TVZ Mc2 natjecanje: timovi stali pred mentore

image

U ZIP-u (Zagrebačkom inkubatoru poduzetništva), jednom od partnera ovogodišnjeg studentskog natjecanja u izradi mobilnih aplikacija: TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2) natjecatelji su se susreli s tvrtkama - partnerima kako bi se izborili za podršku u završnom periodu natjecanja. Više od pedeset studenata iz 16 od 27 prijavljenih timova odlučilo je stati pred zainteresirane partnere natjecanja i samo u 90 sekundi pokazati do kuda su stigli u razvoju aplikacije na ovogodišnju temu Tehnologijom do utopije - moderna rješenja za društvene probleme. 

"ZIP je s veseljem ugostio studente i omogućio im kratak i intenzivan susret sa zainteresiranim poslodavcima u maniri pravog Pitching for Mentorship susreta iz kojeg  iskusni poslodavci lako mogu prepoznati pravu ideju, talent ili oboje te tako prigrliti i podržati savjetima ili mentoriranjem studente do samog kraja natjecanja" - izjavio je, jedan od osnivača ZIP-a, Mihovil Barančić.

Dekanica Tehničkog Veleučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Slavica Ćosović-Bajić pozdravila je svoje studente, kao i partnere natjecanja, ugledne hrvatske IT tvrtke te je istaknula: "Impresionirana sam kvalitetom radova i brojnošću naših studenta, koji su sve ovo učinili u svoje slobodno vrijeme. Podržavam ambicije svojih studenata te zahvaljujem poslodavcima koji svojim aktivnim doprinosom u ovom natjecanju čine naše studente boljim i konkurentnijim na tržištu rada".

Puni smisao Pitching for Mentorship druženja postignut je nakon službenog predstavljanja svih 16 timova u dvosatnom druženju studenata i vodećih ljudi iz tvrtki Citus, IN2, Infinum, Minus5, Mobendo, SPAN, Trilix te inkubatora RaZa i ZIP. I jedni i drugi su vrlo zadovoljni današnjim susretom, a tko će osvojiti prestižne nagrade i biti proglašen pobjednicima natjecanja odlučit će opet poslodavci-partneri natjecanja neposrednim glasovanjem na finalnom predstavljanju u srijedu 13. svibnja, u prostorijama HGK, Nova cesta 7/II.

TVZ Mobile Challenge Cup (TVZ Mc2) natjecanje.tvz.hr u organizaciji Studentskog zbora TVZ-a sa 252 registrirana sudionika je najveće hrvatsko studentsko natjecanje u izradi mobilnih aplikacija kojem je cilj spojiti znanje i praksu, te povezati ambiciozne studente Tehničkog veleučilišta u Zagrebu s najboljim hrvatskim tvrtkama. Tema ovogodišnjeg natjecanja je Tehnologijom do utopije - moderna rješenja za društvene probleme a natjecatelji imaju šest tjedana kako bi predstavili svoja rješenja. Prijavljeno je 27 timova.

PR

Read more https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/TVZ-Mc2-natjecanje-timovi-stali-pred-mentore