BlackBerry otpušta ljude uoči akvizicije

image

Nedavno smo pisali o zasad nepotvrđenoj informaciji koja ukazuje da Microsoft sada ozbiljnije nego ikada prije razmišlja o akviziciji BlackBerrya, a u glasinama se spominje da su za kupnju posrnule kanadske kompanije zainteresirani i neki drugi igrači, uključujući tvrtke Lenovo, Xiaomi, pa čak i Apple.

Mada svi uključeni u te glasine ovo za sada odbijaju komentirati, BlackBerry je napokon odlučio povući jedan potez, koji ukazuje da je akvizicija gotovo sigurna stvar.

Naime, šef tvrtke John S. Chen, objavio je da će tvrtka morati otpustiti izvjestan broj zaposlenika u svojoj mobilnoj diviziji.

"Morali smo donijeti odluku da konsolidiramo naš biznis sa softverom, hardverom i aplikacijama, što uključuje otpuštanje zaposlenika širom svijeta. Znamo da su naši zaposlenici jako dobro radili i zahvalni smo im na doprinosu i posvećenosti tvrtki", navodi Blackberryev CEO.

Ovime je postalo očito da je prodaja BlackBerry Passport i Classic uređaja jako loša i ispod svih očekivanja kanadske tvrtke, pa je akvizicija jedini način da prežive u svijetu u kojem vladaju Android i iOS. Također su svjesni da su potencijalni kupci tvrtke najviše zainteresirani za njihove patente, a ne za proizvode koji stvaraju gubitke, pa otpuštaju ljude u svojim pogonima, kako ne bi njima opterećivali novog vlasnika.

Mada Chen nije komentirao glasine o akviziciji, izjavio je da "tvrtka nastavlja upostavljati strateška partnerstva", pa bi se moglo reći da je ovo gotovo potvrda svih dosadašnjih informacija, te se samo čeka koji će veliki IT igrač staviti najbolju ponudu na stol. 

Izvor: Business Standard