Cloud zaštita mreže

image

Sigurnost i privatnost poslovnih podataka u istraživanjima tržišta najčešće se navode kao glavni razlozi za i protiv korištenja usluga u oblaku. Jasno je da gubitak važnih ili curenje osjetljivih poslovnih podataka može ugroziti opstanak tvrtke na tržištu.

Činjenica je, isto tako, da niti jedna tehnologija, koliko god napredna bila, ne jamči apsolutnu sigurnost na internetu. Čak i ako je sigurnost u podatkovnom centru, u kojem neka tvrtka ima pohranjene podatke ili aplikacije, izvedena na najbolji mogući način te korisnik pazi na pristupne podatke, komunikacijski kanal od korisničkog uređaja do poslužitelja može biti kompromitiran.

Stoga je pametno šifrirati promet koji razmjenjujete putem interneta, kako nitko kome nije namijenjen ne bi mogao pročitati sadržaj.

To je moguće napraviti na više razina i na više načina. Osim virtualnih privatnih mreža  (VPN) i tuneliranja putem softvera namijenjenog za sigurnu komunikaciju internetom, zaštitu je moguće postići korištenjem usluge  Cloud Zaštita mreže.

Kako to radi?

Cloud Zaštita mreže se sastoji od fizičkog uređaja i mobilne aplikacije.

Za zaštitu mreže moguće je koristiti samo mobilnu aplikaciju, ali korištenje fizičkog uređaja donosi potpunu funkcionalnost usluge.

1. Fizički uređaj

 Uređaj koji dobivate s uslugom aktivira se putem ICT Marketplace portala i odmah automatski podešava (preuzima postavke koje ste naveli na portalu) te kroz samo 5 min. možete početi sa radom.

2. Aplikacija

Aplikacija se također jednostavno aktivira na ICT Marketplace portalu - podržane su verzije za Mac, Windows, iOS i Android.

Nakon pokretanja aplikacije, mobilni uređaj/računalo je povezan sigurnom vezom sa svim lokacijama na kojima imate Cloud Zaštita mreže Fizički uređaj kao i sa HT Data Centrom. Za korisnike ove usluge osigurana je tehnička podrška dostupna 24 h dnevno putem e-maila, udaljenim pristupom te na posebnom telefonskom broju namijenjenom isključivo korisnicima ICT usluga Hrvatskog Telekoma. 

Ostale  mogućnosti 

Osim povezivanja raznih lokacija sigurnom vezom, odnosno osiguranja da se podacima ne može pristupiti neovlašteno, usluga nudi dodatne značajke: > Kaspersky antivirus i vatrozidnu (firewall) zaštitu koja povećava sigurnost pretraživanja interneta > uređaj se može spojiti na internet putem fiksne i mobilne mreže, što znači da u slučaju gubitka fiksne mreže možete nastaviti s radom putem mobilne mreže > pomoću uređaja moguće je određivanje propusnosti internetske veze pa možete dati veću ili manju brzinu interneta određenim aplikacijama/servisima/korisnicima> aplikacija kojom upravljate uređajem omogućuje ograničavanje pristupa određenim web stranicama (npr. društvenim mrežama) i servisima. 

INFO 

Hrvatski Telekom

Tel.: 0800 0005

WEB: ictmarketplace.hr

Read more https://www.vidi.hr/Lifestyle/Business-3.0/Cloud-zastita-mreze