Erste aplikacije za Android i iOS

image

Erste Wallet - mobitel ili novčanik 

Aplikacija je dostupna na Android i iOS platformi i kao glavnu mogućnost donosi mobilno plaćanje i slijedi svjetske trendove zamjene novčanika mobitelom. Karta s prodajnim mjestima na kojoj je Erste Wallet sve je napučenija. A kako to zapravo funkcionira? Nakon logiranja mPIN-om u aplikaciju, dovoljno je skenirati QR kod koji će vam pokazati trgovac. Zatim možete odabrati s kojeg računa želite platiti i transakcija je izvršena. U praksi funkcionira vrlo dobro. Uz mobilno plaćanje, aplikacija omogućuje prebacivanje sredstava s mobitela na mobitel slikanjem QR koda kojeg generira aplikacija tako da upišete iznos koji želite primiti, pa onda taj QR kod slika korisnik koji vam šalje sredstva. Aplikacija omogućuje i spremanje loyalty kartica, a kako bi tu funkcionalnost koristili ne morate biti klijent Erste banke. 

Erste Redomat - virtualni listić

 

Dolaskom redomata u banke znatno mi se smanjio stres odlaska u poslovnicu i ne baš ugodnog čekanja u redu. Za svoje je korisnike još jedan korak naprijed u tom smjeru učinila Erste banka koja je za Android i iOS izbacila mobilnu aplikaciju Erste Redomat. App ima integriranu kartu s poslovnicama banke pri čemu su slikovito posebnim ikonama prikazane one otvorene, odnosno zatvorene. Nakon odabira poslovnice, aplikacija omogućuje odabir virtualnog broja u redu te nakon što povučete virtualni listić možete izabrati da li će vas obavijestiti kad ste 3., 6. ili 9. na redu kako bi u obližnjem kafiću mogli bez žurbe popiti kavu. Aplikacija pruža i mogućnost ugovaranja sastanka sa savjetnikom. Nakon odabira željene poslovnice, umjesto povlačenja listića, kliknite na tipku Info, a zatim Ugovori sastanak. Unesite svoje podatke i pritisnite tipku Rezerviraj. Kad savjetnik dobije vaš zahtjev za sastanak, telefonski će vas kontaktirati te potvrditi predloženi termin ili vam predložiti novi. Za korištenje aplikacije osoba ne mora biti klijent Erste banke. 

Erste mToken

 

U sklopu mBanking aplikacije, Erste banka ima uslugu mTokena koja zamjenjuje fizički token ili Display karticu kod potpisivanja transakcija i prijava u usluge NetBankinga, mBankinga i FonBankinga. Za korisnike koji žele koristit mToken samo za NetBanking nije nužno imati ugovor o mBankingu. Kao i kod Walleta, ovo olakšava neke svakodnevne situacije, a ponajprije ne morate misliti na token i nositi ga okolo.

Read more https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Erste-aplikacije-za-Android-i-iOS