Interaktivna kocka pobjednik eSTUDENTovog natjecanja

image

U završnici Smartup edukativnog natjecanja u organizaciji udruge eSTUDENT, 10 najboljih timova (od preko 30 ukupno prijavljenih), prezentiralo je svoje inovativne proizvode i usluge među uvaženim poduzetnicima i investitorima okupljenima u obliku žirija.

Pobjednicima natjecanja proglašen je tim Smart Lumies koji je nagrađen novčanom nagradom u iznosu 12.000 kuna. Pobjednička poduzetnička ideja odnosi se na inovativne edukativne kocke namijenjene djeci, s ciljem stjecanja znanja o bojama, zvukovima, zakonima fizike i sl., uz mogućnost praćenja napretka djeteta pomoću aplikacije.

Drugoplasirani tim naziva Include razvio je prototip pametne klupe koja kroz hotspot područje i mogućnost punjenja omogućava rad na otvorenom, dok je trećeplasirani tim MyBeeLine ponudio softversko rješenje za podizanje poslovanja pčelara na viši nivo kroz mogućnost nadzora i donošenje boljih odluka. Drugoplasirani i trećeplasirani su nagrađeni novčanim nagradama u iznosu 9.000, odnosno 6.000 kn, a svi timovi planiraju osvojene novčane nagrade iskoristiti za daljnji razvoj i realizaciju svoje ideje.

Natjecatelji su ponudili prototipe inovativnih proizvoda, a obzirom na njihov veliki tržišni potencijal, vjerujemo da uskoro možemo očekivati njihovu pojavu i na tržištu. Predstavnici gospodarske i startup zajednice istaknuli su važnost ovog projekta u poticanju poduzetničkog načina razmišljanja u studentskoj populaciji, kao i razvoj poduzetništva i gospodarstva u cjelini.