to nešto znači, imena novih astronauta su Nie Haisheng , Liu Boming i Tang Hongbo , koji će na svemirskoj postaji provesti 3 mjeseca u testiranju sustava i šetnjama svemirom.

U svemirskoj postaji Tianhe bit će im...

(1 Glasaj)

VIDEO: Windows 11 donosi mnoštvo promjena

image

U trenutku dok Microsoft samo podiže hype korisnika indirektnim teaserima koji upućuju da je u izradi novi operativni sustav Windows 11 , koji će službeno biti predstavljen 24. lipnja ove godine (navodno), na internetu su se pojavili prvi neslužbeni materijali koje donose dežurni " leakeri ".

Po nama je najnovije iznenađenje u tome što će se novi Microsoftov OS doista zvati Windows 11, što znači da u vodu padaju sve bivše izjave glavonja iz Redmonda koji su se zaklinjali da...

(1 Glasaj)