PayPalom ćete moći plaćati i na Amazonu

image

Ebay je u četvrtak, 8. travnja potvrdio odvajanje od PayPala, odnosno raskidanje ugovora o ekskluzivi koji je na snazi od 2002. godine kada je eBay za 1,5 milijardi dolara kupio PayPal. Prema tom ugovoru PayPalom se do sada nije moglo kupovati na konkurentskim platformama za internetsku trgovinu poput Amazona i Alibabe, što bi se vrlo skoro moglo promijeniti.

Ebay naime navodi da "PayPal sada može raditi sa svim platformama za internetsku kupovinu, dok eBay može ponuditi svojim kupcima alternativne načine plaćanja".

Njihov novi ugovor jedino određuje PayPalu da u narednih pet godinu ne smije pokrenuti vlastitu platformu za internetsku trgovinu, dok eBay neće smjeti razviti vlastiti oblik plaćanja.

PayPalov šef (CEO) Dan Schulman je izjavio da će im eBay i dalje ostati najveći klijent, ali da će postati i "neutralna treća strana" za svoje trgovačke i prodajne partnere preko čijih je platformi moguće korištenje PayPala.

Promjene u jednoj od najvećih suradnji na području internetske trgovine išle su ukorak s promjenama u vladajućim strukturama obje kompanije. Tako će trenutni eBayov CEO John Donahoe napustiti to mjesto i prijeći u upravni odbor PayPala, dok će osnivač eBaya Pierre Omidyar prijeći na poziciju savjetnika u odborima eBaya i PayPala. 

Izvor: IT Biz Crunch

Read more https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/PayPalom-cete-moci-placati-i-na-Amazonu

Podijeli