Konica Minolta: European Leadership Campus 2019

image

Činjenicu da je digitalna transformacija obuhvatila čitavo naše društvo i promijenila naša radna mjesta i način na koji koristimo usluge, najbolje je oslikalo okupljanje  European Leadership Campus 2019 u Kopenhagenu (ELC), na koje je Konica Minolta osim svojih retail partnera pozvala i nas predstavnike medija kako bi nam predstavila svoje nove proizvode, rješenja i usluge.

Glavna misao ‘Rethink your scope’ navodila je sudionike ELC-a na razmišljanje o izazovima i mogućnostima koje digitalna transformacija donosi njima i njihovim kupcima s posebnim fokusom na Konica Minolta “sve-u-jedan” rješenje Workplace Hub za povezani radni prostor koji tvrtkama olakšava i pojednostavljuje čitavu IT infrastrukturu.

Preispitivanjem osnovne prirode posla, Konica Minolta je razvila rješenje koje objedinjuje  njezinu viziju spajanja ljudi, prostora i uređaja u jednu cjelinu, a svojim retail partnerima iz 50 zemalja Europe, središnje Azije, Afrike i bliskog Istoka je demonstrirala kako  da tu transformaciju dovedu do svojih kupaca. 

Program ELC-a je uključio izlaganja Shoeia Yamanae, predsjednika i CEO-a Konice Minolte, koji je govorio o globalnoj perspektivi tvrtke i Keijija Okamota, predsjednika poslovanja Konice Minolte u Europi, koji je govorio o strategiji distribucijskih kanala za EMEA regiju.

Partneri su također bili upoznati s drugim najnovijim proizvodima, rješenjima i servisima Konice Minolte, a kao dodatak Worplace Hubu mogli su vidjeti najnovije inovacije i naučiti mnogo o novim uredskim proizvodima i rješenjima za sigurne i učinkovite poslovne procese i document management.

Workplace Hub

Kao što smo rekli, glavna priča cijelog događanja je ideja integriranih rješenja, a Workplace Hub glavni je primjer takvog uređaja. Izgleda poput klasičnog uredskog prostora za skeniranje i ispis, ali u stvarnosti njegova je funkcionalnost puno šira: to je poslužitelj s prijenosom podataka u cloud, dvije neovisne Wi-Fi točke s postavkama brzine, ugrađenom komunikacijskom zaštitom, pametnim slanjem dokumenata (na primjer, sortiranje dokumenata u odabrane poštanske sandučiće prema njihovim meta podacima) i ispisom na kartice zaposlenika. I tek tada klasični skener i pisač. Uređaj uistinu jest centralizirano IoT rješenje za umreženo radno okruženje i donosi tvrtkama jednostavniju informatičku infrastrukturu.

Dennis Curry, tehnički direktor europskog predstavništva Konice Minolte, napomenuo je da ne treba nabrajati pojedinačne funkcije Workplace Huba, već gledati njihovu cjelinu. Za mali ured sada je dovoljno dodijeliti kvadratni metar za zadovoljenje svih tehničkih potreba. To se uklapa u koncept Konica Minolte spajanja prostora, uređaja i ljudi. 

Tiskarski proizvodi

ELC 2019 predstavio nam je i nove strojeve Konice Minolte za tiskarsku industriju: na jednu stranu stavljamo hrpu papira, a s druge strane na izlazu, nakon prolaska kroz mnoge faze (tiskanje, sušenje, preklapanje stranica), dobivamo gotove brošure - šarene i već presavijene. Još jedan zanimljivi proizvod koji je tvrtka predstavila je pametni skener papira koji automatski radi interaktivnu elektroničku kopiju dokumenta. Ideja je da se digitalna slika, odnosno kopija, može odmah uređivati što uključuje uređivanje teksta, prijenos drag’n’drop te ostale mogućnosti . Ovaj uređaj trebao bi osigurati glatki prijelaz s papirnog na elektronski, što sve govori o tome da Konica Minolta uz proizvode i rješenja poput Worplace Huba koji transformira čitavo poslovanje tvrtki, ujedno transformira i čitavo svoje poslovanje prema pametnom i digitalnom. 

Rekapitulacija

Moramo priznati da je ELC 2019. bio jedno od najzanimljivijih poslovnih događanja kojima smo nazočili u posljednje vrijeme jer nije bio koncipiran kao klasični ‘biznis event’, već je više podsjećao na neki veliki tehnološki sajam. Od izlaganja čelnika Konice Minolte, demonstracija novih tehnologija i inovacija pa sve do predstavljanja novih proizvoda i usluga iz domena uredskih uređaja, profesionalnog tiska, hardvera i softvera, sve je bilo podređeno retail partnerima, ali s velikim naglaskom na krajnje korisnike koji će od proizvoda i usluga Konice Minolte imati najveće koristi u svojem radu i poslovanju.

Na ELC-u je osim “službenog programa” bilo i puno druženja i zabave, a Konica Minolta je između ostaloga posjetiteljima poklonila koncert odličnog švedskog garage banda Mando Diao. Nama je ELC opravdao sva očekivanja pa i više od toga.